Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
TRABANT 500, 600 - REJESTR
Autor Wiadomość
El Diablo
Gość
Wysłany: 2010-09-30, 19:46   

http://lh3.ggpht.com/_iYBQSZ7pz_E/TIVUYX2w4yI/AAAAAAAABI4/SDzy8WrrPrc/s640/DSC00001.JPG

El Diablo
Gość
Wysłany: 2010-09-30, 20:09   

Trabant od nowości za do teraz miał jedynego właściciela,mojego sąsiada.Udało mi się go odkupić.Trabant przez swoje dlugie życie przeszedł szereg ulepszeń.Czy na lepsze czy na gorsze to nie istotne>taki jest a nie inny i taki zostanie.Taka jest jego historia.Zaczniemy od zewnątrz.Buda pełen oryginał.Lakier jeszcze 80 % fabryczny!!Malowana tylna klapa i przody przednich błotników oraz pasek z lewej strony i kilka drobnych zaprawek.Konserwowany regularnie na jesieni.Elementy metalowe jak dzwon!!Zabezpieczenie naprawdę solidnie zrobione.Przejdźmy do wnętrza oraz wyposażenia.Tapicerka oryginał.Wykładzina na podłodze została prze zemnie zmieniona.Oryginalną posiadam.Wyposażenie pojazdu przez 47 lat jest naprawdę imponujące.Instalacja 12v z alternatorem.Głowica od 601.Maglownica od 601.Przeguby wartburg 353.LEDY do jazdy w dzień(!).Halogeny dalekosiężne.Lusterko z prawej strony.Automatyczny włącznik świateł oraz sygnał dźwiękowy jeżeli światła się nie zapalą.Oczywiście kontrolki zapalonych świateł.Dwu stopniowy klakson.Licznik z przebiegiem dziennym od 601.Wskaźnik paliwa,ładowania,temperatura silnika,ekonometr,obrotomierz,temperatura wewnętrzna i zewnętrzna,parktronik przód-tył,sygnał dźwiękowy hamulca ręcznego i kierunkowskazów.Centralny zamek z pilotem i alarmem oraz kontrolki od alarmu.Radio stern transit, dwa głośniki.Podświetlenie bagażnika i silnika.Hak holowniczy.Więcej nie pamiętam.jak sobie przypomnę to dopiszę.Na chwilę obecną trabant ma przejechane ponad 500.000 km!!!Jeżeli ktoś ma pytania to proszę pytać.Pozdrawiam

Norman
Gość
Wysłany: 2010-10-13, 20:11   

Hello,

thank you for the P60. Have you the the first date of initial registration. If you want i can write your Name and Hometown.
Przykładowy link

devylin
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 18:23   

musiałem założyć drugie konto ponieważ zgubiłem hasło dostępu:(

devylin
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 18:32   

A więc:
Pierwsza rejestracja 1964r

Maciej Dobkowski

Ostrołęka Polska

+48 697467440

devylin
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 18:35   

Na dzień dzisiejszy z trabant a zostały wywalone wszystkie wynalazki.Z ni oryginalnych rzeczy została tylko instalacja 12V z alternatorem,maglownica i przeguby.Reszta wróciła do oryginału czyli ze wskaźników jest tylko prędkościomierz :)Proszę o kontakt właścicieli trabantów 600.

machoony
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 18:44   

fuj

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-15, 07:14   

bajka fajnie pyrka, ale czy na pewno ma 500 tys ? Składam obecnie dla klienta 600, pisz do mnie jak będziesz miał jakies problemy lub będziesz czegoś szukał.

devylin
Gość
Wysłany: 2010-10-15, 07:26   

według pierwszego właściciela ma ponad 500.000 km.miał juz pięć razy silnik remontowany.Twierdzi że 100.000 na każdym zrobił.jest to możliwe ponieważ trabant jest bardzo zadbany i szanowany.To niesamowite jak może być 50 letni samochód w doskonałej kondycji.Troche go udziwnił tymi wynalazkami ale juz wszystko zdemontowałem.Deska rozdzielcza czeka na spawanie szpachlowanie i lakier.Poza tym wszystko jest super.Skrzynia biegów nowa.Od 600 oryginalna.Podwozie i nadwozie ideał!!

magik
Gość
Wysłany: 2010-10-15, 09:37   

no to jak zrobił 5 remontów się to się nie dziwię że się wprawił. Tylko pozazdrościć. Fajnie jakbyś wrzucił foto wnętrza i spod maski. zawsze to dobry materiał na podglądanie co i jak. Przy okazji wypatrzymy co jest pozmieniane z innych modeli

J.J.
Gość
Wysłany: 2010-10-26, 08:25   

Trabantowe.info
Zapraszam do dodania do bazy :) :)

Ogólnie wszystkich modeli :)

Janusz m.
Gość
Wysłany: 2011-03-26, 16:30   

Witam.
Moją 600tkę możecie pooglądać na http://www.murmelregister.de

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi