|
CB-RADIO |
| Autor |
Wiadomość |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2007-02-17, 08:26
|
|
|
| Tak samo jak 2t spełnia wymogi emisji spalin. Oczywiście dla tego rodzaju silnika i tamtych lat. Nie mogą teraz przymusowo ich wyrejestrować, bo prawo nie działa wstecz. |
|
|
|
 |
kondiop
Gość
|
Wysłany: 2007-02-18, 07:43
|
|
|
| hehe ;D Ja nie ma CB radia i sie ciesze no chyba ze gdzies jade w dalszą droge to pożyczam od znajomego calkiem dobry sprzet CB PozDDRawiam |
|
|
|
 |
bartekN.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-25, 19:18
|
|
|
Witam. Znalazłem u siebie w domu radio Cobra 19. Jakiś czas temu było używane, jednak nie mam do niego żadnej instalacji, czy nawet anteny.
Przeczytałem tu, że do zamocowania anteny można wykorzystać uchwyt rynienkowy. Jeśli mógłbym prosić o opinię znawców tematu, to czy chodzi o taki uchwyt (a href="http://allegro.pl/item167288372_cb_uchwyt_rynienkowy_cb_antena.html">link), czy zda on egzamin w Trabancie?
I jeśli ktoś mógłby mi doradzić (ale tak konkretnie, byłbym wdzięczny za podanie linku do allegro), jaką antenę mógłbym do tego radia kupić.
I ostatnie pytanie: na jakiej zasadzie dobiera się długość przewodu. Czy zależy ona od anteny, czy od samochodu, czy od czego?
Nie śmiejcie się z moich pytań. Wiem, że są pewnie głupie, ale w tym temacie jestem zielony.:)
pozdr. |
|
|
|
 |
bartekN.
Gość
|
|
|
|
 |
Igor sq1fyi
Gość
|
Wysłany: 2007-02-25, 20:10
|
|
|
UCHWYT
ANTENA
Długość kabla dowolna, tyle ile Ci potrzeba.
Pozdrawiam Igor |
|
|
|
 |
Piotrek "Cameleo
Gość
|
Wysłany: 2007-03-03, 15:54
|
|
|
Nie zgodze sie z dlugoscia kabla do powyzszej wypowiedzi. Fachwowiec w sklepie CB w Toruniu, zreszta nie tylko on ale duzo innych osob-uzytkownikow CB bazowych jak i mobilnych radzi aby przy zakupie przewodu nie ciac go w byle jakim miejscu, czyli nie np. rowno 3 metry tylko 3,xx nie pamietam jaka koncowka. Ja kupilem odpowiednio przyciety przewod i po zalozeniu w aucie jak i na bazie i po zmierzeniu SWRem wszystko bylo w normie.
Co do masy-mam antene na srodku dachu w Trabim i nic nie kombinowalem z masa-wszystko gra jak ta lala. |
|
|
|
 |
Igor sq1fyi
Gość
|
Wysłany: 2007-03-03, 17:19
|
|
|
Witam.
Zapraszam do lektury wszystkich tych co twierdzą, że długość kabla powinna być określona. Kolego Piotrek "Cameleon" proponuję pokazać to temu "fachowcowi".
LINK
Pozdrawiam Igor |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-03-03, 18:42
|
|
|
a ja sobie kupiłem COBRE 75-WX
radio w mikrofonie... fantastyczna sprawa...
O ile w trabancie nie ma problemu z przykręcejniem CB gdziekolwiek do tego "parapetu" udającego deskę rozdzielczą, albo do tej półki z "podeszwy od butów filcowych" ;), o tyle w normalnych autach, jest problem, co zrobić z tą paskudną skrzynią radia...
a tu prosze... nie ma problemu.... |
|
|
|
 |
|
|