Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupiłem Trabanta!
Autor Wiadomość
Mateusz "Szychol
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 05:59   

Od 17 Maja 2004 r stałem się posiadaczem, Trabanta 601 (chyba)S. Kupiłem go za 150 PLN z padnietym silnikiem, i po lekkiej powodzi.W środku jest rtrochę błocka, i kurzy stał przez 3 lata. Gdy umyłem jest bardzo ładny.Jest niebieski, z czarnym dachem z dwoam białymi psakami a po bokach ma wykonczenia w granacie, czasem przymka tez trochę czewieni i zołtego. Silnik, to prawdobodbnie brak akumulatora(całkiem zepsuty a gość myślał ze sprawny) i jeszcze swicie, narazie gospodarz doprowadza mi go do stanu zeby jezdził, a w wakacje ja go doprowadze zeby jakoś wyglądał w środku.i teraz juz mama pytania:D
1.Powiedzcie mi wszystko czego powinienem wiedziec o Trabantach, z racji tego ze nic nie wiem.
2.Jak otworzyc dzrzwi od strony pasażera??
3.Jak się obsługuje skrzynię biegów:D??

PozDDRawaim ,szycholec wraz z Trabem

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 06:26   

Gratuluje zakupu.
Z drzwiami po tak długim postoju moga być problemy, a szczególnie z zamkami i zawiasami. Trzeba próbować otworzyc na siłę.
Pozdrawiam.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 06:35   

jooo Mateuszu niezle, nareszcie co??!!
Z tymi drzwiami to może być tak że nie otworzyłeś takiego małego "dzyndzelka" który sie na nich znajduje-jakby co to musisz go do góry przesynąć.
a biegi:1 w dół 2 wgóre 3 do siebie i w dół 4 do siebie i w góre:))-banal co? w wsteczny musisz pożądnie wcisnąć klamke w położeniu luz i przekręcić w dół..
Powodzenia i duużo radosci z jazdy

TrabiManiak
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 13:54   

No gratuluje....Moze i ja doczekam sie swojej ukochanej 601 :)....

A co do biegow to Blaz ma racje szybciutko sie nauczysz bo to banal...
Jako ze niemam Twojego meila to pisz...na kaczorek_wow@interia.pl a ja przesle Ci rysuneczek jak obslugiwac skrzynie :)

PozDDRo

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 15:37   

a co do informacji nt traba - przeczytaj całe forum od początku do końca i będziesz mógł robić doktorat z trabantów.O ile Twoja psychika przetrzyma pewne tematy...:/

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 16:54   

Gratuluje zakupu choc jeszcze dluga droga przez Toba.
A najwiecej o Trabancie sie nauczysz siedzac przy nim. Nie ma lepszego nauczyciela ;-)

grzybcio
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 16:58   

dokładnie tak, rób i jeździj nim z sercem to wiele ułatwia!!!

Pająk
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 17:03   

...i miej dużo czasu, cierpliwości i pieniędzy :]

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 18:55   

Jeszcze jeden urato(wy)wany Trabi :) gratuluję i życzę wytrwałości, biegi tak jak w jakimś kadecie czy vw ze wstecznym koło 1 tylko odwrócone o 90st. w prawo :D
...troszke skomplikowane

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-05-19, 15:09   

życze powodzenia i cierpliwości :))

DDR

Sandmann
Gość
Wysłany: 2004-05-19, 19:04   

Gratulacje!

Pedros
Gość
Wysłany: 2004-05-20, 17:29   

Gratulacje Mateusz jestem szczęśliwy że zobaczę twoje cacko w sobote nie mogę sie doczekać

blaz
Gość
Wysłany: 2004-05-20, 19:37   

panowie wiem ze emocje są duze ja też tak mialem ale bądżcie rozsądni!! nie szalejcie!! brawura zawsze zle wychodzi w połączeniu z emocjami:))) miłej zabawy..

Alan
Gość
Wysłany: 2004-05-20, 20:04   

GRATULACJE! Dbaj o niego, a zobaczysz że Ci się odwdzięczy tym, że wszędzie Cię dowiezie. To auto ma duszę :-)

Co do biegów, to tak jak koledzy wyżej pisali. Różni się tylko tym od np. Syreny, że nie trzeba (i nie należy) ich przełączać "całą łapą na chama", tylko delikatnie i z wyczuciem palcami: nie wchodzi, to nie na siłę! Jak dojdziesz do wprawy, to i małym palcem włączysz z 3 na 4 - bo tak lekko biegi chodzą chyba tylko w Trabancie.

Jak mogę doradzić coś od siebie co do sposobu zmiany biegów (tak tak, koledzy - też miałem kiedyś 601), to za dźwignię (przy zmianie) chwytaj palcami prawej dłoni zwróconej wewnętrzną stroną w górę (oprócz włączania jedynki i wstecznego) - wtedy masz najlepsze czucie w palcach jak chodzą biegi; technika sprawdzona ponad 20-letnim jeżdżeniem 601. Próbowałem włączać kiedyś tak jak u innych widziałem (łapiąc dźwignię tak jak kij) i to nie to, nie ma wyczucia.

Muerto
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 07:20   

Gratulacje:) A jat też ostatnio kupiłem - 05.05.04r. - zielonom kombice:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi