Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
TRABEM NA KRYM
Autor Wiadomość
Arozo z Emowa
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 18:20   

Mam pytanie czy ktoś z Was był trabantem na Krymie?Co o tym myślicie?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 18:23   

A to nie pomysl Brzydkiego i Lewego? Oni chcieli w wakacje tam trabantowy konwoj zrobic!!!!????

toudy
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 22:40   

bylem na krymie coprawda nie trabem zajebiscie polecam :):):
a do trabowego konwoju bym sie przylaczyl

Moze Objazdowka 2005 ???

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 23:53   

uuuu widze zainteresowanie...
sa jacys chetni?
jakie terminy wam pasuja?
trzeba 14-15 dni

Lewy81
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 12:12   

HiHi Brzydalu..ktos nam pomysl chce ukrasc...

Planowany termin wyjazdu to polowa sierpnia...

Zapraszamy @ll chetnych..:P

James
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 12:54   

Ok. Jak finanse pozwolą, to jak najbardziej:)))

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 15:51   

Ja byłem na krymie. Powiem tak. Klimat ceny i morze są zajebiste, ale trzeba uważać bo jednak to ukraina. Byłem tam 10 dni i 2 razy próbowali nas okraść, czego ocywiście nigdy nie widziała policja. Jak bedzie kasa to się może z kimś zabiorę. Pozdrawiam !!

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:59   

bywam tam powiedzmy... czesto, na Krymie jednak jeszcze nie byłem ale mam kontakty i jak wyjazd dojdzie do skutku postaram sie załatwic jakies sensowne spanie i kogos z iejscowych do pomocy wszelakiej... tak wiec poprzypominajcie sobie rosyjski i zbierajcie kase... wyjazd ze wzgledu na odległosć tani ie bedzie (około 2000km w jedną strone) ale paliwo mimo wszystko duzo tansze niz u nas jak byłem ostatnio kosztowało około 2,5 UAH
(1UAH = 0.75-0.80 PLN)
nie doswiadczyłem tez złodziejstwa w stopniu wiekszym niz w Polsce wiec nie ma co sie tak strasznie bac... po mordzie mozna dostac nawet u siebie pod domem a jak ktoś wam bedzie mówił ze tam niedzwiedzie chdzą po ulicach to mu przytaknijcie... dopoki liudzie nie beda tam jezdzic bedzie tanio jak sie ukraincy zorientuja ze z turysty trzeba zdzierac to sie nie pozbieramy....
Właśnie z tego powodu nie wybieramy sie np do Odessy tylko gdzies do miasta o ktorym przecietny Polak nigdy nie słyszał

Arozo z Emowa
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 18:02   

Wow Jakie zainteresowanie?A propo nikt nikomu niechce "kraść"pomysłu tak jakoś mi coś po łbie przeszło.Jak powiedział Lewy81 to najlepiej było by gdzieś w połowie sierpnia.

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 19:28   

No to co?
robimy objasdufke?
co... my nie damy rady?

Arozo: nikt nie powiedział że kradniesz!!! bardzo sie ciesze że nie tylko my mamy takie głupie pomysły!

James
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 20:28   

A tak średnio, to ile kasy trzeba mieć na taka objazdówkę??? Bo wypadałoby żebym już zaczął zbierać:)

wally
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 20:57   

a jak na wschodzie z częściami? pytam tak na wypadek (odpukać) awarii

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 21:07   

Zimna kalkulacja, uwaga wedlug mnie i mojej matematyki tak pi razy oko po wstepnych obliczeniach i przemysleniu sprawy wychodzi od 700 do 800 zl za samo paliwko plus jakies 6 butelek miksolu (opcja dla dwusuwowcow). Wiec nie malo :-( Plus kwaterunek i prowiant to kazdy sobie doliczy. Niewesolo, ale co tam mozna sprobowac. Zawsze jest mozliwosc jazdy w kilka osob w jednym trabie (najrozsadniej dwie, bo z tylu tyle godzin nie polecam) to wyjdzie taniej :-)

Pozdrawiam =]

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 21:25   

No to porcja złych wiadomosci:
Części: ZERO na Ukrainie nie widziałem ani jednego traba z tego co wiem nie były tam wysyłane.
Oleju tez trzeba zabrac bo ZSRR nie miało silników 2 taktowych (a moze były ale ja nie wiem?)
Wiem natomiast ze kilka razy szukałem w charakterze folklor ukrainskiego mixolu i nic nie znalazłem poza jakims strasznie drogim Shella.
Nie wiem jak Lewy to liczył ale wyszło mu ze 2 osobowa załoga potrzebuje około 3000 PLN czyli 100 dziennie na łeb
Duzo to czy mało?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 22:03   

Chyba troche za duzo, mysle ze trzeba to podzielic na pol, nie wiem oczywiscie ile kosztuje tam pozywienie i nocleg, ale wedlug moich zalozen i gdyban to bedzie poza benzyna na pozostale przyjemnosci i czynnosci zyciowe okolo 30 zeta na dzien. I jak, pasuje???? Moze niech ktos to policzy jakos konkretniej. Biorac pod uwage ilosc kilometrow na benzynce polskiej i ukrainskiej, oraz srednie spalanie traba. Plus koszt noclegowo wyzywieniowy????

Pozdrawiam =]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi