Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tjuning etc.
Autor Wiadomość
Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 18:19   

pokażę Wam coś mocno zwieśniaczonego.

http://www.fotosik.pl/pok...5eb7bf2f08.html

http://www.fotosik.pl/pok...4fc5f9737d.html

:D

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 18:58   

Po tych profesjonalnych zdjęciach nie da się określić chociażby stopnia przyciemnienia szyb. Ale widać końcówkę wydechu która jest mało subtelna ;) Gdyby nie te dwie armaty wystawione za zderzak to nawet może być :)

Qba
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 19:02   

Kumpelek, co za perwersja:D To chyba twowje e30?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 20:00   

kuba_krakow - przemilczę.

i bardzo mnie to cieszy

kanciak fajny :)

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 21:17   

kuba_krakow wiesz inaczej jest być starym dziadkiem który siedzi poza granicami Polski, a inaczej nastolatkiem który nie ma stałych dochodów, bogatych rodziców, za to mam szkołę i dwa samochody. Jeden którego kocham, drugi którego zaczynam:D także, to że kupię jakiś przełączniczek czy zamek schowka na złomie to moim zdaniem nie jest druciarstwo. a jak będzie mnie kiedyś stać to z Traba zrobię takie cudo jak robi Magik czy Kucharscy, a z BMW ładnego klasyka z gustownymi dodatkami.

Kuzyn353- tak wiem o tej końcówce:) ale w sumie jedyne co przy tym aucie ja zrobiłem to założyłem felgi, troszkę poprawiłem elektrykę i estetykę samochodu... i na razie tyle, bo muszę skupić się na dopracowaniu mechaniki która jest w stanie średnim, a za tym wiąże się kasa i to nie taka mała..

Qba- tak masz rację :D

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-09-27, 21:33   

Nie no wiem, że mam 25 lat ale to mnie jeszcze dziadkiem nie robi :) nie mam jeszcze dzieci :)
a co do rodziców - nie są bogaci, auto wstawiłem w garaż żeby przetrwało mój obecny brak funduszy a szkołe i brak stałych dochodów i dwa samochody (Trabant i Wartburg) przerabiałem jakieś 5 lat temu także wiem o czym mówisz :)

a przełączniczek czy zamek schowka ze szrotu spoko, też tak robiłem i nie widzę w tym nic złego, ale jak podajesz, że o części do auta łatwo bo są na szrocie u Was 3 to wiesz, znam takich co i klocki hamulcowe ze szrotu wkładają... :/ więc tak to odebrałem...

no bo się OFF zrobił :)

pozDDRawiam!

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-01, 22:43   

No to krótko ja chcę zbudować coś swojego indywidualnego i niepowtarzalnego ale niema być dla innych tylko dla mnie! Co kto robi i jak lubi to jego sprawa! Fajnie że są ludzie którzy dbają o szczegóły oryginału (bo można zobaczyć jak to wyglądało kiedyś) ale miło też zobaczyć ładnie i ciekawie przerobionego trabika który "potrafi trochę więcej". A tu macie link i możecie się zdeklarować jakiego stylu używacie w swoich furach Style tuningowe

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-01, 23:32   

XXL style - pomieszanie wielu stylów. Nie do końca przemyślane wzmacnianie nadwozia stalowymi profilami.
:p

XXL24H
Gość
Wysłany: 2010-10-07, 22:54   

kuzyn a ty to jesteś jakiś jasnowidz skoro wiesz jak będzie wyglądał na końcu?????? a może ty się pochwalisz co masz w szopie? U mnie to będzie schowane pod budą a w budzie przeszkadzać nie będzie tak wiec o co ci chodzi skoro tego nie będzie widać? A nie pomyślane może według ciebie. Będą spełniać swoje zadania.

ŚWIEŻAK "strzałk
Gość
Wysłany: 2010-10-09, 17:40   

http://www.youtube.com/watch?v=89h1nggfPJ0

machoony
Gość
Wysłany: 2010-10-09, 17:48   

xxl style :)

nie myslales zeby zamontowac airbaga?

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 22:56   

a może ty się pochwalisz co masz w szopie?
Czemu uważasz że trzymam Trabanta w szopie?

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2010-10-10, 23:51   

No chyba coś w tym jest ja tez popatrzałem z dużym przymrużeniem oka na klime i zawieszenie jeszcze w tym roku. Myślę że na zlocie można na spokojnie o tym pogadać a nie gotować soki przed kompem. Najciekawsze z tych 10 postów to ten opis styli który był zrobiony bez zbędnego upiększania. O niektórych stylach nie wiedziałem a niektóre się na siebie nakładają więc nie potrafiłem ich odróżnić a ten pościk ładnie wszystko jakoś układa.

Pietrek "ELV15&a
Gość
Wysłany: 2010-10-11, 12:34   

Wiedziałem już po przeczytaniu pierwszego posta, że kłótnie w tym wątku będą.

Teraz moje zdanie:
Nie toleruje montowania w aucie bezsensownych spojlerów, wlotów powietrza do niczego itp. W tuningu lubię profesjonalizm. Wszystko musi mieć swój sens. Każdy dolot powietrza musi być wykorzystany. Każdy spojler ma mieć jakąś rolę, wszystkie usprawnienia muszą rzeczywiście czynić go jeszcze lepszym.
Kiedyś kupię sobie malucha zrobię z niego rajdówkę i będę śmigać na KJSy.
Kiedyś kupie sobie też jakąś komunistyczną maszynę od jakiegoś dziadka zachowaną w oryginale (możliwe że drugiego Trabanta) i będę o nią dbał tak jak o członka rodziny.
To takie moje dwa najważniejsze z wielu innych motoryzacyjnych marzeń.
Samochody to moje życie.
Czasem potrafię przez dłuższy czas gapić się na jakiś samochód i rozmyślać nad nim jak poeta nad pięknym krajobrazem.
Obecnie posiadam od miesiąca Trabanta za którym wszyscy się oglądają, choć nie jest to ani oryginał, ani samochód tak pięknie odpicowany jak np. ZBuka. Ale ma swój styl.
Nie mam zamiaru go póki co tuningować. Ewentualnie jakieś zmiany które będą mi nim ułatwiać pokonywanie kolejnych kilometrów. No może kiedyś się zdecyduje się na jakiegoś SWAPa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi