Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NIEPRZYJEMNI POLICJANCI
Autor Wiadomość
rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 03:14   

a moim zdaniem to powinieneś się przyznać i okazać skruchę tłumacząc jednocześnie że nie stać cię na zapłacenie tak wysokiego mandatu tzn że w miesiąc tylle nie zarabiasz i dlatego go nie przyjąłeś. a za co miał by być ten mandat, co to znaczy że pokazywałeś co trabi potrafi? za prędkość?

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 03:18   

i pamiętaj , z policją nie wygrasz, a załatwianie 10 świadków może tylko zaszkodzić tym świadkom, napewno któryś się pogubi w zeznaniach i będą jeszcze mieli problemy za składanie fałszywych zeznań i to poważniejsze od twoich. Sąd zawsze wierzy policjantom tym bardziej jak ich zeznania będą trzymały się kupy.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 11:32   

Przepisy są czasem bzdurne, ale są i trzeba się niestety do nich stosować. Jeśli je złamałeś to płać albo ich nie łam. Zwłaszcza że z tego co napisałeś to nei był jakiś drobiazg na drodze typu przekroczenie prędkości o 10km/h ale popisywałeś się na parkingu pod M1 - więc nie ma co kląć na policjantów bo oni zrobili co do nich należało.

nemo
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 22:42   

zaczne tak dostałem to za zakret na ręcznym i druga sprawa Drogi Piotrze S mam ci przypomniec twój zlot gdzie nie było zadnego zabespieczenia policji bo sie nie zgodzili bo policja taka własnie jest kiedy potrzebujesz to jej nie ma a jak zrobisz telko jeden ruch recznego to dostajesz od 800-1000 wiec jak to jest

warcab
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 23:34   

zgadzam sie z nemem trza walcz6yc o swoje czasem sie udaje mi sie udalo dla przykaldu
a paranoja jest ze policajnci wlepiaja trabanciarzowi 800zloty madatu, to jakis kompleks policji czy co
trabanciarz dostal 800 a pewno dresik w golfie dostal by 200 znajac zycie

fakt jest taki policja nie ma fantazji:P
sio za zlodziejami i za bandytami a nie za trabanciarzami:)

nemo
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 23:56   

bo takich w golfie policja sie boji bo moze miec jakies układy i wtedy leżą a taki trabanciarz to jest nic sobie mysla nie stac go na inne auto wiec kogo on moze znac taki jest ten swiat i polityka jak nie masz kasy to jestes nikt a jak nie masz układów to nie masz co walczyc bo cie jeszcze dojadą ale Piotr S jset innego zdania bo on oczywiscie nie łamie przepisów hahaha ?

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 13:14   

tak więc pozostaje ci skrucha i tłumaczenie że nie stać cię na zapłacenie tak wysokiego mandatu, ale najlepiej zapytaj jeszcze jakiegoś adwokata lub radcy prawnego, za taką poradę nie powinien dużo wziąść (spytaj wcześniej), a może napisze ci jakieś mądre pismo.

golab
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 20:58   

Powiem tak nie martw sie dopuki nie przyjdzie zadne zawiadomienia, a jak przyjdzie to zacznij myslec co by tu powiedziec;p .Ja bym powiedzial ze jest zima i chcialm pocwiczyc wychodzenie z poslizgow (a parking pusty jest najbezpieczniejszy do takich rzeczy jezeli jest pusty :P )i ze ledwo co jeden zrobilem policja mnie zatrzymal i chcial wlepic mandat w wysokosci 800zl gdzie moj samochod tyle nie jest wart.No jak byli nie mili tez to pwoiedz ;p. No i pod koniec trzeba dodac ze jakbym widzial ze to moze miec takie skutki nigdy bym czegos takiego nie zrobil :P.

Mi dupki zabrali dowod rej. ostanio ,a bylem 300 metrow od domu , a zabrali mi za brak podswietlenia tablic i zbyt jasne swaitlo tylnej pozycji ,no i do tego jeszcze mandacik za przekroczenie predkosci ;p, to moze slusznie ale po co dowod zabierac :/

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 22:34   

Ciekawe skąd nemo masz takie informacje.
Jeśli zawiniłeś - zapłać mandat a nie użalaj się nad sobą. Nie jeżdżę przepisowo, ale jak mnie namierzą i wystawiają papier to go biorę bez szemrania a nie użalam się nad sobą jak to mnie ci źli policjanci skrzywdzili.

golab
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 22:55   

no kurde ale nie 800 zloty jak by dostal 50zloty albo 100 to luz ale nie 800

nemo
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 23:44   

nawet jak by powiedzieli ze mam zapłacic 200 zł to jeszcze bym nic nie gadał ale nie 800 jak bym miał merca a klase to ok i zarabiał jakąs okrągłą sumke moje autko tyle nie kosztowało co oni chcieli odemnie

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-01-15, 23:53   

Kolega golab ma dobrą koncepcję.

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-01-16, 16:35   

W cywlizowanych krajach, mandat daje się proporcjonalnie do zarobków. Niestety pomimo, że u nas bogatych mało nie jest, to nasza szanowna władza nie wpadła na to, że taki system może być dość dobrym sposobem podłatania dziury w budżecie. Neistety takie chore prawo, dla nas 800 zyły to często równowartość auta a dla innych to drobne na poranne bułeczki...

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-01-16, 21:51   

A ja myśle ze ta kwota 800 zł była właśnie po to że na tok rozumowania policji stwierdzili że jeździ młody stwarza zagrożenie dla innych a sam sie przy tym zabije jak dostanie 50 to zapłaci i dalej bedzie robił jak dostanie 800 to sie zastanowi zeby wiecej nie robić a jak go nie stac to sprzeda auto zeby zapłacić mandat i juz nie bedzie stwarzał zagrożenia a jak odmówił no to sie dopiero okaże. Co do kwestii golfów kadettów to sprawa jest podobna jak do sumy zarobków chociaz u nas i tak są małe mandaty jeszcze. Mój wniosek taki ćwiczyć tak ale na placu raz żeby nikomu nic nie zagrozić dwa tak bo policja tez tam rzadko zagląda. Jak na drodze to na włąsne ryzyko bo przepisy są łamane nałogowo tylko polega wszystko na tym żeby być tego świadomym. Juz chyba ktoś to napisał ale nieznajomość prawa nie zwalnia z jego egzekwowania. Ja też moge powiedzieć że nie jeżdze 50 po miescie ale wiem ze jak mnie capną czy dostane zdjęcie nawet to wiem za co. I sorry ale wg mnie nie ma co zgrywać kozaka ze sie nie przyjmie mandatu. Jak jest uzasadnienie owszem można sie sądzić ale jak ktoś twierdzi ze nie zrobił jak sie stało no to już sprawe własnie rozstrzygają sądy... Trabant przy tej prędkości raczej na kolana nie powala ale mało to było przypadków co kolesie wpadali na przystanki?? Pomyślcie ile osób ma na codzień pod nogą szybsze auto i jak nim jeżdzą.

golab
Gość
Wysłany: 2007-01-16, 22:23   

Juz chyba ktoś to napisał ale nieznajomość prawa nie zwalnia z jego egzekwowania.

powino byc ...przestrzegania. :)

Ja bym skonczyl ten temat i poczekal na wezwanie do sadu ktore pewnie nie przyjdzie :), a jak przyjdzie wznowimy i bedziemy myslec co tu sciemnic ;p;p

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi