|
[CB] montaz anteny |
| Autor |
Wiadomość |
Arek CB SQ5HAW
Gość
|
Wysłany: 2005-01-04, 15:06
|
|
|
Witam wszystkich.
Wzwiazku z czestymi pytnimi o montaz anten w trabach, mam proźbe do tych ,ktorzy maja juz zamontowane anteny i mogli by udostepnic FOTKI do celow publicznych.Chodzi o pokazania innym uzytkownikom tarbantow jak najlepiej i gzdie zamontowac ANTENE
Prozse pzresylac na maila sq5haw@poczta.onet.pl
POZDRAWIAM
AREK CB |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2005-01-16, 19:20
|
|
|
| A gdzie te zdjęcia będą dostępne? Zresztą, co tu dużo mówić - u mnie jest zamocowany przy szybie po prawej stronie (między maską a szyba, przy prawym słupku). Wystarczy otwór w blasze, dobrze zamalować minią i mocno przykręcić. Mocno, żeby antena masę "załapała". Mocowanie (grzybek) koniecznie przykręcić tak, aby w razie poluzowania się anteny mogła się ona przechylić wzdłóż osi samochodu (przód/tył) a nie w poprzek!!! Bo ktoś stojący przy ulicy może przez przypadek dostać nią po mordzie - a to do przyjemności nie należy. |
|
|
|
 |
Mally2105
Gość
|
Wysłany: 2005-01-20, 13:44
|
|
|
Qrcze...z fotkami nie jest najlepiej, wiec opisze jak jest u mnie.
Zalozona belka od starego,malutkiego "koguta TAXI", na srodku przynitowana blaszka z otworem na glowke anteny. Mase lapie przez rynienke dachu,bez zadnych problemow(wzbudzanie,piszczenie na nosnej) SWR- 1.2-1.4 na podstawie |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-01-20, 15:06
|
|
|
| Fotką nie dysponuję więc opiszę - przewiercona dziura w dachu - po środku 15cm. od tylnej jego krawędzi i tam główka. A pod podsufitką rozwinięta zwykła spożywcza folia aluminiowa na całej szerokości auta- i jest super:) Kabel schowany górą idzie, a radyjko leży sobie swobodnie na pólce pod bezpiecznikami (wyjmowane oczywiście żeby właściciela nie zmieniło bez mojej zgody). Uchwyt na mikrofon z prawej strony kierownicy przynitowany do zaślepki obok przełączników dmuchawy i ogrzewania szyby. |
|
|
|
 |
Paweł Morawski/ halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-03-30, 19:29
|
|
|
| A ja mam fotkę i już wysyłam |