Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
A ja witam wszystkich !!!
Autor Wiadomość
Konrad Mikulski
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 12:22   

Jestem z Legnicy, kilkanaście lat temu trampka, było to moje pierwsze auto. Od tego czasu miałem kilka aut i mam dalej, ale zawsze moim marzeniem był powrót do korzeni. I stało się, zrealizowałem moje motoryzacyjne marzenie! Kupiłem takiego 88' za 300 stówki i mam zamiar go ciekawie odrestaurować. Na razie doprowadziłem go do dobrego stanu technicznego i dostałem bez najmnieszym problemów przegląd.
Choć mam (teraz lepiej powiedzieć- ma go moja żona) Rovera 416 z klimą, skórą, itd. nie ma jak to frajda jazdy trabancikiem !!!
Odzyskałem przyjemność jazdy po wielu latach :)
Mam do was 2 pytania:
1. Kiedy zakręcacie kranik? Czy trzeba to robić na noc? Pytam, bo wydaje mi się, że jak zakręcę kranik to potem trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem żeby zassał.
2. Odezwijcie się panowie mający silnik Marabellki, bo z forum można wyczytać, że tacy są, ale prosiłbym o więcej konkretów jak to zrobić, chciałbym też zmienić serce, ale koniecznie w budzie 601.
A, chciałem wam jeszcze napisać, że jak sprzedałem mojego pierwszego trampka ze łzami w oczach to gość po kilku miesiącach napisał mi list z podziękowaniem, ze taki fajny wóz kupił... Sprzedałem potem kilka aut, ale nigdy więcej takiego listu nie otrzymałem... Pamietam też jak stałem z nim na giełdzie, pierwszy wjazd, obok stał merc i sonata. Lali ze mnie, że kto mi to kupi. Zdrzemnąłem się, obudziło mnie pukanie w szybę, akcja trwał krótko, pierwszy zainteresowany go kupił. Nigdy nie zapomnę min moich giełdowych sąsiadów, którzy oczywiście kiwali się dalej ze swymi brykami...
Pozdrawia was trabanciarz reaktywacja!

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 14:04   

Ad.1 kranik jest potrzebny przy dłuższym postoju bo zawór pływakowy nie zamknie się i paliwo wykapie w "ziemliu"Po zamknięciu kranu(dłuższy postój,noc)nie ma takiej możliwości
A trzeba chwilę odczekać po otwarciu kranu bo paliwo zchodzi z komory pływakowe(odparowuje bądż wycieka)i trzeba poczekać minutkę zanim paliwo spłynie z baku do gażnika
Pozdrawiam i życzę miłych chwil na forum!!!
Kudyba Stanisław
Krasnik

wally
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 15:02   

To zapraszam na spotkania do wrocławia, więcej na Wrocławskiej stronie. I taki człowiek to widać, że Trabanty kocha. Pozdrawiam.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 18:16   

Witamy serdecznie!!!A co do kranika, to było ostatnio na forum technicznym. Myślę, że patent z elektrozaworem ma sens. Pzdr.

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 20:09   

Ja zakręcam nawet chwilkę przed zgaszeniem co by wypaliła się ta wacha z przewodów paliwowych i nie naciskała na zaworek.
Ale to moje dziwactwo ;P

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 23:16   

A ja sobie zakrecam nawet na krotkich postojach, bo mam nie szczelny ten kranik :-P ale jest zimno i nie chce mi sie narazie z tym bawic, wiec zakrecam i do tego jeszcze podczepilem sobie zbiorniczek do ktorego kapie mi benzynka z kranika, swietny to patent nie jest, ale narazie musi wystarczyc :-)

Pozdrawiam =]

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 16:22   

Witam kolejnego brata :-)

Foksik
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 16:59   

Jestem nowy na forum więc witam wszystkich :) Jestem z Łęczycy w województwie Łódzkim. Do zobaczenia na zlotach :)

Arthas
Gość
Wysłany: 2005-01-25, 15:24   

No to zapraszamy na spotkanka i zloty. Warto tam być na serio. Pisssssssss

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-01-25, 18:38   

A ja tam zawsze zamykam kranik, nawet na krutkich postojach, taki odruch. Gorzej z odruchem otwierania :-)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-01-26, 09:26   

heh. Witam nowego trabanciarza !! Łączmy się w siłe przeciwko kozackim gibonom :] Co do kranika, czy zamykam czy nie i tak mi benzyna cieknie i wylewa sie więcej niż spali :) Ale mam zamiar się tym zająć już w tym tygodniu. Pozdro Kędzior z Lublina

Czajnik
Gość
Wysłany: 2005-01-28, 16:00   

Witam w klubie tak wspaniałego wozu jakim jest Trabi.A co do kranika zamykam zawsze kiedys za blokiem zostawiłem 20 l :]

Stoklos
Gość
Wysłany: 2005-01-28, 21:30   

witam i pozdrawiam nowego kolege, do zobaczenia na zlotach :))))))))))))

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-01-29, 18:35   

I ja chciałem się przywitać, też jako reaktywant ;-) - miałem już 2 trampki ('89 i '87) - drugiego sprzedałem z 5 czy 6 lat temu... a teraz szukam trzeciego. Mieszkam sobie w mieście Łodzi. Zastanawiałem się długo nad tzw. drugim autem w rodzinie i nic lepszego niż trabi nie przychodzi mi do głowy... Pozdrawiam wszystkich miłośników duroplastu :-) ))

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-30, 23:35   

Witam Łódzkiego trabimaniaka :-)

Pozdrawiam =]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi