Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tjuning etc.
Autor Wiadomość
Bross.
Gość
Wysłany: 2010-09-23, 15:09   

wiecie co Ludzie przecież można trabanta 1.1 w oryginale zachować - stylistycznie i dać ładny silnik który nie wyróżnia się zewnętrznie niczym od poczciwego 1.1 dorzucić klimatyzacje i olać resztę - podstawa to zdrowa blacharka a spojlery to zostaw dla bmw i kalibry.
leko niżej, sztywniej, szersze fele, ładny lakier, piękne tapicerki (welur + eko skóra) i ewentualnie brązowe szyby z epoki PRL , oraz clear pod maską starczy kable usunąć ,można dodać central zamek + alarm, ale dobrze by było dodać chromowany wydech i to starczy

przykład www.darti.hu
1 darti 1.1
http://www.darti.hu/darti/images/03.jpg">2 darti 1.1
http://www.darti.hu/images/zwickau.jpg">3 darti 1.1

Bross.
Gość
Wysłany: 2010-09-23, 15:12   

2 darti 1.1
3 darti 1.1

mógł zostawić nagrzewnice ...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-09-23, 22:30   

Moim marzeniem jest zadbane seryjne Polo z silnikiem 1.1(1.3 nie chce,bo silnik chciał bym żeby był zgodny z VIN)ale za to na dwóch poziomych WEBERACH i po odpowiednich przeróbkach.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 07:22   

Tylko najpierw ktoś musi z trudem o to polo przez 20 lat dbać...
Generalnie temat - nic odkrywczego.
Dominik zgodzę się z Tobą, ale trudno zrobić prawdziwą niepozorkę czyli potworka bez zmiany felg (a co za tym idzie poszerzeniu auta) czy powiększaniu wlotów powietrza itp.

Qba
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 10:07   

witam forumowiczuw otórz mam problem bo do mojego trabancika dwósówa zamontowałem SPOJLER od beemwicy e21 "rekina" 323i i mam problem bo oczekiwalem wzrostu mocy o bynajmniej 30-40proc. tynczasem nic sie nie dzieje ponirzej prezentuje dane beemwicy

Silnik typ: w układzie rzędowym z zapłonem iskrowym
Silnik pojemność: 2315 ccm3
Maksymalny moment obrotowy: 190 Nm przy 4500 obr. / min.
Maksymalna moc: 143 KM ( 105 kW ) przy 6000 obr. / min.
Prędkość maksymalna: 190 km/h
Przyśpieszenie od 0 do 100 km/: 9.50 s.

no słuhajcie no wiadomo nie oszukójmy sie wiadomo rze po wlorzeniu SPOJLERA chamulce nie bednom lepiej dzialac no ale powinna zwienkszyć sie prendkość maksymalna bo siła docisku wienksza wiem bo czytałyem dużo o tym, trzymanie w zakrentach no i ogulnie elastyczność silnika a taksze moc. nie wiem w czym tkwi problem wiec pomużcie załanczam zdjecie dobry kumpel muwił rze morze to kwestia koloru ale to hyba nie ma znaczenia no nie wiem jak to w trabantach jest wienc pytam

http://img840.imageshack....550/spojler.jpg

P.S. prosze o powage i żeczowe odpowiedzi

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 11:51   

Na litość Boską nie gwałć nas przez oczy! :D

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 12:10   

Nie przeczytałem do końca :D Przepraszam bo wiem że się natrudziłeś w pisaniu tego ;)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 16:30   

według mnie w trabim to własnie jest fajne ,że jest autem niepozornym i jego przeróbki mechaniczne. swapy itp.mogą zaskoczyć nie jednego cwaniaka w BMw lub innym aucie za ciezkie pieniądze. efekt zaskoczenia poprostu

no no, te BMW sobie wypraszam ;)

Mariusz CK
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 17:22   

mialem na mysli uzytkownikow w BMW 316 lpg po wszelakim "tjuningu" optycznym z glosnymi wydechami i czarnymi szybami i lexus lookami
PozDDRo

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 18:06   

takich też nie lubię bo psują wizerunek innym użytkownikom pojazdów tejże marki ale cóż poradzić - zamiast mieć ładne E30 w stanie fabrycznym lepiej je potraktować podtlenkiem LPG i dolożyć milion spojlerów i dużą rurę... Niestety z Trabantami też tak ludzie robią... :(

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 19:40   

Nie tylko BMW czy Trabanty ale również inne marki są krzywdzone przez ich właścicieli.Np.taka Calibra całkiem ładne auto i jak dotąd chyba ma najmniejszy współczynnik Cx,a kojarzy się tylko z Wiejskim tuningiem właśnie przez takich pajacy co robią choinki z fajnych aut.

Maxx też sie z tobą zgadzam :] Chodziło mi bardziej o to ze większość woli robić tuning optyczny z marnym nieraz rezultatem niż drapnąć coś mechanicznie.Im większe zmiany mechaniczne wiadomo pociągają za sobą zmiany zewnętrzne tak jak piszesz.

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 21:49   

E30 i Calibra to piękne samochody. Kilka lat temu powiedziałem sobie, że jak znajdę niedłubane E30 czy właśnie Calibrę to się skuszę. W grę mogło wchodzić jedynie LPG (bo instalacje zawsze można wywalić lub zrobić na cacy). Do dziś na naszym rynku motoryzacyjnym nie znalazłem niekaleczonego auta:/
Słabo mi się robi jak widzę jakieś neony pod autami, niepotrzebne-ślepe wloty na maskach a'la Mitsubishi Evo. Tylne spojlery przypominające regały na książki czy udające spojlery rodem z DTM. Konwulsje wywołują u mnie przednie spojlery a'la "skrobaki" do asfaltu.
Rozumiem, że "strojenie auta" jakim jest tuning to sprawa indywidualna. Ale jak widzę samochód wyglądający jak jakaś dziecięca zabawka typu hotwheels to słabo mi się robi.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2010-09-24, 22:27   

ja to jestem szczególnie uczulony na tuning E28...
Fakt znaleźć ZDROWE starsze BMW czy Calibrę graniczy z cudem. W UK za idealne E30 chłopaki chcą 3000 funtów i w górę.
http://www.oldcolonelcars.co.uk/

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-09-25, 08:14   

Mnie to najbardziej boli, że ludzie w tym kraju uważają instalację LPG za zwieśniaczenie samochodu. Jest to dla mnie nawet powiedziałbym chore.

a co do samych BMW.. nie wiem czy po prostu macie kompleksy, że nie stać Was na kupienie i utrzymanie takiego auta??
Ja osobiście użytkuję E30.. oczywiście coupe.. i pewnie Waszym zdaniem było by mega zwieśniaczone bo ma ciemne szyby(ale folia bez jakiś bąbli z powietrzem itp)), ma alufelgi i ma super wieśniacką instalację LPG. Aaa.. i zapomniałem dodać, że mam również pseudo sportowy wydech z dwoma okrągłymi końcówkami(fakt, nawet ja uważam, że mógłby być ciut mniej głośny, ale uwierzcie mi, że dźwięk z tego silnika jest piękny:) ) I chyba jeszcze dużym wieśniactwem dla Was będzie to, że na klapie z tyłu jest lotka fabryczna z numerem katalogowym i logiem BMW.. Ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że mało które auto da sobie radę z dwulitrową 6rzędówką, która nie jest zakatowana do granic możliwości;)) Części łatwo dostępne, ponieważ np u nas w Częstochowie stoją 3sztuki E30 na złomie. Ceny używanych części porównywalne do cen używanych części do Trabanta. Auto jak dla mnie mocno luksusowe... mam porównanie E30 z Audi 80 b4 i z VW Jetta. i mimo, że BMW najstarsze (90rocznik) to jeździ się fenomenalnie.. Wspomaganie jest takie jakie powinno być w każdym aucie.. dużo miejsca. fajna pozycja za kierownicą.. Może być 20letnie... może być 30letnie czy 15letnie.. ale BMW to BMW :D
A wszyscy co się podniecają, że objechali BMW czy coś.. to albo to BMW mocno zakatowane.. albo nędzne 1.6 z emblematami na klapie 320, albo umiejętności kierowcy do dupki, chyba, że po prostu wydawało Wam się, że ktoś się z Wami ściga.
Teraz mam zamiar sprzedać swoje E30 i kupić jakieś w lepszym stanie... ale ceny fajnych E30 to zaczynają się w Polsce od 5tys aż do nawet 20tys zł.

Jeszcze co do tych wyścigów i objeżdżania.. Sam śmigałem 2lata na co dzień Trabantem dwusuwowym i czasem były akcje, że spod świateł się ruszało i ścigało niby... no ale co poradzić, jak na 1,2 biegu można było dać czadu i zostawić większość aut w tyle, ale wbijając już 3jkę nie zawsze przewagę dało się utrzymać:(

Jeszcze coś dodam:D że kupując BMW i przesiadając się z Traba na BMW.. zobaczycie ciekawą reakcje ludzi na to.. i mentalność Polaczków Was rozwali.

to tyle.
Pozdrawiam.

Mariusz CK
Gość
Wysłany: 2010-09-25, 14:33   

LPG w samochodzie , który jest użytkowany na codzień ok , ale w zlotowym troche nie ciekawie to wyglada . BMW e30 coupe z jakims ciekawym silnikiem np 3.5 od e32.na glepie i z fajną felą robi naprawde ciekawe wrażenie. Spotyka sie takich co jakbymogli to Trabanta do rowu by spychali . Mam na myśli ludzi którzy nigdy nie mieli styczności z Trabem. a Ci którzy mieli to miło go wspominają.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi