|
Który lepszy? |
| Autor |
Wiadomość |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2004-11-10, 18:51
|
|
|
| u mnie w miescie jest 8 trabantów sami dziadkowie.są 3 sztuki 1.1 i 5 sztuk 601.w tym tylko 2 to chobbisći a reszta z przumusu.trabim 601 jezdzi doktor hirurgi-ordynator.i ja go znam zona smiga merolem a on tylko trabim ma go podad 26 lat i jest 1 włascicielem i powiedział ze nigdy go nie zmieni,on w nim pierwszy raz bzykał,pił winko itd |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2004-11-10, 22:02
|
|
|
No bo z tymi samochodami to jest tak, ze wiekszosc to odczowa jakis taki ped ku jak najwiekszej predkosci, i jak sa pasjonatami trabow to wybieraja te szybsze, pozatym bardziej ekonomicznie jest jezdzic na gazie, no i to wszystko wlasnie wzgledy finansowe, bo jak chce sie miec trabanta nie tylko hobbistycznie tylko jako codzienny srodek transporu to sie kupuje 1.1, a na drugiego traba juz nie satc. takie czasy, smutne czasy. Ja tez bym chcial miec dwa traby ale mnie nie stac, jeszcze na 1.1. Taki life
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-11-10, 23:15
|
|
|
| ja oddaje swoj glos na 600-tke. po pierwsze klasyk wsrod klasykow; a po drugie to zweitakt. na 1.1 nigdy glosu nie oddam, robilem juz kilka sztuk chlopakom i powiem ze niemcom chyba cos w koncu od II wojny nie wyszlo. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-11-11, 23:59
|
|
|
And the winner is......
Wartburg :D Hehehe
A tak na serio to daje głos na 601, bo jest ładniejsza, jeśli można w ogóle mówić że trabant jesty ładny ;) |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2004-11-13, 09:42
|
|
|
| a co wartburfg jest ladny..heh ???dobre teraz to przesadziles;-) |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2004-11-13, 17:45
|
|
|
| A czy ja napisałem że wart jest ładniejszy? Po prostu mnie sie bardziej podoba jesli tak mozna to okreslic. Ale cóż są gusta i guściki..... |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-11-13, 19:03
|
|
|
| 6 0 1 |
|
|
|
 |
Arozo z Emowa
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 23:28
|
|
|
Każdy kupi takiego Traba, jaki mu jest potrzebny. Nie ma co porównywać dwusówa do 1.1 - jeśli ktoś potrzebuje Trabem dużo jeździć, używać do pracy itp. to lepiej mieć 1.1 i to z gazem - wychodzi na pewno taniej jak jazda 601.Masz racje Piotrze S,a i tak nasze Trabiki są coraz bardziej na topie(jak np.VW Garbus),a jeśli chodzi o głosowanie to oddaję głos na 1.1.
Pozdrawiam załoge CT
Dla tych co nie mają Trabcia;
W tem Psy zajeżdżają mi drogę,nic zrobić nie mogę,choć bym chciał,pada strzał,je***y pies z pistoletem w ręku... |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2004-11-15, 23:41
|
|
|
601:) Zdecydowanie.
Nie wiem czemu ale zawsze lubilem stare samochody a 1,1 jest za bardzo.... nowoczesny. Jakis taki cichy.. Nie ma tego pieknego odglosu pracujacych 2-suwowych konikow mechanicznych, nie ma zapachu miksolu, nie ma zabawy na stacji z szukaniem wlewu paliwa przez obsluge.. No i czesci tansze
Choc i Polo ma zalety- GAZ:) Ale to chyba tyle:) |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 18:00
|
|
|
glos na 601 heheh najlepiej w wersji EVO :D
pozDDRowionka |
|
|
|
 |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2004-11-22, 20:04
|
|
|
601...pełen RE5PECT na ulicy...stoje pod blokiem kumpla obok mnie srebrne A3 fajne alumy itp...przed nami przechodzi grupka wybierająca się najwyraźniej na impreze...wszystkie uśmiechnięte mordy na mnie:)i te nieusmiechnięte też....
PS: Polówką sobie jeżdziłem po polnych dróżkach troche-fajne osiągi itp., ale to już nie jest stara dobra szkoła PZDR. dla wszystkich utarabantowanych! |
|
|
|
 |
WOWO
Gość
|
Wysłany: 2004-11-24, 20:53
|
|
|
| Uważam że jeśli Trabant to tylko ten zwei-takt! W prawdzie tak jak większość nic nie mam do polówki (jest to przecież świetny wóz z doskonałą jednostką napędową!), ale tu chodzi o tą legendarną prostotę, którą zapewniał 601, od niego przecież wszystko się zaczęło! |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2004-11-26, 12:53
|
|
|
| dlatedo najlepszym wyborem bedzie trabi 353 :P zapach dwusówa jest , zadna polówka do nie dogoni, a alternatywne paliwo to gazolina , polówka tez jest spoko tak do pyrkania na gazie :P |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-11-29, 13:44
|
|
|
| moj glos na 601. Jezdze nim juz 6 lat i na poczatku chcialem miec polo ale brak kasy. Teraz juz wcale nie chce, bo ceny czesci to masakra, gaz ciagle sie psuje itd. A do 601 ostatnio dostalem za darmo czesci warte 150 zl bo gosciowi przeszkadzaly w garazu a widzial ze jezdze Trabem:)) |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-01-07, 18:40
|
|
|
| ja oddaje glos na 1.1 bo mam takie dwa, ale coraz bardziej sie zastanawiam nad wymiana jednego na 601, jest tak jak piszecie 1.1 praktyczniejszy szybszy itd ale nie ma tego uroku co 601 |
|
|
|
 |
|
|