Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klub?.
Autor Wiadomość
Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-01-06, 10:45   

Nigdy nie zdarzyło mi się jeszcze żebym pomocy czy informacji nie dostał od trabanciarzy - nawet nieznanych mi całkowicie.
gość - napisałeś posta i wymagasz żeby natychmiast ktoś Ci odpisał - poczekać trzeba, nieraz ludziska kilka dni nie zaglądają na forum po prostu z braku czasu itp.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-01-06, 11:16   

Słuchajcie! Nie chodziło mi bynajmniej o narzekanie, że źle jest i wogóle do dupy. Narwaniec ma rację. Brak kasy, czy sprawnego samochodu i umiejętności dokonania naprawy, to wcale nie przeszkoda. Ja też miałem problemy z samochodem i na pierwszy w moim życiu spot pojechałem tramwajem, poznałem AŻ DWÓCH gości, z których jeden odwiózł mnie do domu (wcale nie było mu po drodze)i pomógł usunąć banalną, jak się okazało usterkę. Przykładów tego typu można mnożyć, bo jesteśmy, mam nadzieję, solidarni, tylko mam wrażenie, że jako ogół trochę za mało aktywni. Np. ciekaw jestem ile osób zauważyło brak imprezy mikołajkowej w Wawie. Pozdrawiam wszystkich w Nowym, Lepszym 2005 Roku.

papieju
Gość
Wysłany: 2005-01-07, 12:13   

jako niedawny bywalec zlotow ctk powiem tak - macie zajebisty klub. poznalem wspanialych ludzi. a jak pojechalem na pierwsza objazdowke nie znalem nikogo. potem skierniewice, nastepne - i znajmomosci utrzymuje do dzis, mimo ze na zloty ctk juz tak czesto nie jezdze - mam w podobnych terminach zjazdy wartburgowcow, wiec impry koliduja, ale jzu zapowiadam - w marcu na rozpoczeciu w lodzi bede, chocby na wstecznym. bo was lubie. towarzycho nie jest hermetyczne - jak ktos juz napisal trzeba byc otwartym, a nikt ci zle nie powie jak sie dosiadziesz do grila czy ogniska... a o pomocy na ostatniej objazdowce od trabanciarzy nie wspomne - nigdy wiecej nie widzialem zeby tak bezinteresownie komus pomoc, i to w sytuacji krytycznej... no to tyle w tym temacie

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-01-14, 23:35   

witam

kturys raz czytam ze "bawimy sie w swoim gronie" w sumie po czesci to prawda bo jak sie spotkamy z ludzikami kturych nie widuje sie codziennie a mieszkaja daleko daleko to chce sie znimi porozmawiac (czy tak ciezko to zrozumiec ??) nigdy nikogo nie wypedzilismy !!! nie powiedzialem nikomu kto chcialby pogadac "idz stad" !!!

co do warszawskiej pomocy ...... jesli tylko mam czas i czym podjechac to pomagam ..... a aktualnie moje autko nie jezdzi i z czasem tez krucho (z roznych przyczyn losowych mniej lub bardziej ) nie o wszyskim wiem nie mam czasu by czytac wszystkie watki na forum (wybaczcie- kajam sie i biczuje i obiecuje poprawe)
jest stara metoda szukania pomocy z ktura sie spotkalem nie raz
bierze sie otwiera liste i dzwoni pod numery z okolicy ..... nie raz ktos do mnie dzwonil mowiac ze ma moj numer z listy ct .... jesli moglem pomoglem.......

a co do tego ze klub byl "inny" , troszke inny byl moze troszke mniejszy kameralniejszy ludziom latwiej sie bylo poznac ale wcale nie znaczy ze teraz jest inaczej !!!

pozdrawiam

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-01-15, 13:44   

Klub to przedewszystkim uwielbienie do Trabików, a nie legitymacja i naklejka (którą zresztą z dumą worzę), a ludzi po prostu trzeba poznać, jak wszędzie indziej. Tutaj właśnie nawiązałem wiele wspaniałych znajomości, ale trzeba tego chcieć. Mimo nikłej kasy i braku czasu zawsze zrobię wszystko, by spotkać się albo komuś pomóc. Członkostwo nie jest tu obowiązkowe, to poprostu TRABANTY.
Do zobaczonka na kolejnych wspaniałych spotach i zlotach.

