Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przywitac sie chcialem :)
Autor Wiadomość
Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 17:52   

Witam.
Wlasnie zarejestrowalem sie na forum, wiec to moj pierwszy post, a ze staram sie uchodzic za w miare wychowanego wiec moze przywitam sie ladnie :)
Jestem Piotrek, mam 27 lat (dzis wlasnie skonczylem).
Kilka dni temu zakupilem trabanta, to drugi trabancik jakiego kupilem, pierwszego kupilem jakies 7 lat temu, byl to trabancik 2T, niestety po zakupie okazalo sie ze jego stan nie jest za rewelacyjny, a wrecz tragiczny, srodki wtedy mialem bardzo okrojone, no i poprostu stal w garazu przez kilka lat nieruszany, a od roku stoi u znajomego pod za domem.
Kilka dni temu kupilem trabant ktory byl m.in. na tej stronie wystawiony do sprzedania.
Trabant z silnikiem Polo, podobno 1.3 (biorac pod uwage jak przyspiesza itp itd to cos w tym jest), oczywiscie kombi.
Trabantem przyjechalem z Katowic, w sumie to ogladnalem go tak sobie przed zakupem, po blizszych ogledzinach choc niezby dokladnych zaczalem szukac osoby wprawionej w spawaniu.
Udalo mi sie znalezc w okolicach Bochni osobe ktora nie dosc ze podobno dobrze spawa (polecona przez znajomego trudniacego sie handlem samochodami) to jeszcze wychodzi na to ze to pasjonat samochodzikow typu syrena, warszawa no i trabant.
Po krotkiej rozmowie i szybkich ogledzinach umowilem sie z nim na wizyte za 2 tygodnie na konkretna robote, po chwili wyszlo na to ze w zasadzie umawiam sie na wizyte rozkreconym do zera trampeczkiem, w celu wypawania go kompleksowego, a jeszcze po chwili wyszlo ze w zasadzie to po sasiedzku ma lakiernika ktory mi go przemaluje jak bede chcial. Do tego wszystkiego jeszcze kwoty o jakich rozmawialismy mieszcza sie wzglednie w moim budzecie.
Dzis pierwszy raz dokladnie podszedlem do trabancika z ostrym narzedziem, aby ocenic jego faktyczny stan i mozliwosc jezdzenia nim przez te dwa tygodnie, niestety, lekko sie przerazilme, bo okolice mocowania wachacza tylnego z lewej ktore wg. bylego wlasciciela bylo zrobione, okazaly sie sitem, ktos faktycznie to zrobil, ale w taki sposob ze w tym momencie wachacz trzyma sie sila woli... :/
Po telefonie do spawacza wyszlo ze w sumie to jak przywioze wczesniej to tez mi go zrobi odrazu, tzn wezmie sie za niego odrazu.
Wiec ogolnie niechacy wyszlo tak, ze zamiast oklejac trabancika kompleksowo wydrukami (mam malutka firemke reklamowa) kompleksowo go wyspawam, a pozniej pomaluje prawdopodobnie jakims metalikiem, przy okazji robiac przy nim wszystko co bedzie konieczne aby skladajac go spowrotem doprowadzic go do nienagannego stanu wizualno/technicznego...
Jesli czas mi pozwoli, postaram sie stworzyc pelna dokumentacje foto prac wykonanych przy nim, zaczynajac od rozbierania a konczac na skladaniu.
To chyba tyle na razie, jeszcze raz serdecznie witam, niedlugo wrzuce link do strony gdzie bedzie zamieszczona historia doprowadzenia trabancika do stanu o ktorym wspomnialem wczesniej.
Pozdrawiam.
Piotr Stanczewski/kinatS (ksywke w zasadzie powinno sie czytac wspak, bo tak przez znajomych jestem nazywany :) )

P.S. w zwyczaju mam pisanie bez polskich znakow, co mam nadzieje nie bedzie razic, ze wzgledu na to, ze czesto spotykam sie z problemami z kodowaniem na stronach, a co za tym idzie z zamiana polskich znakow na "krzaki" co dosc mocno utrudnia przyswajanie wiedzy zawartej w danym tekscie...

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 18:06   

Witam,nie moge się doczekać fotek z prac nad trabikiem:D JA osobiście jestem zwolennikiem 2T ale polo to też trabant:D Pozdrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 18:17   

Hehe rowniez witam :) Widze ze dokladnie opisales swoja przygode z trabami. Ciesze sie ze jeszcze jeden trab bedzie otoczony troska :)

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 18:37   

witam
no cóż gratuluje determinacji , niejeden by już kopnął go w d... i kupił inne autko :)
powodzenia i uwierz mi póxniejsza jazda trabem wynagrodzi ci pieniązki i czas stracony, bo jak to sie mawia wspomnienia są bezcenne ...:)
pozdrawiam

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 21:40   

spal ten samochód... po co ci taki złom. Nie lepiej już poloneza kupić ?? :/

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 21:40   

te trabanty to śmierć na drogach. Fafik

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-05-06, 22:55   

Witam.
Jak wszyscy wyzej gratuluje wyboru :) Zobaczysz ze bylo warto!

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-07, 08:24   

a no w sumie to cześć :)

gajos
Gość
Wysłany: 2006-05-07, 11:26   

kolejny chory na glowe..;)

witamy w milym gronie =]

Alan
Gość
Wysłany: 2006-05-07, 18:30   

Witaj. Gratuluję zapału i oby go starczyło do końca. Szkoda tylko, że ktoś Cię władował w taką dużą robotę.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-05-07, 20:18   

witam w gronie wariatów:)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-08, 14:20   

w duzą robote ?? Jak byś zobaczył mojego poprzedniego traba to zobaczył byś co to jest dużo roboty :) wgniecenie po stłuczce wypchane pianką montażową i papierkami po batonikach pewnej popularnej marki :) powodzenia w remoncie.

Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-05-09, 13:54   

Czesc ! Jescze jeden uposledzony na punkcie tego samochodu .. czemu nie !! :D

PS NIe sluchaj Kedziora .. to znany pesymista :)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-05-09, 15:23   

Zapraszam na spotkania do Krakowa, a kolo Bochni mieszka jeden z kolegow - ma dwie poloofki.

czajnik
Gość
Wysłany: 2006-05-09, 15:39   

Witam cie w gronie lekko zbzikowanych ludzi z wiecznie brudnymi rękami.Aż sie dziwie że przybywają tacy ludzie jak My którzy wolą trabanty od innych marek w czasach gdzie można kupic poloneza z gazem za 500 zł

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi