Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwusuwy do lamusa?
Autor Wiadomość
Stocky
Gość
Wysłany: 2005-01-26, 23:37   

Dzisiaj dowiedziałem się, że podobno od nowego roku nie będzie można rejestrować pojazdów dwusuwowych. Czy to prawda?

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 00:37   

nie jest to prawda. chyba ze chodzi o pierwsza rejesracje w kraju,ale tak juzkiedys bylo.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 08:24   

Co oni wszyscy chca od tych biednych dwutaktow? No tak mialo byc, ale nie bylo, a jak teraz bedzie to napiszemy protest, albo zbierzemy 1000 podpisow i wyjdziemy z inicjatywa do sejmu o!

Pozdrawiam =]

2em
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 10:20   

Po calym swiecie jezdza 2 suwowe skutrey , wiec to jest nie mozliwe, pozatym jak auto zmienia wlasciciela to jest tylko przerejstrowywane a nie zarejstrowywane ..

sidus
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 15:55   

święte słowa, Włochy to jeden wielki dwusów :) W austrii, gdzie jak wiadomo prawie najostrzej z całej europy wamaga się czystości spalin i natężenia hałasu na stacjach benzynowych są osobne dystrybutory (na kołach:), na których jest napisane 1:30/ 1:50. Pewnie ten kto był to widział :)

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-01-29, 23:36   

ja sie jakoś nigdy nie spotkałem z przepisem który by mówił, że zweitakta nie można zarejestrować. Z tego co mi wiadomo chodziło raczej o posiadanie katalizatora a ów magiczny katalizator do zweia też się da zaaplikować

Newwer
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 00:20   

ciekawe czy za 20 lat beda jezdziły jakies zwaitakty?? traby oczywiście;d a swojego silnika mam dość;d

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 10:56   

nie masz juz swojego silnika ;p Mi sie 2 takty podobaja, tylko moglyby byc troche mocniejsze.

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 14:59   

dwusuwy są mocniejsze od 4 suwów ale mają jedną wadę która ogranicza ich wielkość: ograniczona długość wału korbowego i pojemność. Największe zweitakty jakie były to podobno 1200 ccm. Melkus miał taki 1200 zrobiony z 353 na 110 KM.

Jacol
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 23:00   

Swoją drogą to możemy mieć teraz jajo z benzynką... Sorka za pytanie, może głupie, ale czy mozna lać do 601 PB98?? Teraz podobno wycofali juz U95, wiec sie zastanawiam czym napoje mojego potworka :P Na razie tylko to lałem, podobno są jakies preparaty do dwutaktów (bodajże na bazie potasu) które pozwalają na wlanie do dwutakta benzynki bezołowiowej. Moze mieć to jakiś wplyw na silnik?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 23:25   

Widze ze kolega od niedawna na forum? O tym bylo nie tak dawno w kilku tematach walkowane, radze sobie czasem poszukac rzeczy interesujaacych o ktore chcemy zapytac, bo duzzzzo juz bylo. Mowie w szczegolnosci o rzeczach ktore jeszcze swierzo zeszly z aktualnie poruszanych kwestji :-)

Pozdrawiam =]

Jacol
Gość
Wysłany: 2005-02-01, 00:40   

Ups... Sorka :))) Świeżak ze mnie :P Pozdro :)

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-02, 10:56   

proponuje poczytasc o saabach, ponad 200 km/h.... silnik 2 takt, na TVN turbo dźwiek silnika podobny do wartburga:)

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-02-02, 11:19   

do zweitakta można lać bezołowiówkę ale należy dać mu troche więcej oleju. U95 była bardziej tłusta. that's it.

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-02-04, 15:30   

ja też jeżdze na pb 98 tylko leje wiecej oleju tak jak kolega wczesniej napisał

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi