Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[dwusuwy] Hicior! Syntetyk za dyche?
Autor Wiadomość
Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 14:25   

Bedzie to mała krypciocha ale chciałem się z Wami podzielić radosną wieścią co dziś odkryłem. Jak w temacie - dziś w Geant w Bydgoszczy udało mi się w promocji namierzyć olej Castrol GARDEN SYNTETHIC 2T-OIL. Jest to olej syntetyczny, import z rajchu, do dwusuwów można go lać 1:100 (tak piszą ale ja bym nie ryzykował). Różnica między Mixolem a syntetykiem jest oczywisa więc jeżeli ktoś przepłaca za 1l opakowania Mixola to równie dobrze może te 10 złociszy spożytkować lepiej :)
Miarka jest co 50 ml i jest nalane szczerze. Tylko uważajcie bo białe opakowania Mineralnego Castrola są w takiej samej cenie co tego (srebrnego). Mam nadzieję że dotyczy to też innych miast polski.

Stocky
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 15:09   

Różnica między Mixolem a syntetykiem jest oczywisa Ja jestem tu nowy i dla mnie nie jest tak oczywista... na czym ona polega?

2em
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 15:39   

mixol jest olejem mineralnym i spala sie.., syntetyk nie spala sie lepiej smaruje , nie powoduje dymu , i nie przyjemnego zapachu z rury :))

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 16:55   

Dzieki MaxXx. Na warszawskim Ursynowie w Geancie też jest. Właśnie przed momentem kupiłem

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 18:18   

No dobra, a jak jezdzilem non stop na mixolu to moge sobie tak bez szkody dla silnika, zaplonu i innych tam dupereli przejsc na ten magiczny olejek????

wally
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 18:57   

no podobno niezbyt, bo moze ci nagar wypłukać

2em
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 19:13   

Poprzedni wlasciciel mojej fury jezdzil na mixolu a od kiedy ja kupilem moja maszyne jezdze na syntetyku i nic sie nie stalo..

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 19:15   

Do tego syntetyk lepiej miesza się z wachą no i "myje silnik". Co do mieszania olei (w baku) to jest to możliwe choć pewnie lepiej wyjeździć jeden do końca. Myślę że jeśli silnik jest dobry, trzyma kompreche to go nie rozszczelni (co innego skrzynia :)zresztą dwusuw to dwusuw i zawsze będzie w nim nagar! Stary patent na pozbycie się jego (a raczej tego co najgorsze) to zalanie na noc silnika naftą.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 19:19   

cieszę się że temacik jest gorący podobnie jak w/w towar w sklepie :)
ciekawe jakie będą efekty - mam nadzieję że nie autosugestia jak po półsyntetycznym 2T Orlenu ;P

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:38   

Znaczy się, jeśli jest napisane 1:100, to ile właściwie proponujecie lać, skoro sugerujecie inny przelicznik?

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:46   

myślę że 1:50 będzie ok

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 20:50   

bedzie mozna zmienic mixol na w/w specyfik po 5000km po remoncie ?

James
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 22:23   

A jak 7000 tys. po remoncie???

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 08:18   

Kupiłem 2 ostatnie litry w Geant na Ursynowie ;-) .
To nie syntetyk, lecz olej mineralny wysokiej jakości. Tak, czy siak, na pewno lepszy niż miksol. Pozdro!

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 12:30   

Ja kupiłem "w pełni syntetyczny olej do silników dwusuwowych wysokiej jakości" w srebrnej butelce. Zbyszek skoro masz mineralny to może kupiłeś w białej?

Co do zmiany to ja w starym trabie co miał oryginalny silnik ddr po 80tys przebiegu zacząłem lać 2T semisyntethic aż do sprzedaży wozu (5tys.) i nic złego się nie działo...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi