Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zgaduj - zgadula
Autor Wiadomość
Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-01-28, 19:51   

A ja mam inny problem tez z OC. Otoz mam OC po poprzednim wlascicielu do 30 czerwca... a 26 lipca mam urodziny (25 lat) po ktorych nie wlepia mi juz 30 % wzwyzki. Czy ktos ma pomysla jak "przetrwac" te 27 dni? Link 4 odpada- nie daja rat... choc oni wzwyzki daja do 24 roku...

Pozdrawiam!!

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-28, 21:02   

A znizka nie zaczyna sie z 26 rokiem zycia?

Pozdrawiam =]

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-01-29, 21:24   

Otoz mam OC po poprzednim wlascicielu do 30 czerwca... a 26 lipca mam urodziny (25 lat) po ktorych nie wlepia mi juz 30 % wzwyzki. Czy ktos ma pomysla jak "przetrwac" te 27 dni?
Już nie raz było - OC wznawia się automatycznie więc jeśli chodzi o termin ważności polisy to nie ma to znaczenia kiedy zapłacisz - i tak będzie ubezpieczenie obowiązywać nowe od 1 lipca i składkę musisz zapłacić od 1 lipca. Jak nie zapłacisz w terminie to przy zapłacie doliczą Ci odsetki (lub karę + mandat przy kontroli policyjnej)

Oizo
Gość
Wysłany: 2005-02-05, 21:36   

I ja się dopytam przy okazji:
JaJer jak poprzedni właściciel nie płacił OC przez rok to ja po zarejestrowaniu na siebie będe musiał płacić OC za ten czas co trabant był nie opłacony u poprzednirgo właściciela ?

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-02-06, 22:45   

nie, placisz za OC z dniem jego zakupu, a przeszlosc CIe nie interesuje.

Rudaaa
Gość
Wysłany: 2005-02-07, 14:22   

oooo ciekawy temat :D hmm, komu zdarzyło się spóźnić z opłaceniem OC ? interesuje mnie to, bo sama mam poślizg :/ i zastanawiam się jakich odsetek mam się spodziewać ? i czy coś jeszcze grozi mojemu stojącemu Trabikowi ? kumpla auto stoi ponad pół roku i nic:)

pozdrawiam

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-07, 19:22   

W jakiejś gazetce napisali ża powyżej 14 dni ponad dwa kafelki, nie daj Boże! :P

Rudaaa
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 10:32   

aa to wiem :) ale to kara, którą zostajemy obdarowani w razie zatrzymania do kontroli policyjnej, która dopatrzy się braku OC :DDD do 3 dni - 410 zeta, do 14 dni - 1020, a później ponad 2 tysiące :D ja pytam o odsetki, które szykuje mi PZU za spóźnienie :) podobno grosze, kiedyś znajomy płacił p 3 miesiącach jakieś 3 złote czy coś, ale jestem ciekawa innych przypadków :)

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 14:33   

To ja w Warcie za 3 miechy 7 czy 8 zł w wakacje :)

Placik
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:48   

Moje następne pytanie czy za samochód kupiony na części i jest to zawarte w umowie trzeba płacić OC??
Za jakie samochody nie trzeba płacić OC??

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 20:47   

wg przepisow nie ma czegos takiego jak "samochod na czesci" na KAZDY samochod musisz miec OC. Czy stoi na dworze, w stodole, gdziekolwiek, to MUSI miec OC. Jak widac na WSZYSTKIE samochody musi byc OC. Nio chyba ze tego na czesci wyrejestrujesz, ale o tym bylo.

Placik
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 21:13   

No właśnie mam problem bo nie umiem wyrejestrować tego samochodu bo on już NIE ISTNIEJE!!!
zostało mi po nim dowód rejestracyjny i tabliczki rejestracyjne.
Wszędzie szperałem i znalazłem coś takiego:

Podstawa prawna: art. 79 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 58 poz. 515 z 2003 r. z późn. zm.); § 15 ust 1 rozporządzenia MI z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów (Dz. U. Nr 133 poz. 1123 z 2002 r. z późn. zm.); rozporządzenie MSWiA z dnia 3 kwietnia 2002 r. w sprawie wysokości opłaty będącej warunkiem wyrejestrowania pojazdu w przypadku udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności(Dz. U. Nr 44, poz. 419 z późn. zm.); Ustawa z dnia 9 września 2000 r. o opłacie skarbowej (Dz. U. Nr 86, poz. 960 z 2000 r z późn. zm.);

W przypadku trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności:
- dokument potwierdzający trwałą i zupełną utratę posiadania pojazdu
- dokument potwierdzający wniesienie opłaty na rzecz gminy
- dowód rejestracyjny i karta pojazdu – jeżeli była wydana
- tablice rejestracyjne

I jak widać da się wyrejestrowac samochód którego nie ma tylko że w moim mieście panuje jakieś inne prawo i nie moge wyrejestrować tego samochodu.
Normalnie totalna załamka
Legalnie nic się nie da zrobić w tym kraju musze wykombinować coś na lewo aby sie dało wyrejestrować ten pojazd

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 22:05   

Zglos kradzierz i zamelinuj go w piwnicy w czesciach :-)

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 22:09   

A sory juz go nie ma, to tylko zglos kradzierz :-p

Pozdrawiam =]

James
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 22:23   

No to tak mówiłem:))) To oczywiście,że nie bo to jest poświadczenie nieprawdy:/ Ble ble ble

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi