Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
hehehe.. czyta ktoś Bravo?:))
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 19:59   

Na trabi expo 2004 gdzy zbierałem z kuplem Goodstufem pacholki po slalomie w Niedziele, to taki plan obmysliliśmy żeby Goodstuf wsiadł do bagażnika a ja bede jechał trabem i on bedzie zbieral pacholki... widok śmieszny, jest gdzies w galerii ze zlotów.
Wysłałem ta fotke do gazetki dla młodzieży "Bravo".. i wygrałem 150zl:))))
W najnowszym numerze jest fota:))

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 21:10   

siostra mi przyniosla bo Trabant byl a wie ze sie interesuje :) Specjalnie wszedlem na forum zeby sprawdzic bo i xsywka sie zgadzala i autko poznaje. Teraz juz jestem pewny :D GRATULUJE :)

Goodstuff
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 14:27   

Dzisiaj rano poszedłem do sklepu i kupiłem sobie Bravo, sprzedawczyni strasznie się na mnie dziwnie patrzyła, ale udało mi sie kupic ostani egzempalarz. Musiałem kupić w ciemno nie wiedziałem czy dobry numer kupuje bo był cały zafoliowany. Zapłaciłem 2,85 zł, ale co tam.
Zdjęcie faktycznie jest, małe z głupkowatym podpisem, zresztą można się było tego spodziwać ( temat numeru: zakochaj się na 7 sposobów ), ale Blaz ma 150 zł, a ja plakat mandaryny i 1/11 plakatu Eminema ;P.

Link do zdjęcia

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 14:31   

Dałbyś mi ten plakat Mandaryny.....??

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 14:50   

Chwila moment - czy zdjęcie w Bravo to jest dokładnie to zdjęcie do którego link podał Goodstuff? Jeśli tak to zdjęcie jest autorstwa Szkiela! Blaz - pod tą fotką pisze: wszelkie prawa zastrzeżone!! Jeśli to jest to zdjęcie to Błażej możesz mieć "maleńki" problem. Słyszałeś o czymś takim jak prawa autorskie? Brak słów po prostu....

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 15:36   

moge odstapić plakat "harry pottera:)) polecam artukul "7 sposobów na zakochanie sie"

PS co do zdjecia to rózni sie nieco od tego Szkiela, tzn nie jest to to samo widac jedynie mojego tył mojego traba a nie calego traba i jeszcze pare aut z przodu, równiez nie ma sporo szczegułow po lewej, fotka jest nieco inna po pierwsze a po drugie takie samo zdjecie mógł zrobic kazdy, co drugie zdjecie powtarza sie na zlotach bo kazdy ma w dzisiejszych czasach aparat nawet ja i ja tez mogłem je zrobic nawiasem mowiac.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:09   

Więc tak - najpierw od drugiego argumentu - to samo zdjęcie mógł zrobić każdy - owszem - mogłeś i Ty je zrobić. Ale nie zrobiłeś go. Obejrzałem sobie fotkę w gazecie dokładnie i jest to fragment zdjęcia które umieścił Szkielu na swojej stronie. I tu odpowiedź na pierwszy "argument" - nie jest to inne zdjęcie. Zdjęcie jedynie zostało obcięte z lewej strony mniej więcej do wysokości tylnego słupka a z prawej do tylnej lampy (podejrzewam że przez redakcję). Co nie zmienia faktu, że zostało wykorzystane w konkursie bez wiedzy i zgody autora (co blaz przyznałeś przez telefon).
Zachowałbyś chłopie resztki honoru i przyznał się do tego, że wziąłeś nie swoje zdjęcie a nie jeszcze wciskał jakieś bzdury że każdy mógł takie zdjęcie zrobić

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:33   

witam panowie widze że jest tu jeden trabanciarz co mu ta fotka bardzo przeszkadza,czepia sie jakby to kogos obrażało powinien cie cieszyc że trabi z klubu jest na fotce a nie wszczynac awanture,a może zazdrosci tych 150 zł i że to nie jego trabant jest w gazecie:)

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:37   

hehehe... Bravo, bravo, bravo. Nie każdy tak potrafi... .

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:38   

Bzdury piszesz Czajnik - przeszkadza mi to, że ktoś złamał prawo kosztem kolegi. Tym bardziej ze zdjęcia nie są na klubowej stronie a jedynie na stronie autora i jest wyraźnie zaznaczona uwaga o prawach autorskich. Jeśli coś robić to z głową.

blaz
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:38   

on sie nie tylko tej fotki czepia ale wsystkiego co mu sie niespasi , pewnie mialm klopoty w dziecinstwie. Mysli ze jest niewiadomo kim, znany czepialski
To ze rozmawialem z tobą przez telefon nic nie stwierdza, ja tez moglem zrobic takie zdjecie i ty nie wiesz czy tego nie zrobilem stac mnie na aparat w przeciwienstwie do ciebie.
A tak na marginesie to na tym zdjeciu zostalo bezprawnie umieszczone zdjecie mojego trabanta z widocznym numerem rejestracyjnym bez mojej wiedzy i zgody i to nie jest zgodne z prawem wiec chyba mam jakies prawo do zdjęcia?

2em
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:41   

Zgadzam sie w 100% z Czajnik-iem

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:48   

Ale ty sie czepiasz co ty jestej jakis adwokat kolegi Szkiela czy masz charakter kogos kto robi zamieszanie i przestan tu pisac o łamani prawa.Nie że popieram naruszanie czyjejs pracy ale daj na luz bo napewno nic to nieda i niecofnie czasu

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:48   

tak - najlepszą obroną jest atak i obrażanie ludzi. Błażej - nie prowokuj mnie do bardziej stanowczych kroków. Nie życzę sobie żebyś mnie na forum publicznie obrażał. Nie czepiłem się tu Ciebie ale tego co zrobiłeś. A po prostu złamałeś prawo.
A co do zdjęci - każdy kto obejrzy te dwa zdjęcia stwierdzi że jest to te same zdjęcie - nie ma możliwości wykonania dwóch identycznych w 100% zdjęć przez dwie osoby. Najmniejszy szczegół może je różnić.
A co do reszty - przepisy wyraźnie określają co i jak - poczytaj.

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 16:50   

Jeszcze raz!

hehehe... Bravo, bravo, bravo. Nie każdy tak potrafi... .

Jak pierwszy raz pisałem to tekstu czajnika jeszcze nie było.
Nie popieram kradzieży!!!, a na dodatek nie każdy potrafi sie tym chwalić!

Żenujące.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi