Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zgaduj - zgadula
Autor Wiadomość
radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 18:08   

Panowie. Po co komplikować? Przecież można zawieżć na szrot nawet poł gołej karoserii i muszą przyjąć i dać kwit do WK. To niestety jedyny, jak na razie, sposób wyrejestrowania pojazdu, niestety nieodwracalny. Zawsze można kupić dawcę bez papieru i problem z głowy.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 23:18   

A kto sprzedaje samochody bez papieru? Zlodziej?

Pozdrawiam =]

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 10:36   

Niekoniecznie zlodziej, niektorzy sobie zostawiaja papiery szczegolnie jezeli jest na niego znizka za wiek :)

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 15:17   

Słcuhajcie, a jak jest jeśli kupiłbym samochód, którego poprzedni właściciel nie opłacał oc przez jakiś czas. Ja mam spłacić jego dług, po przerejestrowaniu auta na mnie?

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 15:31   

Czytam to i sie zastanawiam co robia koleksjonerzy co maja na podwórkach po 20 samochodów czy ich tez scigają o płacenie ubespieczenia ? A jak kupiłem trabanta w 2001r co był eksplatowany do 1995 i wtedy wyszło ubezpieczenie i przeglad to kto zapłaci za te 6 lat ??

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 16:08   

Jeśli samochód jest zarejestrowany jako zabytkowy to nie musi mieć wykupionego stałego ubezpieczenia, wystarczy takie na okres 1 miesiąca, a z resztą kwoty dla nich i tak są śmiesznie niskie.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 17:17   

Sikor - teoretyzujesz... zarejestruj najpierw 601 jako zabytek, a potem radz komus.

James - gratuluje rady... zglosic kradziez czegos nie ukradzionego to poswiadczenie nieprawdy, sprawdz co za to grozi wg k.k.

PiotrkaS sie nie czepiajcie - nie ma chyba lepszego speca od ubezpieczen na tym forum - on zajmuje sie tym tez na codzien.

Jaremy rozwiazanie jest najlepsze, ale nie zawsze przechodzi sciemnianie zlomiarzom - najczesciej trzeba zaplacic ok.100zl za zlomowanie rozebranego pojazdu (w przypadku Trabanta wystarczy golutki przod, wazne zeby kawalek zaczynal sie sciana grodziowa - ta ktora jest miedzy komora silnika a przedzialem pasazerskim - tam jest tabliczka znamionowa!)

James
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 19:06   

Zapewne chodzi ci o art. 271 KK? Najpierw muszą to udowodnić:)))

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 21:15   

No dowodow jest kupa na Forum he he :-D

Pozdrawiam =]

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 21:35   

Ale ja się nie czepiam kolegi Piotra, co więcej dziękuję jemu, pozostałym klubowiczom również za wyjaśnienia i opinie w tej sprawie. A te 185 zł jutro zapłacę, (nic mi nie udało się utargować bo gość od którego kupiłem miał maksymalne zniżki), ale będę miał spokój święty do sierpnia, do tego czasu coś zrobię żeby wyrejestrować te resztkę z trabanta, żeby móc spać spokojnie.
Jak się chce być pasjonatem trabanta trzeba ponosić konsekwencje nieznajomości prawa, frycowe kosztuje niestety.
Może moje doświadczenie z ubezpieczeniem przyda się komuś w podjęciu decyzji o zakupie auta na części. Pozdrawiam wszystkich

Lokata
Gość
Wysłany: 2005-01-25, 16:21   

Ubezpieczalnie i Fundusz gwarancyjny to "świetna instytucja". Płaciłam karę do funduszu, za nie swoje auto (!!!) Jest to normalne??

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-01-26, 14:22   

Grzesiek, daruj sobie takie uwagi, Czajnik zastanawiał sie jak kolekcjonerzy radzą sobie z OC to mu wytłumaczyłem.

A co z moim pytaniem powyżej, wie ktoś?

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 09:40   

Odp. dla Sikora:
Jeśli kupiłes auto bez ważnego OC, to w dniu zakupu idziesz do ubezpieczyciela i na podstawie umowy kupna-sprzedaży opłacasz OC na siebie.
Jak przerejestrujesz autko to ponownie idziesz do ubezpieczyciela i wystawiaja ci aneks do zawartego ubezpieczenia ( dotyczy zniany tablic itp.) Jęśli numery rejestracyjne pozostaja to ubezpieczenie OC juz masz.
I to wszystko.
Za braki w opłacaniu składek przez poprzednika nie odpowiadasz.

sidus
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 16:08   

Eugeniu- spiesz sie, duża szansa, że dostaniesz jeszcze zwrot z tego 185zl - miesiąc. Dobrze godom? :>

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-27, 20:57   

Sikor - dzięki za radę - żebyś wiedział jakim wzorem matematycznym liczą ten zwrot to dałbyś sobie spokój, podobnie jak ja, czekam aż się ociepli, mam czas do sierpnia. Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi