Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycofuja U95!
Autor Wiadomość
Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 06:36   

Dzisiaj rano w radiu uslyszalem,ze orlen i lotos za miesiac wycofuja uniwersalna 95 ze sprzedazy i kaza wlewac costam do pb95, co dostosuje ja do starych silnikow.No zbrodnia..Czym to moze byc podyktowane?chyba nie brakiem popytu,nie??przeciez wszystkie kaszlaki jezdza na u95, a to spora klientela jest. Nie wiecie moze, jak inne koncerny?Jak nie wycofaja(powiedzmy BP) to jakos to bedzie(przynajmniej dla mieszkancow wiekszych miast). Pozddro

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 08:06   

No dobrze, ale jaki to ma wplyw na trabanciarzy??? Przeciez nie ma potrzeby stosowania u95...

przebi
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 08:29   

Chyba, że masz przypadkiem polo to chyba jednak powinno jeździć na U95

Rudaaa
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 08:54   

nie !! ja jeżdżę na U95, wiem, że mogę lać tam każdą inną, ale najlepiej przecież właśnie U95...mam nadzieję, że BP nie zrobi takiego numeru i zawsze dostanę tam U95...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 08:58   

do Polo lepsza jest benzyna bezołowiowa

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 10:32   

bezołowiowa?

A kto mi powie gdzie jeszcze mozna kupic OŁOWIOWĄ??
U95 tez jest bezołowiowa !!!!
z czteroetylkiem ołowiu była kietus ETYLINA czyli E94 E86 i inne - nawiasem mówiąc np na Ukrainie mozna jeszcze kupic 72!!!

Ale u nas w kraju KAZDE paliwo jest bezołowiowe!!!!!!

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 11:13   

, ale najlepiej przecież właśnie U95

a kto ci takich bzdur naopowiadał??

PB95 do każdego Traba się leje. Od P70 do 1.1
Po co dawać silnikowi coś czego nie potrzebuje??

Rudaaa
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 12:03   

PB 95 leję czasem, ale tankuję zazwyczaj na BP i jest to uniwersalna, zgodnie z poleceniem znawcy Trabów :))) zauważyłam, że co Trabant i Trabanciarz to inne zdanie na każdy temat...hihi...pozdro

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 12:18   

Benzyna 95noPb od U95 rozni sie tym ze do uniwersalnej dodawany jest potas, jak juz ktos wczesniej napisal obie sa bezolowiowe.

Przekonanie ze Trabantem 1,1 nalezy jezdzic na U95 jest szerzone przede wszystkim przez zaawansowanych wiekem posiadaczy poloowek,a wynika chyba z prowadzonej kiedys przez CPN (poprzednik Orlenu) kampanii promocyjnej po wycofaniu [94].

Trabant 1,1 moze jezdzic na jednej i drugiej 95, ale zeby przekonywac kogos ze U95 jest lepsza???

Rudaaa
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 12:33   

czytajcie dokładnie, ja nikogo do niczego nie przekonuję, nikt tu nikogo do niczego nie przekonuje :))) KAŻDY ROBI JAK CHCE, WLEWA TO CO UWAŻA ZA DOBRE I JUŻ :)) ja wiem, że wlewać mogę ołowiową i bezołowiową, czytałam o tym trochę, pytałam Trabanciarzy, którzy od lat jeżdżą i nie rozumiem szumu, który się tu zrobił ?? mogłam napisać, że mi się najlepiej tankuje U95, mam taki odruch i już, każdy polecał mi to paliwo i nie widze problemu, a ponieważ jestem do niego przyzwyczajona to nie chcę, by je wycofali.

pozdrawiam

DOBRA - CO WEDŁUG WAS NAJLEPIEJ LAC TO TRABA 601 S ?? I KTO CO LEJE ??

wnuq
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 13:31   

To Ruda jak chcesz cos dobrego zrobić dla swojego traba to kup olej do dwusówa castrol,a nie mu miksolem silnik trujesz!!!A może ty Lux10 lejesz??Napewno bezołowiówka mu nie zaszkodzi,a miksol mu życia nie przedłuży,natomiast inny markowy olej do 2 tata kto wie...

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 13:33   

PB95
ewentualnie Vpower 95
olej 2T Semisyntetic lub Castrol Super TT.
Polecam też czasem zastosować Militec (Motor-Life)

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 16:19   

To mnie wyrwaliscie z bledu, bo zawsze myslalem,ze u95 only.

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 16:23   

A ja mam to gdzies czy wycofaja U 95 czy nie, bo jezdze zawsze na Pb 95, czasem lalem U 95 tak zeby zobaczyc czy jest jakas roznica (chociaz jaka mogla by byc??? :]) no i jedyna roznica to to ze U 95 zawsze byla drozsza, wiec jakos sie nie przejalem faktem jej wycofania :-p
Niech na miejsce U 95 wprowadza Gazoline hehe :-) ))

Pozdrawiam =]

Mateusz "Szychol
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 17:02   

Ja kiedys tankowałem U 95 teraz Pb 95 bo jest tańsza. "Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać"

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi