|
gazolina |
| Autor |
Wiadomość |
Mr Muzik
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 12:33
|
|
|
Jeżdżę Barkasem, więc o osiągach nie mogę wiele powiedzieć (tych sportowych), ale na gazolinie moje cacko wyciąga do ciągłej jazdy 80-90km/h, chwilowo do 100km/h, a na benzynie sprawa ma się tak: do ciągłej jazdy 81-91 km/h, chwilowo 101km/h
Krótko mówiąc nie widzę różnicy
O przyspieszeniach nie mówię nic bo coś takiego jak przyspieszenie w przypadku Barkasa nie występuje |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 13:29
|
|
|
| A cena? Ile kosztuje gazolina? |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 13:44
|
|
|
Mnie tam niezależy na twoim silniku, jak chcesz to niech ci go dobije do końca, wtedy wspomnisz moje słowa.
A tą paciare zprzedają w Krygu koło Gorlic (22 km na zachód od Jasła 2.00 pln/1 litr). |
|
|
|
 |
Gizmo
Gość
|
Wysłany: 2005-01-17, 01:50
|
|
|
| w krosnie jest i w jedliczu kolo krosna bo tam jest rafineria. gazola kosztuje cos ok 2zl/l cpn w krosnie na ktorym wiem ze jest to na turaszowce jadac z jasla skreca sie w lewo na rzeszow i po lewej stronie kawalek za krzyzowka jest maly cpn na ktorym sprzedaja. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-01-17, 12:48
|
|
|
| A nie wiesz gdzie można marichuanę kupić? Tylko tak z imieniem i nazwiskiem, oraz pełnym adresem sprzedawcy i nie wysyłaj na prv tylko też wrzuć te dane na forum. |
|
|
|
 |
Mr Muzik
Gość
|
Wysłany: 2005-01-17, 14:51
|
|
|
Cena nienajgorsza - jak na detal
Ja miałem po 1zł tyle, że w hurcie (min 200liter)
Niestety, źródło się urwało i to całkowicie.
Sam jestem przygotowany na ilości przekraczające podane powyżej i to nawet krotnie, ale też i cena musiałaby być odpowiedniejsza.
Jeśli ktoś zna taki namiar to bardzo proszę (tylko może już na priv).
Najlepiej okolice Rzeszowa, Jasła (podobno tam jest najczystsza), albo inny bliżej Tarnowa
Czekam, czekam |
|
|
|
 |
maciej dyć
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 09:39
|
|
|
czy mażna jeździc na gazolinie polonezem? i czy lepiej lać samą gazoline czy lepiej wymieszaćjąz benzyną?
proszęo odpowiedz |
|
|
|
 |
Mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 10:20
|
|
|
| ja rowniez prosze o namiar w okolicach wawy, na priv |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 13:32
|
|
|
na silnikach starej konstrukcji z zaworami regulowanymi (nie samoregulatorami hydraulicznymi) można jeździć śmiało...
Gazolina z krosna (turaszówka - stacja TUR-GAZ) jest bardzo dobrej jakości. aktualna cena 2,70/litr. Można kupić taniej, ale jest to substancja niewiadmoego pochodzenia i auto nie chodzi na niej tak jak na tej z tur-gazu.
ostatnio jeżdżę TYLKO na gazolinie - bo wypożyczyłem na zimę od kolegi wartburga 353. Jeździ SUPER, nie widzę żadnej różnicy niż na benzynie. Jedyna różnica to smród spalin za samochodem |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 13:54
|
|
|
| a jakie znaczenie ma samoregulator do jakości paliwa? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 14:44
|
|
|
| takie, że na gazolinie zawory żegotają strasznie pod obciązeniem silnika) bo się przestawia im ustawienie (sprawdzałem), a na ustawieniu "śrubą" nic się nie dzieje... |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-07, 22:23
|
|
|
| sory ale jakoś nie jarzę twojego wyjaśnienia... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-01-08, 13:07
|
|
|
he sam nie wiem zabardzo dlaczego rozrząd z samoregulatorami reaguje tak na gazolinę.
Efekt jest taki sam, jak byś sobie w wartku przyśpieszył zapłon ponad normę - wtedy zaczynają zawory zenzolić (tak jak po zapaleniu po dłuższym postoju).
Identyczny efekt powstaje na gazolinie. Być może należało by opóźnić zapłon i było by ok.
A jak masz zawory regulowane do szczelinomierza, bez samoregulatora to luz na nich nie może się zwiększyć więc dlatego nie słychać rzegotu zaworów... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-01-08, 13:41
|
|
|
| ..........a co wy tam wiecie o gazolinie.........:P |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-08, 15:28
|
|
|
Wartborgini a to żegotanie to nie spalanie stukowe? Przecież to ono daje właśnie dźwięk jakby zawory klepały.
A hydrauliczne popychacze się o różną głębokość chowają zależnie od jakości paliwa? |
|
|
|
 |
|
|