Yarema47
Gość
Wysłany: 2005-01-15, 21:57   

.
Wiecie, jak najlepiej gasi się takich, co gadają np: czemu nic się nie dzieje? W mojej okolicy nie ma zlotów. Trzeba by zrobić coś tam... ?

-Chcesz czegoś? To zrób to!!!
.
Hej, "Gościu"! Czytasz to jeszcze? W tym PZK też nie znasz ludzi i nie znasz klubu? A tym ratownictwem to gdzie sie zajmujesz, na ichnim forum? A z kąd ja wiem, czy Ty wogóle masz traba? Ten na zdjęciu to może sąsiada a Ty jesteś dowcipnisiem? Co się dziwisz, że nikt nie odpowiada?! Chcesz porady i pomocy? Napisałeś, że jesteś z Wawy, to wsiadaj w tramwaj i jedź pod "2 koła"! Ciekawe, czy Cię wylegitymują? Hehehehe
.
A Wy, z miejsc, w których jest ponoć mało trabów! Wydrukujcie sobie wizytówki z numerami kontaktowymi, zawsze miejcie parę przy sobie i wkładajcie pod wycieraczki w innych trabach, mrugajcie jadącym na przeciw tramkom. Efekt murowany! Metoda sprawdzona!
.

trabi 600 gotowy teraz pl
Gość
Wysłany: 2005-01-15, 22:12   

Witajcie ja zaczołem swoją przygode z klubem od zlotu w katowicach poznałem bardzo dużo ludzi z całej Polski i staram sie byc na każdym zlocie czy spocie bo to lubie i niemówie że szkoda kasy czy tym podobne bo to przyjemnosc spodkac przyjaciół i razem z nimi poimprezowac a ci co tu piszą ze na zloty niejeżdzą bo sa jakies grupy i znimi nierozmawiaja albo szkoda im kasy to mnie to smieszy bo jak człowiek ma jezyk w buzi to sie z wszystkimi dogada .Ale jak ktos nie był nigdy na zlocie to niech nie tworzy mitów o zlotach.Ps zgadzam sie tu z TUDYM on ma w 100% racje

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-01-16, 20:38   

Yarema masz 100% racji, albo więcej. Pozdrawiam nawet emerytów w Trabach i czasami sam jestem zaskoczony. P.S. Do tej pory nie mogę sobie darować, że nie byłem w Gliwicach.

Stoklos
Gość
Wysłany: 2005-01-19, 20:44   

Wy co nażekacie i macie traby pytanko: Co bardzej lubicie swoje pojazdy i znajomych z nimi związanych?, czy nażekac na brak:pomocy, zlotów, spodkań czy niewiadomo czego jeszcze?. WOO DOO trzeba było podejść do tej jak to nazwałeś "obozu" nikt by cie nie wygonił. Ja nic nie organizuje przyjeżdżam na gotowe, nie nażekam. ciesze się z każdego spodkania na którym jestem. Nie wszyctkie zloty są cudowne, ale trzeba docenić organizatorów bo napewno sie starają. A wogule o "sukcesie" każdego spodkania w 80% zależy od każdego znas. klub bedzie. NAŻEKASZ ZREZYGNUJ, NIE PRZYJEŻDŻAJ :):):):):)

Sei
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 00:05   

Wiecie co, jak już wszyscy piszą, to nie będę gorszy. Może kto mnie zjedzie, bo w sumie ledwie co się wyklułem w tych klimatach. Choć o Trabie marzyłem od naprawdę dawna, to kupiłem go dopiero w maju zeszłego roku, na zlocie na razie nie byłem żadnym, na spotach zaledwie kilku - tak się składa, że w weekendy wypadają mi zajęcia i czasem po prostu jestem zbyt przymulony, żeby jechać gdzie indziej niż do domu. Bywa.
Czytam sobie jak to kijowo, że w Warszawie tylko siedzi się w "2 Kołach" i ciągle Ci sami ludzie itp. itd... Generalnie się zgadzam, tylko skąd niby brać tych nowych ludzi, skoro nie przyjeżdżają?
Czytam, że Klub nie pomaga... Jasne, nie na wszystko jest odzew i pewnie nie każdy w klubie wszystko umie. Ale Klub pomaga zarówno na Forum, jak i poza nim. Przez ostatnie parę miesięcy walczę o poprawę stanu mojego Traba i spokojnie mogę wyliczyć ładne parę osób, które mi pomogły, choć wątpię, czy pamiętają jak się nazywam i skąd się wziąłem. W tym, i to nie raz, Prezes, który i bez tego ma od wała spraw na głowie. A jakoś ani razu nie usłyszałem od niego "nie mam czasu" czy "nie chce mi się", zawsze słyszałem, że mu się chce, a czas znajdzie.

Co do szukania pomocy na liście. Z listą bywa różnie, podejrzewam, że sporo ludzi z listy straciło jakiekolwiek zapędy ku Traguarom, jeden przykład znam osobiście. Jednak każdy na Forum ma wizytówkę, a w niej są informacje dzięki którym można się skontaktować.

Howgh!

P.S.
Ale mi się elaborat wymsknął :P

Foksik
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 17:20   

Pierwszy zlot na którym byłem był w Aleksandrowie Kujawskim. Byłem tam nowy, nikogo nie znałem, nikt mnie nie znał. Ale podszedłem do innych i zacząłem rozmawiać nikt nie powiedział żebym sobie poszedł. To poprostu są spoko ludzie A u mnie w mieście Trabów jest jak na lekarstwo i nie ma żadnych spotkań. Ale na zloty jeżdżę chodź nie należę do klubu CT. I nie narzekajcie tyle bo nie ma powodów do teko. Jak by wszyscy myśleli tak jak wy to by klub się rozpadł. Więc zacznijcie "działać" w jaki kolwiek sposób i to się zmieni. POZDRAWIAM

Joonior
Gość
Wysłany: 2005-01-30, 19:48   

Jak na razie to z Wawy to poratowął mnie pomocą tylko Zbyszek 601 i kiedyś Konrad a tak to nikt więcej..niema co liczyc na innych,trzeba liczyć na siebie a to że niema żadnych zlotów tylko Spoty to w sumie niejest wazne bo po co sie spotykac z kims z kim niewiadomo o czym pogadać bo sie go niezna....bo niema zlotów....

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 13:43   

Spoty to w sumie niejest wazne bo po co sie spotykac z kims z kim niewiadomo o czym pogadać bo sie go niezna....bo niema zlotów...
No normalnie tekst roku!!
A co za różnica spot czy zlot? Czym to się różni? Nazwą i długością trwania. Czy jadąc po raz pierwszy na zlot znasz już ludzi? No chyba jeszcze mniejsza szansa bo na zlocie jest ich o wiele więcej i z całej Polski.
Ja trochę ponad dwa lata temu pojechałem na pierwszy spot do Krakowa. Nie znałem nikogo - po prostu znalazłem info w necie i pojechałem. A jak w ten sposób podchodzisz do sprawy to nie dziwne że nie masz po co na spoty jeździć...

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 16:36   

Wg mnie najpierw sa spoty a pozniej zloty. Jezeli poznasz ludzi ze swojego miasta to na zloty nie jedziesz juz sam.
1 ze razniej podczas drogi a 2 Latwiej zawiazujesz kontakty z innymi na zlocie.

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2005-01-31, 18:06   

junior jestes pewien że NIKT NIGDY Ci oprócz Zbyszka i Konrada nie pomógl?????????????????????

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi