Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Apel do właścicieli Trabantów 1.1.
Autor Wiadomość
J.J.
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 14:57   

Taki oto apel, byście dbali o te autka.

Przez to, że to ostatni rzut Trabanta to mało kto ma świadomość, że tych samochodów powstało jedynie niecałe 40 000 sztuk.
Większa połowa już pewnie dawno na złomie...

Raz jeszcze... dbajcie o nie.
Taka o kolejna refleksja.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 15:15   

nawet nie wiesz jak żałuję czasem, że sprzedałem... a kupiony był od dziadka z przebiegiem oryginalnym 40000km... :/

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 16:30   

Ciekawe ile jest w Polsce takich trabantów w stanie oryginalnym, bez 601 look, gazu, silnika 1.3, z seryjnymi fotelami itd. Jakby policzyć, to byłoby przykro :/

Żółwik
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 16:42   

Więc muszę się pochwalić, że chyba mój Trampek taki właśnie jest :) jeżdżony tylko w piękne słoneczne dni, resztę życia spędza w suchym i ciepłym garażu. Zero udziwnień, jakichś bajerów czy "tjuningu". Tak jak Bozia dała :)
P.S. czasami nawet z nim rozmawiam ...

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 16:54   

Jędrek, Koro przemówiła i dostałeś ochrzan?

Czaiński Piotr
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 19:06   

To sie pochwale ,od wczoraj jestem właścicielem jednego z takich trabantów polo-totalna seria jeden właściciel zresztą już nie żyjący, oryginalny przebieg 77 000km:-) stan jak na polo idealny:-)

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 19:14   

Kibicuję tym, którzy pozostaną przy serii, przywracając stan fabryczny, mimo że każdy ma prawo do robienia ze swoim autem co mu się podoba i trzeba to uszanować (z wyjątkiem aut ponad 40-letnich).

magik
Gość
Wysłany: 2010-11-05, 19:18   

czyli będą kiedyś zloty oryginałów :) Dla większości tutaj to jedynie przygoda.Ale co niektórzy podpisali już cyrograf z IFA :]

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2010-11-06, 10:45   

No będzie ten na który niemcy sobie wybiorą kogo zaprosić...

magik
Gość
Wysłany: 2010-11-06, 11:07   

chyba nie kogo a który egzemplarz...

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-11-07, 23:25   

ja trochę narozrabiałem z polówka,niemniej wciąż nie żałuje.Czasem jest ta nostalgia jak oglądam jedne z pierwszych zdjęć...
ale może druga polówka czeka na mnie gdzieś w garażu...

no mam nadzieje ze trabant to nie epizod...cyrograf chetnie

ot tak urodzinowo

magik
Gość
Wysłany: 2010-11-08, 07:39   

ja wiem gdzie w wawie w garażu stoi egzemplarz z przebiegiem 35 tys. Wdziałem go ze dwa lata temu jak wyturlał się właścicielem na wietrzenie i odpalenie. W ogóle cały trabant jak nówka sztuka. Proszę mnie nie pytać gdzie stoi :)

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-11-10, 09:54   

Dyskusja w innym temacie podsunęła mi pewną myśl. Trabant polo z 90 roku kończy niedługo 21 lat. Myślę, że jeżeli ktoś posiada oryginalnego trabanta polo i ma trochę czasu oraz chęci, to przy niewielkim nakładzie pracy udałoby się go już zarejestrować na żółte tablice :)
To, że nie skończył 25 lat byłoby kiepskim argumentem do odrzucenia wniosku przez konserwatora, zważywszy na ilość zachowanych egzemplarzy. Dobra argmentacja powinna wystarczyć. Ciekawe, czyje polo, i kiedy, pierwsze zaświeci żółtą blaszką :)

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-11-10, 10:16   

A wiecie może co się stało polo sedanem, którego Zbyszek kiedyś wyszperał na allegro? (polo ze stacji demontażu, z uszkodzeniem skrzynki biegów w opisie).

wnuq
Gość
Wysłany: 2010-11-11, 08:12   

ma się dobrze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi