|
Witam -jestem nowy, chciałbym się przywitać |
| Autor |
Wiadomość |
Kamil Oremczuk
Gość
|
Wysłany: 2005-11-14, 23:57
|
|
|
Kłaniam się, Uszanowanie...Szanownemu
Towarzystwu Renomowanego Aczkowliek Bardzo Arcyrzadkiego (już) Nierdzewnego Toczydełk-A
Jakiś czas temu w sumie razem z kolegą, jakby na spółkę ;=} staliśmy się włąścicielami 2 Trabantów- jednego 2SUWa, drugiego Trampolla. Genralnie autka nam do gustu przydało bardzo, jednak nasze egzemplarze pozostaiwają pói co nieco do życzenia pod względem wyglądu (jedno z nich chyba już nie wytocczy się jednak na drogi nawet niestrety...).
Tak słowem wstępu. Poniżej zamieszczam linki do zdjęc "kminy" z przewozem 2SUWa o mianie Piaskowy Potwór :=} na miesce zimowiska ;=] (bo juz go zaczęli podpsuwac na przyblocznym parkingu) i następnie link do rudej rozpaczy jaką odkryłęm, a któej aż w tak wielkim stopniu się nie spodziewałem podnosząc ..dywaniki.
(Fotki polówy jakoś tam potem będą..
1. Transport w ciężarówce
2.
Ruda rozpacz
Po tym jak odkryłem te dywaniki doszedłem do wniosku, że chyba Piaskowy posłuży za częsci bo trochę nie opłaci się go remontowac...Dobrze myslę ? |
|
|
|
 |
Kamil Oremczuk
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 00:05
|
|
|
kurtka lody szkoda że nie można postów edytowac bo coś mi się najwidoczniej machnęło przy podawnaiu linków. Spróbujmy raz jeszcze...
1. Transport w ciężarówce
2. |
|
|
|
 |
Kamil Oremczuk
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 00:12
|
|
|
a niech to szczur powącha...
Link 2. Ruda rozpacz |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 00:22
|
|
|
Stary tu juz nie ma co ratowac i strach nawet wsiadac do niego, bo Ci sie flinstonowa bryka w kazdej chwili moze zrobic. Gdzie on byl garazowany w stawie? Tylko na czesci i reszte na zlom |
|
|
|
 |
Kamil Oremczuk
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 01:04
|
|
|
hehe - dobrze domyślałem się odpowiedzi.
Sam byłem w szoku, że aż tak go mogło zjeść...Niesty takie są skutki stania na przy-blocznym parkingu dłuugi czas... (napewno 3 lata. Kolega zrobił błąd, że go wziął rok temu (a przed tym stał juz ze 2 lata) - mielismy go wcześniej wyszykowac, ale zabrakło podstawowego elemtnu wymiany handlowej.
Teraz na szczęscie sprawa się zmieniłą i na szczęscie mamy też Polo. (co nie zraziło nas do 2SUWików wcale...jak wszytko pójdzie dobrze to się może dorobimy drugiego w dobrym stanie....póki co jest Polo i tez jest super i trzeba się z tego cieszyć)
Piaskowego chcielismy jakoś przez zimę odratowac, ale jak wczoraj zajrzałem pod dywaniki to już pozbawiłem się wszelkich złudzeń. Nie dość, że podłogoa taka to jeszcze praca bylaby i z gaźnikiem bo coś też nie jest do końca w porzadku - silnik nie ma mocy nawet na prostej.....pod górkę naprawdę trzeba się "siłowac" żeby wjechał...gaśnie na wsuniętym ssaniu na biegu jałowym...bębny ma też w okropnym stanie (w linku o bębnach pisałem).... no i jeszcze skrzynia cała jakaś jak we smarze :|...
Także jak to sami dobrze wiecie - auto się mniej psuje jeżdżąc niż stojąc. A dla przesrtogi przed takim atakiem rudej i w bębanach i w podłodze -jak ktoś planuje kupić Trampka, a potem chce zbierac na OC i opłaty (co powiedzmy sobie szczerze - nie jest najlepszym pomysłem) to niech chociaż po parnigach pojeździ co jakiś czas i przesuszy dywaniki co jakiś czas, bo skutki ciągłego stania pod chmurką są katastrofalne jak widać, a samo przepalanie ze staniem w miescu wiele nie da. Po jakimś czasie oczarnieją Wam od tego świece i silnik zacznie gasnąc..i będzie się szukać przyczyny..świece? gaźnik? cewki?
...... także jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć -w miarę jak najczęściej chociaż po prakingu, ale to też takie sobie wyjscie, bo nie ma to jak solidne jazdy po mieście na wszytkich biegach...W kazdym bądź razie niech juz będize ten parking niż stanie okrakiem w miejscu... |
|
|
|
 |
ali
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 01:57
|
|
|
A ja to bym mimo wszystko ratował traba, kasy to jak chyba każdy nie mam ale spawarka, miniówka kit i kupa chęci i wykrzesałbym coś z tego - to przecież nie kaszlak by mógł iśc na zmarnowanie Jak to już było w nie jednym temacie na tym forum "ratujmy traby" !!! Jest was dwóch do tego, jeżeli lubicie pifko to po oddaniu butelek które zazwyczaj leżą w garażu to bedzie kasa by podłoge odnowić a silniczek to po szrotach częsci można zapi...olić tzn chciałem powiedzieć "pożyczyć" :-)Ja to w moim część proga to zwykłą elektrodową spawareczką domowej roboty wspawałem więc kawałek blachy i podłoga bedzie gites a blache to można poprawić ruch na drogach tyle przeciez bezsensownych znaków stoi |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-11-15, 18:05
|
|
|
Ale tu cala pluta podlogowa jest do wymiany |
|
|
|
 |
Kamil Oremczuk
Gość
|
Wysłany: 2005-11-16, 23:48
|
|
|
Tośta mnie/nas szumnie powitali |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-11-16, 23:57
|
|
|
Tu sie nie wita, to nie jest przyjazne forum. Tu sa klutnie i zapomniej o uprzejmosciach he he
A zreszta "o tym juz bylo" buaha ha ha ha ha
"Uzyj opcji szukaj" :-p
Albo nie: "NA GIELDE"
CT rulez |
|
|
|
 |
|
|