|
Dwusuwy do lamusa? |
| Autor |
Wiadomość |
Czajnik
Gość
|
Wysłany: 2005-02-04, 15:32
|
|
|
| ja tez jezdze na PB 98 tylko leje wiecej oleju tak jak kolega wczesniej napisał |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 07:34
|
|
|
ja sie jakoś nigdy nie spotkałem z przepisem który by mówił, że zweitakta nie można zarejestrować. Z tego co mi wiadomo chodziło raczej o posiadanie katalizatora a ów magiczny katalizator do zweia też się da zaaplikować
Nie masz racji Kubo! Jest wyraźny przepis, który mówi, że NIE MOŻNA zarejestrować samochodu z silnikiem dwusuwowym.
Dlatego Trabanty żyją tylko dzięki PRZEREJESTROWANIU bo tego przepisy nie zabraniają. |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 13:52
|
|
|
| A co jeśli chciałbym zarejestrować wartburga z 61, traba 600 z lat 60-tych i IFE F9 z 54??? Czy mogę je zarejestrować jako zabytki??? |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 14:32
|
|
|
możesz
zyczę powodzenia i dużego portfela |
|
|
|
 |
2em
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 15:09
|
|
|
| Poprostu rejstrujesz takei cudo jako zabytek ale musi byc prawie orginal... da sie zalatwic cana nie ejst najgorsza zwlaszcza ze potem przegladow juz nei trzeba robic.. |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 15:41
|
|
|
w Urzedzie Miasta pytaj o inspektora zabytkow! i o to ile za taki przekret bierze :P musi on bowiem uznac ze Twoj zabytek stanowi jakas wartosc historyczna.
Pozdrawiam i powodzenia :) |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 15:48
|
|
|
| możesz zarejestrować auto wyrejestrowane przed chyba 95r, a ile kosztuje rejestracja jako zabytek? |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 16:13
|
|
|
Jest wyraźny przepis, który mówi, że NIE MOŻNA zarejestrować samochodu z silnikiem dwusuwowym.
może i nie mam racji ale chcę zobaczyć podstawę prawną.
DDR |
|
|
|
 |
2em
Gość
|
Wysłany: 2005-02-05, 19:33
|
|
|
| Zarejstrowanie samochodu jakos zabytek to w najlepszym przypadku okolo 2tys zł |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
|
|
|
 |
Pasjonat
Gość
|
Wysłany: 2005-02-06, 20:31
|
|
|
| Polska to dziwna kraja !!!!!! Chciałem zarejestrować swojego trabanta jako zabytek , ale szkoda nerwów i pieniędzy. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 15:48
|
|
|
| Czy szkoda, czy nie, zależy od Ciebie. Nałazić się trzeba, ale daje satysfakcję. Koszty rejestracji są większe, ale nie robisz później przeglądów i OC możesz wykupić na jakiś czas, a nie cały rok. |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-02-08, 19:02
|
|
|
| rejestracja jako zabytek daje to, że jest większe prawdopodobieństwo że twój ukochany Trabant nie zginie tak szybko jak by mógł zginąć jako zwykłe autko. Ja jak bym rejestrował samochód jako pojazd zabytkowy to właśnie to bym miał na myśli a nie jakieś wątki finansowe |
|
|
|
 |
|
|