Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobaczcie to - co to jest - jakaś ściema!!!
Autor Wiadomość
sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-06, 16:30   

z 1 litra pojemności silnika można "bezpiecznie" wyciągnąc 100km.... a nie jest to górna granica możliwości tuningu...

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-02-06, 17:06   

to ile mozna wyciągnać z sinlników chyba wyczerpująco jest napisane na stronie chojanckiego i wydaje mi sie ze własnie ten ifno są wiarygodne...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-07, 16:10   

A 200 koni z litra to dużo? Nie wiem. Skoro dokonali tego w latach 60 ubiegłego wieku i to w Niemieckiej Republice Demokratycznej. To właśnie inżynierowie MZ odkryli moce tkwiące w układzie wydechowym i pobili tą magiczną granicę. Dzisiaj prawie w każdym salonie motocyklowym w Polsce stoi jakiś motorek mający ok 180 koni przy pojemności ok. itra. Bez turbo, bez tuningu i z przynajmniej roczną gwarancją, której nie traci się poddając motocykl firmowemu tuningowi w celu uzyskania lepszej mocy.

mtrabant
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 14:56   

wypada tylko dodac ze silnik scigacza to wiertarka ktora kreci sie do 13 tys. a w samochodach 8-9 tys to gora. Poza tym moc to nie wszystko, potrzebny jest moment w szerszym zakresie obrotow i to bardziej niz w motocyklu.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 14:25   

Nie bardzo rozumiem....w motocyklu moment obrotowy nie jest potrzebny? Chyba jest i występuje nie tylko w górnym rejestrze obrotów, skoro przyspieszenie do 100 km/h te motocykle osiągają w niecałe 3 sekundy. Poza tym chodziło mi tylko o pokazanie, że moc przekraczająca 100 koni z litra pojemności nie jest żadną rewelacją, nawet bez turbo. Pzdr.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 14:51   

Ja tam wierzę w 250 KM z 1,8 skoro Leon Cupra R (1,8turbo) ma FABRYCZNIE 225 KM.....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi