Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
12 ITT - Zwickau 2005
Autor Wiadomość
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-05-08, 14:33   

jo tys się waldki wybieram :]

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-05-09, 08:07   

Witam. Mam zamiar wybrać się do Zwickau.
Pytanko do ludzi któży już byli:
Jak wygląda handel na zlocie?
Mam pewien przedmiot związany z NRDowską motoryzacją, który chętnie sprzedał bym na zlocie. Jak wygląda procedura sprzedaży, czy wystarczy po prostu stanąć w wyznaczonym miejscu, rozłożyć kramik i sprzedać? Czy są jakieś opłaty za handel? Czy może wystarczy położyć rzecz na masce, napisać "sprzedam" i po problemie?
Druga sprawa: posiadam nowy wał korbowy (w pudełku itp) do 601, niestety starego typu. Chętnie wymieniłbym go na taki do nowszych silników, ale także nowy. Czy myślicie, że transakcja jest realna?

Dzięki i pozdrawiam!

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2005-05-09, 18:53   

Witam!
Ja tez chetnie bym pojechal do Zwickau. To bylby moj pierwszy taki zlot :)
Jest tylko pewien mankament-mam sesje do 17 czerwca(włacznie), a 17 jest wyjazd chyba??Ja do wieczora bym sie wyrobil(ile to czasu zajmie spakowanie rzeczy z akademika w Gdansku, dojazd do Aleksandrowa Kujawskiego, wypakowanie i jazda na zlot!).
P.S. Jedzie ktos z Kujaw??

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-05-11, 19:28   

jednak nie jadę.
szerokiej drogi
DDR
za to rybnik i wałbrzych trzeba będzie obskoczyć :]

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-05-16, 19:41   

Poszukaj tematu z zeszłego roku -ceny zbytni się nei zmieniły.

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-05-20, 14:24   

Erdgastankstelle
to w jezyku krzyzackim gaz ziemny, znaczy sie stacja z takim gazem
nam potrzebny jest lpg czyli u helmutów to sie nazywa "autogas" rzadziej lpg.
uwazajcie na to bo tam jest mniej stacji z gazem niz u nas, a jak mnie jeden ch.. wyslal kiedys 30 km w bok z autostrady po gaz ziemny to ojej.
ps przelaczke do gazu lepiej wezcie ze soba jak ktos ma, bo czesto niemcy nie maja na stacjach bo
1)po co im, maja odpowiednie wlewy
2)ktos im zaj.. i to przewaznie polak
3)maja ale powiedza ze nie maja, patrz pkt 1 i 2, wtedy paszport daj mu w zastaw
mi w tym roku niestety zwickau nie grozi wiec szerokiej drogi

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 11:30   

Witam!
Skoro lpg jest u szkopow po 0,77 to nie ma co kombinowac.Lepiej u nas kupic bene i na jedno wyjdzie bo gazu zawsze troche wiecej wsiorbie.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 14:12   

Naprawdę nikt z was nic nie sprzedawał? To może chociaż niech ktoś opisze jak wygląda handelek w Zwickau. Proszę o pomoc!!!

Pozdrawiam!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 19:37   

W praktyce wystarczy wylozyc teile w poblizu drogi biegnacej przez srodek terenu zlotowego.

A idac przez sektory tez mozna zobaczyc ciekawe czesci na sprzedaz.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-05-24, 07:05   

O to chodziło.
Dziękuję Grzegorzu B. :o]
Jest jeszcze jedna sprawa: nie wiem czy dam radę pojechać swoim trampkiem z powodów finansowych. Czy jest ktoś, kto przyjąłby na pokład niekłopotliwego pasażera, czyli mnie? (uprzedzając pytania - będę bez psa ;-) i jestem niepalący). Oczywiście, zwracam n-tą część pieniążków za paliwo, a i jakieś piwko się znajdzie. Mogę dojechać gdzieś nie za daleko, jeżeli nie znajdzie się chętny z Warszawy.
Dziękuję i pozdrawiam!

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-05-25, 21:11   

Ja jadem :-) - na 95%

Dużo zalezy od stanu technicznego Tadzika. Ale w sumie to "tylko" 600 km w jedną stronę, już się jeździło w takie trasy trabantami... ;-)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-05-28, 16:10   

PROŚBA DO KRAKOWSKICH TRABANCIARZY, którzy wybierają się na zlocik - ja tym razem nie dam rady... ;(((
Mam małe zamówionko - dam pieniążki na komplecik kloszy, mam nadzieję, że znajdzie się chętny, który je dla mnie zakupi? (Miedelnic? Władzio? Józek?)
Tym razem białe kierunki + tyły czerwone z białymi kierunkami - ale tym razem żaden dupol mi ich nie ukradnie, a jak będzie próbował spotka go przykra niespodzianka i połamanie paluszków...
A jeśli czyta to osoba, która zakosiła mi białe klosze, niech się ma na baczności, bo wiem gdzie mieszka i jak się nazywa i raczej niech mnie nie spotka na swej marnej drodze złodziejskiej-glizdy...

Krzychu Witczak
Gość
Wysłany: 2005-05-28, 20:46   

Witajcie dwusuwowi Bracia Trabanciarze!

Jako przedstawiciel ruchu syreniarskiego działający przy Nekielskim Klubie Miłośników Syren i Warszaw chciałbym poinformować na forum CARTOON TRABANT KLUB, ze otrzymaliśmy od organizatorów 12. ITT Zwickau 2005 oficjalne zaproszenie dla syren do złożenia kurtuazyjnej ;-) wizyty na tymże zlocie. Mamy zamiar wybrac się tam kolumną kilkunastu syrenek i bardzo byśmy sie cieszyli, gdyby do naszej polskiej dwutaktowej kolumny zechciały dołączyć i trabanty.

ZAPRASZAMY!!!

Szczegóły znajdziecie na

www.syrena.nekla.pl

Pozdrawiam

Komandor Kris

GrzegorzG (Greg)
Gość
Wysłany: 2005-06-08, 20:23   

Pytanko do ludzi z 3miasta i okolic. Kto jeszcze jedzie?? Bo jak narazie to tylko 3 osoby ze mną(2 traby).

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-06-11, 09:00   

Prawdopodobnie Bigos też sie zabiera do Zwiaku .

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi