Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Biedny trabant....
Autor Wiadomość
bertalesko
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 20:02   

Witem, chcialem się z wami podzielić mym smutkiem - otóż z nocy wczoraj na dziś mój piękny trabancik został "zgwałcony".

Po tym jak wystrzeliła mi odma (czwartek tydzien temu) auto zostawiłem niedaleko mego zakładu pracy - 10 metrów do głównej ruchliwej drogi - 2 metry (dosłownie za płotem) od szkoły...
stało sobie spokojnie przez 6 dni aż tu nagle noc przed tym jak chciałem się za niego wziąć (w sumie to zrobić tylko wężyk od odmy bo i tak oleju bym nie zalał ani go nie ruszył bo brak kaski na olej...)ktoś inny się za niego wziął...

oto w jakim stanie go zastałem ....
fot_1
fot_2
fot_3

bertalesko
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 20:05   

i przysięgam że jak się dowiem kto to zrobił to go znajde, zabije, zejde do piekła wskrzesze go i zabije poraz drugi....

Qba
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 20:11   

Współczuję... To jest takie frajerstwo...
Porozwalali kable, bo chcieli go odpalić, czy ukraść radio?

bertalesko
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 20:34   

raczej radio....
zabraci cb niekontaktujące (warte moze z 50 zł) a ze bylo przykrecone do półki to wyrwali półke (ale na szczęście półka została) a tak pozatym to zostawili normalne radio warte 250 zł, tube i kase (z 10 zł w drobniakach ;D)

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 21:32   

Może mieli akurat klienta na CB...

Współczuje bertalesko. Powodzenia w doprowadzaniu samochodu do porządku.

Dymatorek
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 22:17   

To jest nauczka że takich furmanek jak nasze nie zostawia się byle gdzie... A jeśli już nie ma wyjścia to w miarę możliwości zgarnąć go jak najszybciej.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 22:59   

Nom trochę za długo stał na nieswoim terenie..
To Ty do mnie dzwoniłeś w sprawie szyby?? :D

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-12-09, 23:32   

kijem,prądem i kop w dup.

misza
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 02:12   

Prawda jest taka ze zostawione przy ruchliwej drodze auto, jest narażone na wzrok wielu złodzieji: wiec nie jest to zaleta. 126p w Wawie na nr:KRxxxx stał nienaruszony 1 miesiac- naprawde rekord!
Z lat 90 tych pamietam historie/Warszawa Lublin/ ze kolega poszedł do wsi po hol /30 min/ a auto juz byo rozszabrowane nawet z bocznej szyby + koło i coś tam jeszcze.
Jak zostawiłem |traba ze złamanym wachczem, na obcym osiedlu to co 7 dni zmieniałem mu miejsce pobytu "nawet o 3m" i tak przestał 3 miesiace.
Warto poczekać z holem w ręku, zawsze ktos sie zatrzyma;)
pozdr
M

bertalesko
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 05:58   

niestety nie gdyż miałem zapasowe drzwi na stanie ;)

magik
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 06:58   

może małolaty wyskoczyły na fajke ze szkoły i pomyśleli że to zabawne, współczuję. K.... za coś takiego to jestem skłonny zabić

papieju
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 12:33   

Kto zostawia auto na 6 dni pod szkołą...
Sam prosiłeś się o kłopoty
Ja jak zostawiam auto na noc pod dworcem PKP w Kielcach to mimo że tam całą dobę stacjonują taryfiarze, kręcą się patrole - to miewam niespokojne myśli.
Mimo wszystko szkoda auta.

bertalesko
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 17:27   

p.s szkoła z klasami 1-3 ;P

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 18:50   

Moim zdaniem nie ma reguly, kilka lat temu kolega mial syrenę, stan typu dramat. Stala nieruszana na osiedlowym parkingu rok, może dwa. Więc celowo przestawiliśmy ją na inne miejsce, żeby bylo widać, że auto ma wlaściciela- kilka dni później ktoś ją ukradl- prawdopodobnie okoliczne chlory.
:-)

RAV
Gość
Wysłany: 2010-12-10, 18:55   

Dla mnie to zawsze było oczywiste...Jeden trabi w garażu,drugi też,trzeci na parkingu strzeżonym.Szkoda buraków obijających drzwiami przy otwieraniu bo za blisko stanęli,szkoda kusic innych swoim radiem.Nietypowe auto zwykle budzi zainteresowanie.Przerabiałem to z 1 i 2 fuegiem.Lepiej dmuchac na zimne ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi