Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Drodzy Łodzianie..:P -Jest sprawa na obgadanie / Buda 1.1 Co
Autor Wiadomość
kooNar
Gość
Wysłany: 2006-11-23, 22:37   

Głupio mi wyskakiwać na bezczelnego z takim tematem, ale już trudno -niech stracę - a może jednak się uda.
O co chodzi ? - Otóż o to, że samochód mi się złamał na jaskółce (no niemalże - zostają 4 ślady) i raczej naprawa nie ma sensu ponieważ jakby mało było że jaskółka z nadkolami i progami pognita -to jeszcze auto miało dzowna z tyłu (przed moim kupnem), i klepane było młotem kowalskim po czym nałożono kilogramy szpachli- teraz wszytko pęka. A czemu to wszystko piszę?
Raz, że poszukuję budy do Trabanta 1.1 Combi, którą trudno znaleźć. Za to znaleźć cos takiego w przyzwoitym stanie ..o to juz w ogóle graniczy z cudem.
Dobra -do rzeczy. Mieć ja pytanie do Was w związku z tym:
Wypadkowe 1.1 ? Może to śmiesznie zabrzmi ale czy ktoś może mógłby zerknąć czy to jest warte zachodu (kupna) na przekładkę w całości ? Chodzi mi o to jak ten wahacz jest wyrwany i jak wygląda jaskółka, nadkola na rantach przy łączeniu z progami, prog... -z reszta sami wiecie o co chodzi... Jestem z Lublina i jak na złość jak coś się trafi to na tyle daleko że "rekonesansowy" wyjazd w celu oględzin to szmat drogi :| tym bardziej, ze musiałbym od razu jechać z lawetą....
Dałoby radę żeby ktoś to sprawdził jak to wygląda, a może popstrykał fotki ? (Chciałbym w to wierzyć ;-) )

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-11-24, 16:32   

Zrobil bym to ale akurat mam szkole od 8 do 20, wiec moze zadzwon do Lewego moze on bedzie mial czas w weekend: 602825736.

xiędzu
Gość
Wysłany: 2006-11-24, 23:32   

niestety brak czasu i nie moge oblookać przed końcem aukcji ale...
ja osobiści bym sie wogle w to nie pchał. powód? jak cos było walnięte, wyrwane itp. to choćby nie wiem jak się starał i jak naprawiał to buda jest już nadwyrężona i szybko zacznie gnić w różnych dziwnych miejscach nawet dość daleko od miejsca uszkodzenia - wiem to z własnego doświadczenia...
szukaj lepiej nawet trochę pognitej (np. progi do wymiany) ale nie bitej budy a po wymianie rdzy na żywą stal będziesz miał jak nówkę...
postrofizga

Marek Miller
Gość
Wysłany: 2006-11-25, 19:54   

Witam.
Ja wtrącę swoje 3 grosze jeśli można.
Miałem kiedyś traba 601 w zajebistym stanie.
Śmigał jak złoto aż do chwili kiedy ojciec miał nim wypadek - wjechał w niego maluch (gdybym dorwał tego kierowcę malucha to bym mu nogi z d... powyrywał). Ojcu oczywiście nic się nie stało, ale przedachował trabim - no i plastiki poleciały no i dach ścięty.
Gostek uderzył w bok w drzwi.

Trabika oczywiście się wyremontowało ale to już nie było to samo autko co przed wypadkiem - różne rzeczy wychodziły, coś się psuło co chwilę, tu się nie otwierało, tu nie domykało.
Lepiej zrobić tak jak "xsiędzu" pisze - kupić nawet trochę podgnitego żeby wymienić podłogę a nie po wypadku.
Tylko jak będziesz kupował to radzę zwrócić uwagę na mocowanie jaskółki - chyba jeden z wazniejszych punktów w trabim.

Pozdro i udanego szukania.

kooNar
Gość
Wysłany: 2006-11-26, 00:39   

Dziękuje za te rady, ale skoro już mowa o bitych budach...moja była bita w tył. Nie wiem jak mocno, ale pod lewą tylną szybą jest kupa szpachli na nie wyrównanych powierzchniach ścianki. Jest jej naprawdę duuużo. Ostatnio specjalnie podważyłem płaskim śrubokrętem w miejscu sporego pęknięcia. Do tego dochodzą:
-1 - Zgnita jaskółka
-2- Całkowicie zgnite progi z nadprożami
-3- Złamane lewe przednie nadkole od wewnątrz (z powodu rdzy jaskółki i częściowej rdzy nadkola. Kiedy podnosiłem podnośnikiem hydraulicznym za jaskółkę swojego Traba, wszystko się po prostu wgniotło. Wcześniej już byłą na jaskółce taka rdza, że bez problemu szło palcami odłupywać jej kawąłki, ięc nic dziwnego że tak się stało.....
O dziwo podłoga wewnątrz jest niemal idealna. Naprawdę po podniesieniu dywaników w dosłownie kilku miejscach zabezpieczyłem lekko pordzewiałe punkty.

Bita w tł buda Combi powoduje jednak to, że nieustannie jest mokro w bagażniku. Wszystko nasiąka wodą, i trzyma wodę (szmaty, czy papier) a woda, która powinna odpływać z bagażnika, przez specjalne dziury - blokuje się w rynience pod przodem, która jest zaszlachcona ziemią i też od tego przegnita :(

Panowie... Nie wiem, co będziecie sądzić na temat mojej budy teraz i czy nadal będziecie przekonywali do jej naprawy, ale jeżeli ktoś usłyszy, o jakiejś ofercie sprzedaży dobrej budy do 1.1 Combi, to chyba warto by mi było jej się przyjrzeć.... ?

xiędzu
Gość
Wysłany: 2006-11-26, 11:11   

kooNar czytaj uważnie!
Panowie... Nie wiem, co będziecie sądzić na temat mojej budy teraz i czy nadal będziecie przekonywali do jej naprawy

twoja buda jest bita więc nikt nie poleca ci jej naprawy bo efekt będzie mizerny - szukaj nie bitej

postrofizga

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi