Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trampkowisko 2005 & przyjaciele
Autor Wiadomość
Dallas
Gość
Wysłany: 2005-05-09, 00:48   

Niedawno wróciliśmy z Bełchatowa. Po raz pierwszy - dzięki prezentacji klubów - zwróciłem uwagę na "klub bydgoski". To nie jest oddział CT ale klub. Nie znajduję tu charakterystycznego dla CT klimatu sympatii, koleżeństwa... Wstyd mi za to co zobaczyłem i czego się dowiedziałem. Wstyd, że Wyczół zajął domenę "www.trabant.pl i com.pl dla siebie zamiast dla Trabanta. Przerost formy nad treścią. Na sztandarowej stronie Trabanta w zakładce flota nie ma ani jednego pojazdu... No cóż, skoro Bydgoszcz prezentowała samochody, których jeszcze nie zaczęła naprawiać, a które zamierza przerobić. "Za dwa - trzy lata będzie(...)" jak to powiedział prezentujący. Zostałbym na zlocie dłużej, ale porażony nastawieniem kolegów z Bydgoszczy opuściłem zlot w niedzielę... Nie wiem czy w przyszłym roku przyjadę i domyślam się czemu w tym frekwencja była tak niska... I może to i lepiej, że "Wyczół" to klub a nie oddział CT, bo wiem za obcych wstydzić się nie trzeba... P.S. Zlot w
Zelowie ( o czym być może nie wiecie) był organizowany właśnie przez KMT "Wyczół" o czym można przeczytać na stronie www.trabant.pl Ja nie wiedziałem...
PS.2. Kiedyś w Bydzi spędzałem więcej czasu niż w Wawie, wypijałem hektolitry browca w "Sanatorium", miałem przyjaciół i sentyment do miasta pozostał... aż do zlotu.

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2005-05-10, 21:54   

klucha
KMT USER

Wysłany: 10 Maj 2005 01:37 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

słuchaj kolego niewiem za kogo ty sie uwarzasz ale z deka troszke przesadziłes jesli dla ciebie strona i wyglad klubu w necie jest wszystkim to niechciałbym zobaczyc twojego trabant.
po drugie nasz klub ma za zadanie propagowanie marki trabant a nie jej prezentowanie. A po trzecie było trzeba porozmawić o takich rzeczach na zlocie a nie przez internet (czyżby zabrakło odwagi koledzedze) a po czwarte (sam sobie dopowiedz)

Powrót do góry

KamiL_ON
Site Admin

Wysłany: 10 Maj 2005 08:51 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Witaj Dallas

Widać, że jesteś nową osobą w gronie Trabanciarzy. No cóż miło jest mi Ciebie przywitać w "Trabiświecie".

Pozwolisz że ustosunkuję się do Twojej wypowiedzi a następnie opublikuje cały post na Cartonowym forum.

1) domeny internetowe....

Wykupując prawa do domen internetowych oczywiście mieliśmy na myśli popularyzację kultury motoryzacyjnej jak również marki Trabant. Gdybyś uczestniczył w trabiżyciu to byś doskonale zauważył że zaraz po wykupieniu praw do domen internetowych jako osoba dysponyjąca domeną zaproponowałem , aby te domeny stały się naszym wspólnym wizerunkiem Polskich Trabantów. Niestety pomimo apelów i innych zabiegów została moja propozycja potraktowana szerokim strumieniem.
Więc pozwolisz, iż dalej tego nie będę komentował. Bo wszystko co miałem do powiedzenia zostało napisane w grudniu na forum CT.

2) Trabi flota...

Jak doskonale mogłeś zauważyć reprezentanci naszego Klubu pojawili się w całkiem sympatycznym gronie. A pojazdy którymi przyjechali były autami zadbanymi i sprawnymi techniczne. No może z wyjątkiem mojej osoby , która pojawiła się autem zastępczym z uwagi na fakt daleko posuniętych prac renowacyjnych... ( to już też było wcześniej wyjaśniane)

3) Prezentacja Klubu ....

Ponieważ prezentacje Klubów to był mój pomysł , który złożyłem Klaksonowi w marcu tego roku , myślałem że będzie przyjemnie wysłuchać informacji co tak na prawde dzieje się w Klubach i oddziałach Trabantowych bo przecież życie toczy się bardzo szybko i nie wszyscy muszą czytać forum czy przeglądać strony WWW. Poprostu nie mogliśmy po macoszemu potraktowac naszego pomysłu i zlać temat.

Niestety nic na to nie poradze , że ludzie działający w KMT chcą robić coś więcej niż tylko jeżdzić Trabantem, jest to po prostu dla nas chlubą i dobrze nam z tym . Wystawiając się na targach czy zabezpieczając imprezy sportowe promujemy nie tylko nas , ale Trabanty w całej Polsce.

