Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zgaduj - zgadula
Autor Wiadomość
Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 20:55   

Kto wie ile trzeba płacić za pilnowanie (niestrzeżone) magazynu części zamiennych w postaci kupionego w tym celu trabanta - dawcy, acha i kto to taki co daje tą propozycję nie do odrzucenia ? No kto wie?

Wariat
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 21:45   

hmm... Policja? 300zł za noc? :P

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 21:52   

Nie Policja nie, oni to by chociaż pilnowali, kto inny. Zgadujemy dalej

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 21:59   

administracja? dresy?

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 22:25   

No też nie, choć dresiarze dają się pod blokiem we znaki trabantowi, a to antenę ukręcą a to lusterko kopną, ale to kto inny obowiązkowy haracz chce. Podpowiem że to zorganizowana organizacja o zasięgu ogólnopolskim. Dalej zgadujemy

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 22:42   

PZU??? Zgadlem?
A swoja droga to co jest z tymi lusterkami, ze tak chetnie je kopia inni, ostatnio skopali mi lusterko i nawet slady po butach na drzwiach zostawili :-(

Pozdrawiam =]

James
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 22:45   

Straż Miejska???

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-21, 23:19   

Bingo Qbs
Dziś mi już trochę przeszło , ale wczoraj się wkurzyłem jak dostałem z PZU blankiet na wpłatę 185 zł za ubezpieczenie OC za samochód który jest zamknięty w garażu i porozkręcany na części. Samochód którego nie zarejestrowałem bo był kupiony jako dawca części do mojego trabanta. Mam zapłacić bo inaczej sprawa idzie do sądu i powiadomią Fundusz Gwarancyjny który ukarze mnie dodatkowo za brak ubezpieczenia. Tak się opłaci kupić pojazd na części. Przestrzegam innych.

Sei
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 00:08   

Właśnie, apropos obowiązkowego aż do bólu OC. Czy ktoś jest zorientowany, żeby udzielić odpowiedzi na pytanie. Czy da się to ominąć jeśli samochód idzie na dwa lata na warsztat? Ubezpieczyć jako rekwizyt czy co?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 00:13   

Trzeba wyrejestrowac na czas remontu. To jedyne wyjscie ktore jest mniej kosztowne!

Pozdrawiam =]

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 09:01   

Nie da sie chyba czasowo wyrejestrować samochodu osobowego. wyrejestrowanie=złomowanie

Pasjonat
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 10:52   

A ja mam pytanie z nieco innego tematu , mianowicie kupiłem trabanta na czarnych blachach i teraz chcąc go przerejestrować na białe tablice , musze też płacić za tą karte pojazdu. ??????

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 11:14   

No niestety, ubezpieczyciele załatwili sobie żródło dochodów, auta które są w rejestrze pojazdów muszą być ubezpieczane choćby ich fizycznie nie było wcale, a jak np. od PZU odejdziesz do innego ubezpieczyciela, to PZU powiadamia o tym Fundusz Gwarancyjny który sprawdzi czy auto z rejestru ma ubezpieczenie, jak nie ma to "łubu du" kara za brak OC. Tak że będąc właścicielem auta ( wcale nie musi być przerejestrowanenawet) nawet może go nie być fizycznie ale jak jest w rejestrze to można się sopodziewać że przyjdzie blankiecik z olbrzymią sumką do zapłacenia. Przestrzegam przed taką wizją. Duży wszystko może

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 12:00   

Eugeniu - nie opowiadaj bzdur bo to że płacić OC trzeba to nie od PZU ani wszystkich pozostałych firm których jest kilkanaście zależy ale takie jet prawo obowiązujące w tym kraju - nie podoba się - mi także - ale z prawem się nei dyskutuje tylko się je przestrzega. Było o tym nie raz więc nie denerwuj ludzi bzdury na forum pisząc.
Auto raz wyrejestrowane nie zarejestrujesz ponownie. OC trzeba płacić zawsze - czy auto stoi przez dwa lata w warsztacie czy jeździ.
Pasjonat - jak go z zagranicy ściągnąłeś to tak;)

sidus
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 12:07   

po cos w koncu policja w tym kraju jest, nieprawdaż? :> A wiec przeciez czy Wy szanowni koledzy nie wiecie, ze Wam ukradli auto?? :> Natychmiast trzeba przeciez zglosic to na policji i z dokumentami isc do wydzialu komunikacji, przeciez szanowni koledzy, nie bedziecie placic ubezpieczenia OC za auto, ktore ukradli.. hmm zlomiarze? :) Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi