Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwickau 2006
Autor Wiadomość
Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 11:45   

Kto mi powie czy przez granice teraz trzeba paszport czy wystarczy dowód osobistyy!!!??

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 11:48   

ze wzgledu na mistrzostwa swiata cos odbilo niemcom i chca widziec paszporty, ale spoko moze na sam dowod tez sie uda wjechac, w koncu unia

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 12:36   

No tak ja mam paszport ale moja kobieta ma już nieaktualny, szkoda byłoby dojechac do granicy i wracać bo nas nie przepuszczą...:-(

Ye
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 15:16   

co jak co ale trabantow nie przepuszcza :D ?
ja mam połamany lekko dowód :E wie c mzoe 4 bezpieczenstwo wezme paszporta ;)

wnuq
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 11:59   

tak przy okazji to gmina zgorzelec proponuje:
Trabant bez granic – w drodze z przyjaciółmi.

W dniu 13 czerwca przez Zgorzelec przejedzie kolumna 60 Trabantów. Kierowcy około godziny 14.00 przejadą z Görlitz mostem im. Jana Pawła II pod Miejski Dom Kultury. Tam po sformowaniu kolumny o godzinie 14. 30 na sygnał dany przez Burmistrzów obu miast ruszą dalej do przejścia granicznego w kierunku Zittau. Etap do Zgorzelca ma służyć nie tylko przerzuceniu kolejnego mostu przyjaźni ale również zachęceniu wszystkich użytkowników popularnych ,,Trabi”, po polskiej stronie do udziału w organizowanym corocznie Międzynarodowym Wyścigu Trabantów.

A ja będe gonił...zobaczymy sie na granicy.

wnuq
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 12:09   

I jeszcze jedno,specjalnie dzwoniłem na przejście graniczne w zgorzelcu.Pan Porucznik powiedział że można na dowód osobisty i ze to ze paszport jest to błednie podana informacja przez media..To chyba wyjaśnia sprawe.
Bywajcie

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 12:30   

he! :) podzielę się z wami czyms pożytecznym, co w necie wyszkukałam:) dle tych co na LPG :) mam nadzieję że informacje tam zawarte sa aktualne!

bundes mapa LPG

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 16:19   

ale wnuqu ten przejazd trabow jest 13 czerwca, a my przecie jadymy 15, wiec sie nie zalapiemy :-/

stachu4ever
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 17:38   

uff!! dobrze ze nie potrzeba paszportow! niezle bym sie nadzial!

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 21:19   

MUAHAHAHAHAHAH
zrobilem i jade chyba ze sie cos stanie niedobrego ( tfu tfu)
teraz mam 1,3 które zacząłem wsadzac z tydz temu (i skrzynia i sprzeglo wszystko cacy )
jeszcze oponki jakieś ładne nowy oleum do silnika i komplet swiec i wio
jeszcze trzeba nabic btule wyciągnąc namiot i materace dorobić jakiejs wodeczki i kupic konserwy
powiem szczerze ze mnie to wszystko cieszy jakoś takk.... hmmm

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-12, 23:21   

jakos tak mnie rozniez coraz bardziej z dnia na dzien cieszy fakt tego zlotu hyhyhy.

Ye
Gość
Wysłany: 2006-06-13, 08:46   

no to juz 2 dni ;)a ansz trabancik jezdzi ale tego jazda sie nie da nazwac ;)
damy rade :D
musimy dać :P

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-06-13, 09:20   

jaaa! wyjechali :) kurcze, dopiero w czwartek go zobacze :)

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2006-06-13, 10:56   

Patrzcie co jakiś burak napisał na stronie http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/10268.html
(nie umiem zrobić linka)
"Obcokrajowcy mogą przez rok jeździć w Niemczech na podstawie własnego, krajowego lub międzynarodowego prawa jazdy. Po tym okresie należy uzyskać niemieckie prawo jazdy. Konieczne jest posiadanie międzynarodowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej (Zielona Karta).

Chyba nigdzie w Europie nie jeździ się tak komfortowo, jak w Niemczech, zwłaszcza w zachodnich landach".[(Tu bym sie z nim zgodził, ale to co jest dalej...)]
"W landach wschodnich (była NRD) ciągle można spotkać rajdowców mknących trabantami z oszałamiającą prędkością 60 km/godz., w dodatku lewym pasem autostrady. Zresztą na wschodzie nawet kierowcy w nowych samochodach jeżdżą żółwim tempem, skutecznie tamując ruch na i tak już zakorkowanych autostradach."
SKANDAL!! Jakiś znawca to napisał.
Do zobaczenia na trasie
pozDDRawiam

stachu4ever
Gość
Wysłany: 2006-06-13, 16:51   

a potrzeba wykupic jakies ubezpieczenia albo cos? jakie papiery sa potrzebne?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi