|
Inspekcja transportu drogowego a kontrola osobówek |
| Autor |
Wiadomość |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2010-10-08, 13:05
|
|
|
http://moto.onet.pl/1627884,1,zmiany-w-przepisach-coraz-blizej,artykul.html?node=2
No na moje skromne zdanie jak to wprowadzą to dużo bardziej zwiększy się możliwość wyeliminowania wszelkich trupów z dróg... Wręcz jak trafi sie na czepalskich to wiecznie trzeba bedzie jeździć na przeglądy... Kolejny POlski pomysł jak ratować zadłużenie kraju... POrażka |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-08, 15:20
|
|
|
VooDoo...
Jestem za regulacją stosowania fotoradarów. Tylko dlatego, że póki co zrobił się z tego biznes dla gmin i prywatnych firm (!).
Natomiast z tymi kontrolami... ITD ma tyle roboty z transportem zarobkowym, że jeszcze miliby się za osobowe łapać? Sądzę, że jedyne "ekstra" jakie może Cię spotkac z ich strony to ważenie czy np. nie przeładowałeś dostawczaka czy tam przyczepki:] Zakładając, że będą mieli to robić:] |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2010-10-08, 17:27
|
|
|
| Nie przekleiłem tego żeby siać panikę. Fotoradary i tak mnie mało interesują i w sumie wole żeby były prawdziwe niż atrapy :) Zresztą nie oszukujmy się wszyscy wiemy jak jest. Co do inspekcji bo to mnie z tego wszystkiego najbardziej interesuje to chodzi o zmianę nie że opłacalność czy nie. Jak masz pecha to trafisz tylko że różnica jest taka że ITP na o wiele więcej narzędzi do diagnozy i jak chcą to sie dowaląa skoro mają możliwość to łapią kogo się podoba bo to daje im ustawa która własnie sie zmienia na ich korzyść. Czyli dązymy do tego co mamy w Niemcach :)) |
|
|
|
 |
Komoon
Gość
|
Wysłany: 2010-10-09, 12:35
|
|
|
| jak jeżdże trupem, to po prostu nie biorę dowodu, który zazwyczaj nie ma przeglądu, prawda. Proste i tanie (50zł) |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-09, 20:50
|
|
|
| Tanie? Jak Cię złapią bez dowodu, to idziesz na hol, albo ktoś ma dowód dowieźć |
|
|
|
 |
Sebastian
Gość
|
Wysłany: 2010-10-10, 09:17
|
|
|
| Ja juz dostałem 2x mandat (50zl) za jazdę firmowym dostawczakiem bez dowodu, który zresztą był zabrany przez policje. Ani razu mi holowaniem nie grozili. Wystarczyło, że mówiłem, że to firmowy samochód i chyba poprzedni kierowca nie zostawił dowodu. Wypisywali mandat za brak dowodu rej podczas kontroli i to wszystko. Prawda jest taka, że policja nie ma żadnej bazy danych odnośnie zabranych dowodów rej. Więc nie maja jak sprawdzić czy dowód został zatrzymany czy po prostu go zapomniałem. Tak jak mówi Komoon jak jedziesz trupem bez przeglądu to nie przyznawaj się, że nie masz przeglądu tylko ze zapomniałeś dowód. Oc i prawko oczywiście musisz ze sobą mieć ;) |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-10, 17:18
|
|
|
| Jak masz trupa, to nim nie jeździsz, tylko albo na żyletki, albo remontujesz :) |
|
|
|
 |
Komoon
Gość
|
Wysłany: 2010-10-10, 18:28
|
|
|
| jeżdzisz, jeździsz, póki się nie złamie ;) Albo póki fotel na jezdnie nie wypadnie. |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-10-10, 22:49
|
|
|
| byle nie przez przednią szybę |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-11, 18:32
|
|
|
| Ja wylecę przez dach w razie zagrożenia, mam zamontowaną katapultę z MIG'a 21 pod siedzeniem :) Dlatego zawsze mnie pytają dlaczego jeżdżę z plecakiem ;] |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 13:33
|
|
|
| a ja chrzanię kontrole bo zawsze mam auto na tip top i nie mam się czego bać. Przynajmniej jestem spokojny jeśli chodzi o moje własne 4 koła :) |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 14:24
|
|
|
Magik, i 4 litery;)
Ja tam lubię jak samochód przechodzi przegląd bez zająknięcia:) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2010-10-12, 23:27
|
|
|
| po dzisiejszej tragedii krokodyle, będą miały dużo roboty z dostawczakami i busikami, więc osobówki będą miały spokój :) |
|
|
|
 |
Kosiek
Gość
|
Wysłany: 2010-10-13, 13:30
|
|
|
| Oni normalnie mają pełne ręce roboty. Ilekroć moja mama (nauczycielka) przed wycieczką szkolną wnioskowała do ITD o kontrolę przed wyjazdem tylektoć dostawała prośbę o przyjazd autokaru na punkt kontrolny warszawa torwar lub zgłoszenie się do wydziału drogowego Policji. A co dopiero teraz jak wspomniał Qbs. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-10-13, 16:40
|
|
|
| Ja jadąc trabantem mam immunitet, nikt nie odważy się skontrolować, nikt nie odważy się zatrzymać :) Raz mnie pół miasta chciało zlinczować jak mi koledzy na parkingu wlali setke oleju do gaźnika. W budynkach przyległych do pargingu podobno widoczność drastycznie spadła :)) |
|
|
|
 |
|
|