|
POLICJA a TRABANT |
| Autor |
Wiadomość |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2004-09-16, 14:28
|
|
|
| albo te nasze super ekstra kosmiczne poszycia z kompozytow rozpraszaja fale radaru? F117 po prostu...ddrowskie wunderwaffe hehe |
|
|
|
 |
Joonior
Gość
|
Wysłany: 2004-09-30, 16:55
|
|
|
| Trabo to poprostu taki samochód z najwyższej półki i niewolno go zatrzymywać a mandat to już przestępstwo,nawet ze strony policjantów....mnie raz zatrzymali jak swoja 601 przelatywałem 115 na h przez pruszków...byli niesamowicie zdziwnieni jak udało mi sie tak szybko jechac trabantem...pełni zdumienia i zachwytu puścili mnie wolno i kazali jechac spokojnie bo mi "kółka odpadną"...całkiem przyzwoici ludzie...chociaż niezawsze... |
|
|
|
 |
Wariat
Gość
|
Wysłany: 2004-10-22, 12:45
|
|
|
| Ostatnio kumplowi Hycomat wysiadł w Trabancie i czekał na kumpla, żeby go scholował i w między czasie podjechała do nich Policja. Dokumenty, OC, Prawko itd. Ale co się okazało na tym się nie skończyło. Sprawdzili im telefony czy nie są kradzione, przeszukali cały bagażnik, sprawdzili radio i już chcieli się brać za sprawdzanie wzmacniacza ale kumpel powiedział, że jest nie wyjmowalny i sobie darowali. Więc to nie jest tak, że Trabanta zawsze puszczą... |
|
|
|
 |
Tomek/piekny
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 22:54
|
|
|
Witam! Coprawda moje pozytywne wspomnienie w temacie jest jeszcze z czasow poruszania sie dwusowem :) ale je dorzuce. Jechalem sobie "grzecznie" w centum Wawy jakies 100 km\h a tu wyskakuje mi "fryzjer-amator" z suszareczka i strzela do mnie (bylem bliziutko wiec widzialem jego wyraz twarzy :DDDD), robi wielkie oczeta ja smigam obok niego a on stoi jak wryty gapi sie w ekranik a nastepnie (to widzialem we wstecznym) przezegnal sie i pogrozil mi palcem :). Rechotalem sie przez cala droge do domu - poprawil mi humor na reszte dnia.
To byl ten jeden raz na temat innych spotkan (a bylo ich na jakies 20 pkt) musialbym wylewac bluzgi wiec sobie daruje
pozdrowka |
|
|
|
 |
Arozo z Emowa
Gość
|
Wysłany: 2004-11-18, 04:55
|
|
|
| Joonior,a co by powiedzieli na 130 km/h? |
|
|
|
 |
Jodła
Gość
|
Wysłany: 2004-11-28, 02:33
|
|
|
| Tydzień temu mój Trab miał pierwszy w tym roku kontakt ze śniegiem co skończyło się niemożliwością ruszenia na krzyżówce;)6 rano,śnieżyca i zaczynam go pchać.Nagle podjeżdżają polycjanty,zwalniają,zatrzymują się parę metrów przede mną na poboczu i się gapią.Ja pełen nadzieji bo Traba pchałem pod lekką górkę a oni...po paru chwilach pojechali w długą!No i k...a jak tu można liczyc na Policję :( |
|
|
|
 |
Arozo z Emowa
Gość
|
Wysłany: 2004-11-28, 05:07
|
|
|
| Jodła to ty jesteś dzisiejszy(a)?Od tych głupich palantów możesz prędzej dostać mandat,a nie pomoc przy pchaniu twojego traba,poza tym bali się pobrudzić swoje czyste rączki.Dobrze,że nie miałeś(a)kałacha. :))) |
|
|
|
 |
Tomek/piekny
Gość
|
Wysłany: 2004-11-28, 18:55
|
|
|
Niedawno napisalem ze nie bede wylewal bluzgow na pANOW pOLICJANTOW-temat anulowany na ich wlasna prosbe!
Opowiem wam historie jak w cenrtum wawy tj. na rondzie Dmowskiego mozna utracic dow. rej. Oto wiec jade sobie po tymze rondzie i zostaje zciagniety na boczek przez patrol drogowki. Nastepnie zostaje poinformowany ze nie posiadam tablicy rej. z przodu (i o to sie nie czepiam bo jak sie potem okazalo panowie lakiernicy ot zapomnieli o takim drobnym szczegole %/@*^%) nastepnie kwiat polskich smurfow wziol sie do sprawdzania tylnych swiatel i spostrzegl bystro ze wstecznego swiatelka nie ma. Na to ja ze byc moze z racji aury badz dlugiego postoju cos sie z nia stalo np: przepalila sie lub nie styka. Niedoszly bOREWICZ w tym czasie dyla z moim dowodem do radiowozu i nuz pisac zaczyna. Na to ja klosik zdejmuje ruszam zarowka a ta (niewiarygodne) nie styka a po ruszeniu zaczela (cos niesamowitego) swiecic! Wiec czekam na pana i kiedy juz raczyl wykaligrafowac liscik mowie ze zarowka juz dziala wiec zeby byl ja laskaw wykreslic na co on ze sie juz nie da itd... miedli sobie moj dowodzik i czeka ze spocona raczka. Z racji tego zem nie winien uparlem sie i nie dalem. Wiec mam dowodzik do odbiorki :(
Wnioski: Drogowka w tym wypadku okazala sie troche niewyrozumiala(za reszte emocjonalnych uniesien zdjeli by mi to z forum dodam tyle ze bluzgator to chyba malo)
wyzylem sie czesciowo (sorry ze tak dlugo) pozdro wszystkim procz dROGOWKI |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-11-29, 14:49
|
|
|
| ja tam milo wspominam. Jak mnie zatrzymali za brak prawego sw. mijania to Pan policjant mowil ze te tez kiedys mial traba i pomagal mi zarowke zmieniec :)).Poza tym mialem pare razy sytuacje ze na 50 u mnie bylo kolo 80 a oni nawet suszarki nie podniesli. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2004-12-20, 00:03
|
|
|
ja wczoraj mialem kontrole :)
na szczescie skonczylo sie tylko sprawdzeniem dokumentow i dmuchnieciem w balonik :D |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-12-27, 00:05
|
|
|
tak policja jest super!!
Włamywaliśmy się do Traba na krakowskim kazimierzu. 4 albo 5 radiowozów podjechało i jeszcze im specjalnie drutem machałem i żaden sie nawet nie zatrzymał... ale włamać mi sie udało :) i jakiś patencik sie fajny opracowało :)
A ostatnio o 5 rano dostałem 100 zł i 1 pkt (a mówił, że mogę dostać 200 - 300 i 6 pkt ;p) w olkuszu - Miałem całe 84 przy ograniczeniu do 50 :)
ale ci byli normalni
DDR |
|
|
|
 |
Złoty
Gość
|
Wysłany: 2004-12-27, 14:22
|
|
|
Sorki blaz, ale z tego co wiem to furmanka nie jest pojazdem silnikowym... a o ile dobrze pamietam to mozna taki pojazd wyprzedzic na podwojnej ciaglej...
...sprawdz sobie w kodeksie drogowym, najwyrazniej panowie policjanci zrobili cie w "konia"... a ty sie dales...
...pozatym jezeli to bylo poza miastem to nie musiales sie zatrzymywac bo bylo ciemno... a w terenie niezabudowanym nie mają prawa cie zatrzymac w nocy
pozDDRawiam
P.s. pomyslmy wszyscy co by sie dzialo jak by nie bylo naszej "kochanej" policji... |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 11:17
|
|
|
| Jak są umundurowani, to mogą cię zatrzymać gdzie chcą i giedy chcą. Nawet w piękną listopadową noc. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2005-01-03, 16:14
|
|
|
| Pod warunkiem, że stoi w pobliżu oznakowany, dobrze widoczny radiowóz. |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2005-01-15, 22:06
|
|
|
| A ja wczoraj, razem z kolega Kędziorem, rozbieralismy włamywaliśmy się i rozbieraliśmy jakiegoś starego traba 20 metrów o d komisariatu policji... I co? i nic! Przejeżdżali obok i nikt nawet nie zwolnił! A łowy okazały się udane (dwa koła, alternator, zapłon elektronik, włącznik świateł itp.):) |
|
|
|
 |
|
|