4) Za dwa - trzy lata będzie(...)"

To zdanie chyba wyrwałeś z kontekstu mojej wypowiedzi.... "Za dwa - trzy lata będzie(...)"dotyczyło Trabanta Sebastiana , który dołączył do naszego grona niedawno. nie zarzucaj mi czegoś czego nie powiedziałem.... bo jest to poprostu nieprawdą.....

5) "I może to i lepiej, że Wyczół to klub a nie oddział CT, bo wiem za obcych wstydzić się nie trzeba..."

Ja nie wstydzę się, ani Klubu, ani Ludzi a tym bardziej tego co robimy na codzień.

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania i broń bóg nie zabronie Tobie tego.

<<< "TRABANT to nie tylko samochód, Trabant to styl życia" >>>
www.trabant.pl www.trabant.com.pl - www.trabant.to.pl

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2005-05-10, 22:44   

Dallas jeszcze jedno

"Zlot w
Zelowie ( o czym być może nie wiecie) był organizowany właśnie przez KMT "Wyczół" o czym można przeczytać na stronie www.trabant.pl Ja nie wiedziałem..."

Widać mało wiesz... Ale dla Twojej wiadomości Informacja ta została umieszczona 15 marca 2005... i jak większość zainetesowanych wie jest to mail skierowany Przez Klaksona do Wszystkich , których miał w książce adresowej :))) Niestety to do Ciebie nie dotarło... (bardzo mi przykro, że do CIebie nie dotarła ta informacja)

"Kiedyś w Bydzi spędzałem więcej czasu niż w Wawie, wypijałem hektolitry browca w "Sanatorium", miałem przyjaciół i sentyment do miasta pozostał... aż do zlotu."

Chyba dobrze, że opuściłeś to miasto... Bo takiego Klubowicza bym nie strawił ... A teoretyków "Trabantowych" Klub nie potrzebujemy.

Popatrz na swoją stronę internetową. nawet fotki swojego Trabanta nie zamieściłeś tylko posługujesz się niemieckimi foteczkami...

Syl
Gość
Wysłany: 2005-05-10, 23:45   

Cholernie smutnym jest, jak sie po zlocie, z którego wywiozło się rewelacyjne wspomnienia, czyta na stronie takie wymiany zdań. Zarzutów kolegi Dallasa niestety mimo szczerych chęci zrozumieć nie potrafię. Mogę tylko doradzić, że jak ma za mało problemów, to niech zrobi remont swojego Trabanta, bo tam zawsze jest co robić. A jak jeszcze za mało, to polecam np. PF126p z początku lat 70' do kapitalki.

Nie widze sensu roztrząsania takich kwestii, po cholerę siać ferment. Nie dziwie się ostrej reakcji Kamil_ON'a. Nie wiem do końca o so chozi, ale smaczek poszedł mmm... malina... :-/

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2005-05-11, 07:44   

witam ;)

nie chcąc wnikac w spór chcialam tylko napisac ponownie pojawil się mój ulubiony tekst z kategorii "riposta":
" ....jak coś tam coś tam (w zależności od okoliczności i tematu sporu) to lepiej pokaz mi swojego Trabanta"

buuuuhehehehheeeee
no luuuuuuudzie litosci
co ma piernik do wiatraka???co to "pokaż mi swojego traba a powim ci kim jesteś"? jak macie pisać coś takiego to lepiej nic nie piszcie bo to tekst smutny i żalosny.

że jak mój trabancik nie ma jeszcze super lakieru i odjechanego wnętrza i jeszcze bardziej szpanerskich alum to co??? jestem glupia? gorsza? nie kocham swojego Trabiątka? nie warto sie ze mną zadawać? nie mam prawa glosu? nie jestem prawdziwą Trabanciarą? NO CO TO OZNACZA? powiedzcie mi bo wpadam w histerię!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

nie kieruje tych pytan do autora tej konkretnej wypowiedzi w/w ale ogolnie do wszystkich ktorzy kiedyś posluzyli się takim tekstem

milego dnia
i z niecierpliwością czekam i już zbieram na psychoanalityka który pomoże mi podnieść moja samoocenę i cudzoocene mojego Traba z lekko poodpryskiwanym lakierem

CL

Dallas
Gość
Wysłany: 2005-05-11, 14:09   

Droga SYL, po co angażujesz swouje śliczne rączki w tą dyskusję? Wejdź proszę na stronę www.trabant.pl i powiedz czy będąc miłosnikiem marki Trabant który kolwiek z pojadów tam prezentowanych podoba Ci sie szczególnie? Czy przekonała Cie strona do tego, że jest to marka kultowa? Czego oczekujesz wchodząc na stronę www.trabant.pl? Na pierwsze dwa pytania odpowiem sam. Nie ma tam ŻADNEGO zdjęcia Trabanta. Co do żalu kolegi, że nikt nie chciał pomóc w redagowaniu, to sprawa jest chyba dość prosta - subdomeny. Udostępnijcie subdomeny np. www.wroclaw.trabant.pl i koledzy z Wroclawia pracuja jak na swoim. Jesli nie bedzie to nadmiernym obciażeniem, to ja widziałbym takze domene np. www.syl.trabant.pl czy www.dallas.trabant.pl a co do mojej obecnej stronki to istotnie jestem tak podłym klubowiczem, że nie zamieściłem tam fotek mojego trabiego i mniejsza o powody. Co do organizacji zlotu, to istatnie nie wiedziałem, że był to apel Klasona, tym bardziej nie wiedziałem że przeczytałem tam (cytuję dokładnie):" Napisał Kamil Szczygielski
wtorek, 15 marzec 2005
jak zapewne wszystkim wiadomo od 29-04-2005 do 03-05-2005 organizujemy w belchatowie zlot (...)" i nie widzę tu słowa o Klaksonie. Za moją ignorancję w kwestii organizacji przepraszam. W kwestii pojazdu Sebastiana i samochodów z Bydgoszczy to istatnie przyjechaliście wspaniałymi wozami w znakomitym stanie, a chodziło mi jedynie o 15 minutowy wywód na temat tego nieszczęsnego Trabiego Sebastiana popart zdjęciami pojazdu w stanie lekkiego rozkładu. Nie chcę dalej cytować, czym będzie zabezpieczany antykorozyjnie itd. i w ogóle przepraszam że słuchałem. N koniec przepraszam wszystkich których dotknąłem moją wypowiedzią na forum, bo istotnie jestem "nową osobą w gronie Trabanciarzy", bo dopiero od 1995 roku jeżdżę Trabantami, remontuję dopiero trzeci a w klubie jestem dopiero trzeci rok, ale miło być powitanym i zauważonym, tak na początek. Szczególnie, że wyglądem i posturą w oczy się nie rzucam (dlatego też bałem się czynić uwagi na podczas prezentacji, choć tak pewnie byłoby kulturalniej). Jeszcze raz przepraszam wszystkich za wszystko i jeżeli ktoś chce mi jeszcze wygarnąć to proszę na priva na dallas@tlen.pl. Pozdrawiam, Dallas

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2005-05-11, 17:02   

"Droga SYL, po co angażujesz swouje śliczne rączki w tą dyskusję?"

Jest to forum publiczne w związku z tym każdy może wyrażać swoje opinie na temat danej sprawy. Nie wiem dlaczego się czepiasz SYL i co od niej chcesz...

"Co do żalu kolegi, że nikt nie chciał pomóc w redagowaniu"

Nie żale się tylko stwierdziłem FAKT. Nikt poza Bigolem z Poznania nie próbował nawet podejść do tematu Polskiego Portalu Trabantowego.

"to sprawa jest chyba dość prosta - subdomeny."

Nikt nie zadał pytania czy można coś takiego zrobić i czy może używać subdomeny w postaci nazwa.trabant.pl . Na pytania , które się pojawią niebawem ( tak przypuszczam) odpowiadam już teraz. Ja jestem właścicielem praw do domeny trabant.pl i trabant.com.pl , jednak oddałem jej użytkowanie i zarządzanie Klubowi Miłośników Trabanta "WYCZÓŁ". W związku z tym osoby zainteresowane używaniem subdomeny proszone są o napisanie prośby do władz klubu. Prośbę tą należy umotywować w jak najlepszy sposób, tak aby zarząd klubu mógł udostępnić subdomenę. Aby taka decyzja została podjęta zarząd Klubu musi się spotkać w pełnym składzie tj.
Kamil Szczygielski
Krzysztof Kluszczyński
Sławomir Nowicki

"15 minutowy wywód na temat tego nieszczęsnego Trabiego "

Ponownie piszesz nieprawdę... ale nie ważne oglądający i słuchający moją wypowiedz wiedzą co było mówione i w jakiej formule...

"nową osobą w gronie Trabanciarzy"
Nową osobą to ja napisałem, ponieważ wecześniej nie mieliśmy okazji się poznac i porozmawiać. A tylko dlatego to napisałem, że wczoraj były dwa posty z Twojego NICKA. Tylko i wyłącznie na tej podstawie przywitałem Ciebie jako "NOWEGO"

Jeśli chodzi o fotki to zapraszam na galeria.trabant.pl

Dla mnie dyskusja na forum zostaje zakończona.

Major
Gość
Wysłany: 2005-05-11, 22:31   

to chyba nie jest temat na post TRAMPKOWISKO 2005
Mnie dla odmiany jest cholernie żal że znów cały rok musze czekac za zlot w Zelowie.
Nie wnikam o co te kłótnie, ale kłótnie z reguły do niczego nie prowadza, lepiej dac se spokój, a towarzystwa dobrego w Zelowie nie brakuje, nie trzeba siedzieć wylącznie ze swoimi "rodkami" w grupach, a jak już zadne towarzystwo nie odpowiada to mozna się upajać pięknym zapachem drzew iglastych :-) ) którym sie upajam zawsze jak przyjade bo potem czuje tylko grill i piwko :)

szopeno(lenny)
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 13:13   

Pisze zeby nie bylo zadnych watpliwosci zlot w zelowie zorganizowalo nieformalne stowarzyszenie TRABEL ekipa bełchatów + przyjaciele. Poza tym drogi DALLASIE jezeli piszesz takie rzeczy, ze zostalbys na zlocie dluzej ale porazony nastawieniem kolegow z bydgoszczy musiales opuscic zlot w niedziele to po prostu nam orgaizatorom rece opadaja. Tym bardziej ze ekipa kamila jako jedyna wogole cos zaprezentowala. Na usta cisnie mi sie tylko jedno belchatowskie pozdrowienie ktorego niestety nie moge tu umiescic. ;)

A teraz pytanie do syl jak tam sluchalas plytki normalsow ktora dostalas od nas w prezencie pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 16:54   

Kamilu, przeciez ja tez podszedlem do tematu polskiego portalu trabantowego powaznie, ale jako ze nie moglem za wiele zaoferowac to przeslalem Ci tylko pomysl na logo :-p

A to Normalsi wreszcie plyte wydali? Moglem pojechac na zlot moze tez bym dostal he he :-p

Pozdrawiam =]

szopeno(lenny)
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 18:10   

Mogles przyjechac stary bo grali na zlocie koncert;p

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 19:20   

A to ci 8-o
No to mnie teraz zdolowales, Bo zalowalem wielce, ze nie pojechalem, ale teraz zaluje jeszcze bardziej bu bu bu :-(

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2005-05-12, 20:35   

Droga Ciociu :D

"(...)co ma piernik do wiatraka???"
Mają po tyle samo liter ;)

A tego sporu nie będę komentował.. to już było i staje się nudne ;)

pozdrawiam :)

Syl
Gość
Wysłany: 2005-05-13, 19:20   

Na początku wielkie dzięki do Szopeno(lenny) za płytkę Normalsów!!!!! Jest zajefajna, słucha się rewelacyjnie, już dobieram chwyty i solówki na gitarze ;-) A na wspomnienia łza się w oku kręci...

Moje kilkakrotnie wspominane śliczne rączki (!) angażuję w różne rzeczy, na które mam ochotę, ostatnio na przykład są przeważnie utytłane w kurzu i smarze.
W kwestii stron i domen - tak się składa, że nie jestem facetem, a co za tym idzie - wzrokowcem, przez co brak zdjęć na wyżej wymienionej stronie nie jest dla mnie powodem do przeżywania kryzysu, a tym bardziej nabawiania się impotencji. Więcej w te kwestie nie wnikam, zadne domeny, subdomeny, co na ten temat pisze główny zainteresowany, poczytać można wyżej.

Ja chcę zachować jak najlepsze wspomnienia ze zlotu i czekać z utęsknieniem na następny. Mój Trabant jeździ, NORMALSI grają i w sumie o to chyba chodzi w całej sprawie, nie? A do Bełchatowa/Zelowa jadę w przyszłym roku na 100%!

klakson
Gość
Wysłany: 2005-05-18, 14:00   

witam

hmmm, dallas bez urazy, ale gdybys uwaznie sluchal na praezentacji to usluszalbys ze organizatorem trampkowiska jest klub trabel, bo my takze mielismy swoje male dwie minutki na prezentacji. zalozeniem przentacji klubowych bylo cmokanie, pokazywanie, zachwalanie swoich klubow i oddzialow, bo wiekszosc uczestnikow i klubowiczow nie wie co sie dzieje poza swoim regionem czy czubkiem swojego nosa (czytaj: w jaki sposob wypelniane sa zadania z popularyzacja trabimani w kraju i za granica). niestety do prezentacji przystapilismy my, czyli trabel, wyczol i blizej nikomu nie znany klub bolka i nowika :)), moze sie przyjmie ta czesc zlotu, a moze nie. zobaczymy za rok. co do oceniania kmt, nie bede sie wypowiadal, poniewaz ocena nalezy do kazdego z osobna.

pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi