|
Malowanie traba |
| Autor |
Wiadomość |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2011-04-23, 23:44
|
|
|
Nie, nie jest to temat o tym, w jaki sposób polakierować trabanta.
CHodzi mie o to, że często widuje projekty z dwukolorowym malowaniem, kremowe na górze, pomarańczowe na dole - tak jak tu.
Czy to jest jakiś wzór historyczny, nie wiem, rs800 tak były lakierowane czyco? Czy to przypadek, albo cały czas widzę tego samego traba :D
Skojarzyło mi się to z Chargerami z malowaniem general lee Przykładowy link |
|
|
|
 |
JarekNS
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 06:12
|
|
|
| Nie mam pojecia:) Kumpel ma tak samo wymalowanego, ale wiem ze dlatego bo ma swira na punkcie pomaraczowego koloru;] a gore auta ma pomalowana w kosc sloniowa po to zeby lepiej sie auto prezentowalo (tak tlumaczy) Chociaz i tak mi sie wydaje ze odgapil go wlasnie od tego egzemplarza:D |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 08:43
|
|
|
| Jest opisnia ze pierwszym trabem o takim zestawieniu kolorów, jest właśnie ten co go przedstawiłeś na zdjęciu, a potem powstało pełno kopii.. Zresztą dwie kopie można było ogladać na ostatnim TrabiExpo |
|
|
|
 |
JarekNS
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 12:38
|
|
|
| No wlasnie... Brossa i Orłosia;] |
|
|
|
 |
Qba
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 17:46
|
|
|
| Dzięki za odp. No rzeczywiście fajne połączenie kolorów, ale jak ktoś już tak ma to ja na przykład nie chciałbym mieć kopii czyjegoś traba |
|
|
|
 |
JarekNS
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 17:56
|
|
|
| Chyba nie tylko Ty zaliczasz sie do grona takich ludzi;) Coz... kazdy robi jak chce i niech tak zostanie:] |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2011-04-24, 21:21
|
|
|
Od czasu powstania Traba Samera w Polsce zrobiło się spore 'bum' na tego typu malowanie Trabantów. Jarek, oprócz tych dwóch co wymieniłeś+ były Trab Samera(ten z posta Qby) to jeszcze co najmniej 3 takie pomarańczki są, bo przewijają się czasem na forach o Trabach.. i co najmniej trzy w kolorystyce niebieskiej zamiast pomarańczu:D
a przecież można o wiele ciekawiej pomalować Trampka... :) |
|
|
|
 |
JarekNS
Gość
|
Wysłany: 2011-04-26, 21:10
|
|
|
| No tak racja.... paleta kolorow jest ogromna a oni uparli sie tego pomaranczowego;p |
|
|
|
 |
Kamil Pawłowski (harnaś)
Gość
|
Wysłany: 2011-04-27, 07:36
|
|
|
| jak ktoś lubi te kolory to niech zrobi traba odmiennego : pomarańczowego u góry a białego na dole :) |
|
|
|
 |
Bross'u
Gość
|
Wysłany: 2011-04-27, 09:06
|
|
|
Ale niekażda kopia jest na tyle ładna Jak Dwa 1sze egzemplaże.
pozatym moja to nie tyle co kopia a na tamten czas Wskrzeszenie.
Przynajmniej Dotrzymalem Danego słowa Sammerowi.
Ładnie by były gdyby ktoś wykonał mój projekt - Pomarańczowy Dach reszta beżowa (kość śłoniowa)
Harnaś masz PW |
|
|
|
 |
Bross'u
Gość
|
Wysłany: 2011-04-27, 09:34
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Andrzej Kucharski
Gość
|
Wysłany: 2011-04-27, 11:02
|
|
|
| A jak wyglądałaby polówka w takim kolorze, mam dobrany beżowy akryl i bezbarwny na swojego, chciałem go malować całego na beż żeby był jak oryginał, ale....! Pozddrawiam |
|
|
|
 |
Shadow
Gość
|
Wysłany: 2011-04-27, 18:51
|
|
|
Tak by wyglądała Polówka :
 |
|
|
|
 |
Andrzej Kucharski
Gość
|
Wysłany: 2011-04-28, 09:31
|
|
|
| Podoba mi się, pomyślę nad tematem, pozddrawiam |
|
|
|
 |
Jaco007
Gość
|
Wysłany: 2011-05-01, 10:37
|
|
|
| Ja pomalowałem swojego w kolorze Orange Electric z palety Forda Focusa ST :) Prezentował się świetnie! Tylko musisz pamiętać o jednym - wszystkie elementy malujesz NA SAMOCHODZIE jednym ruchem ręki :) To jest perła i musi być położona tym samym ruchem ręki ;) Ja miałem trochę drzwi od pasażera "odmienione" ;) |
|
|
|
 |
|
|