Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Hej dziewczyny (i chłopaki)! Mam Trabanta! :)
Autor Wiadomość
Paweł H. Franzke :)
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 20:13   

Muszę się Wam pochwalić. Od jakichś 12 godzin mam Trabanta 601 s de lux z '84 roku. :) Kosztował mnie bukiet żołtych róż dla ciotki, od której Trabanta uzyskałem.

Co w nim do zrobienia jest? Właściwie łatwiej wymienić to, co nie jest. :)

Hamulce trza odpowietrzyć i wymienić tłoczki. Wyregulować gaźnik. Lakier położyć. POdłogę połatać. Progi pomalować, bo obite, choć nie przegnite. :) No i cholera fotel mi się złamał, kiedy wyciagałem telefon z kiesznie i zaparłem się na oparciu.

I tu pytanie - czy jakieś fotele pasują bez przespawania suwnic, pomijajac ozywiscie fotele seryjne. A moze ktos ma na odsprzedazy tanio oba fotele? :)

Pozdrawiam :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 22:47   

Gratulacje :-) Doskonaly rocznik!

Pozdrawiam =]

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-09-03, 23:22   

Moje gratulacje :)
Co do pytan o fotele to bylo o tym duzo i mysle ze znajdziesz kilka konkretnych odpowiedzi jezeli uzyjesz wyszukiwarki :)
Troche pracy Cie jeszcze przy nim czeka...
Pozdrawam.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 09:18   

Gratuluje dobrego wyboru, czyli trabanta:) Ja osobiście lubie jak jest coś do zrobienia przy autku, lubie spobie pogrzebać:) Przynajmniej sie człowiek przy trabim nie nudzi:)

Paweł H. Franzke :)
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 17:20   

o wyszukiwarce w uniesieniu trabantowym kompletnie zapomniałem, przepraszam.

roboty to mnie przy nim czeka, oj czeka. zaraz wybiegam do garażu sprawdzić, czy nie da się tymczasowo połatać foteli. :)

gosc
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 17:55   

powodzenia i szerokiej drogi chlopie:-)

mi juz powoli cierpliwosc do trabanta przechodzi:-)

wiec za jakies 8-10miesiecy zmieniam autko bo niestety trabi jest juz zamlaly i za malo konfortowy,,, a prace mam niestety coraz bardziej ruchliwa,, i bagaznik wiekszy potrzeba.....

tak wiec samych przyjemnosci

pozdrawiam

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 20:08   

Ja trabika napewno nigdy nie sprzedam:). Ostatecznie jakbym miał dużo kasy to bym kupił drugie autko, a trabi by był na niedzielne wyjazdy:). Ale słabo wierze w swój dorobek:)

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 20:36   

Ja mam 601s to moj 5 trab i jakoś nie mam zamiaru zmieniac na inne autko znaczy innej marki. Lubie traba i jestem wierny tej marce ostatniego robiłem 4 miesiące teraz szukam traba 1,1 liczę ze cos niebawem znajdę wartego uwagi.Dbaj o traba i nie dopuszczaj by cos mu dolegało albo by ruda go zjadała a trabik będzie chodził jak trzeba i odwdzięczy się tym że dojedziesz wszedzie ja o swojego dbam i swoim cwajem byłem w Banskiej Bystricy a blisko nie mam bo to tylko 730km w jedną stronę jak brzmi stare przysłowie JAK DBASZ TAK MASZ nie zapominaj o tym pozdrawiam wszystkich.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 20:58   

no to stary gratulacje i powodzenia i szerokiej drogi :) ja fotele mam od jakiejs japoni ale musiałem przerobic troszeczke suwnice.

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-09-04, 21:43   

Gratulacje - to autko, które przy odrobinie serdeczności odwdzięczy się naprawdę mało-awaryjną współpracą ;-)

To mój 3-ci trabi i tego już pewnie nie sprzedam, jak nie bd miał na wachę to sobie będzie stał, 200 zł rocznie na ubezpieczenie nie majątek, a drugie auto do jeżdżenia posiadam ;-) (i to z gazem :-)

Skiba
Gość
Wysłany: 2005-09-05, 16:50   

Mistrzu - "Mydelniczka" to autko nie do zajechania, niezniszczalne !! O ile o nie dbasz - oczywiście :)

PS Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem nazwą "Mydelniczka", ale mi się jakoś ostatnio spodobała ;)

Maliniox
Gość
Wysłany: 2005-09-05, 19:47   

Gratuluje wspaniałego wyboru!!! Trabant To niezniszczalny samochód ani technicznie ani wspomnieniami ;P...dostarczy Ci napewno wielu niesamowitych wrazen :):):)

ba
Gość
Wysłany: 2005-09-05, 23:37   

ale ja niestety musze cie ostrzec :C

trabanciki i klimaty ddro-ifa'owe -D uzalezniaja :/

przygotooj sie na nowy(?) naloog ^^

gratulejszyn :)

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 17:13   

Gratulacje, zazdroszcze takiej ciotki :] To prawda że trabant uzależnia. Duzo wymaga ale potrafi się odwdzięczyć.
Sprawdziłeś stan jaskółki?
P.S.
Fotele mam trabantowe na zbyciu (priv gg 1067265)Jestem z okolic Piekar jakby co.

Marcin/Niutek
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 20:49   

Skad ja to znam. Trabanty uzależniaja jak cholera. Miałem trzy a dwa sie ostało i chyba juz tak zostanie cos czuje. Miałem jednego ale nawalił i potrzebowałem kilku gratów. kupiłem wiec drugiego jako dawce ale jak go umyłem i troche podłubałem i szkoda mi sie zrobiło i zostało biedactwo u mnie. Wiec kupiłem trzeciego którego juz rozebrałem bo starzy by mnie z chaty wyrzucili. Wiec mam czesci do obydwu. zabawne jest to ze teraz mozna kupić traba za smieszna kase a kiedys sie czekało na Traba iles tam i kosztował w ciul kasy i tylko nieliczni mogli go sobie załatwić na przydział.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi