Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzedaż auta
Autor Wiadomość
gonzo
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 12:00   

ja żadnych pieczątek na umowie poniżej 1000 PLN nie zdobywałem, auto normalnie rejestrowałem. Jeżeli jest zwolniony z podatku, to od pieczątki ze skarbowego bardziej zwolniony nie będzie.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 13:01   

Z jakiej taryfy się biorą tacy ludzie.P

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 13:04   

Pytam się konkretnie a gość sobie jakieś wycieczki prywatne do mnie robi,Magik jak nic nie wnosisz do rozmowy to oszczędź sobie swoje pyskówki.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 13:28   

wiedza kosztuje trochę wysiłku

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 13:29   

a tu poczytasz tylko komu się udało albo nie udało zapłacić

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 18:42   

Dzisiaj jeszcze byłem w urzędzie i gość mi powiedział że wystarczy ciągłość umów(nawet dowód rej. może być zabrany),szkoda że każdy urzędnik inaczej mówi bo kiedyś taka niezbyt miła pani mówiła mi coś innego.
A tak na marginesie to atmosfera na tym forum jest taka że jak się ktoś coś spyta to zaraz na niego się z mordą wyjeżdża i zamiast rozmowy na konkretny temat są pyskówki a stałym zwyczajem stało się jeba..e nowych użytkowników forum i potem jest płacz że nie ma nowych osób na forum czy na zlotach

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 22:52   

Kiedyś w US Warszawa Praga uzyskałem pieczątkę na umowie, że auto jest zwolnione z podatku. Podobnie jak w US w Pruszkowie :-) tak więc jak widać na dwoje babka wróżyła.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 23:33   

Do skarbówki to lepiej iść nawet jak auto jest warte tyle co para butów ze stadionu,bo straci się góra godzinę a z nimi lepiej nie zadzierać bo będzie kara tyle co mercedes w salonie kosztuje.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-18, 06:55   

jebie się głupie pytania na które łatwiej jest znaleźc odpowiedź samemu. A że masz ich dość sporo to możesz odnieść takie wrażenie. Czy Ciebie trzeba za rączkę i nie wiesz chociażby że są np fora prawne?. Czy Ty tylko dorastasz do CT ?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-26, 08:42   

Nie jebie się głupie pytanie. Tylko mam konkret z życia,w Częstochowie mi powiedzieli że na skarbówkę ma 14 dni roboczych(weekendy się nie liczą) a facetowi co kupił moje auto powiedzieli że weekendy się liczą.Czyli co urząd i co urzędnik to inna interpretacja prawa a ty Magik jak nie chcesz pomóc to chociaż nie psuj atmosfery.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-26, 09:26   

jakbyś zrobił od razu to co w ostatnim poście to byś nie śmiecił na forum i nie dywagował. Nie dostałeś jednoznacznej odpowiedzi. Co z resztą to było oczywiste tylko chyba nie dla Ciebie. Zamiast dać jakiś porządny temat do myślenia to czytamy tu Twoje pitu pitu które nic nie wnosi a obnaża jedynie lenistwo

Komoon
Gość
Wysłany: 2010-08-26, 09:50   

przeanalizowałem sytuacje i w krakowie nie ścigają za brak pieczątki na aucie do 1000 ;) Miałem już naście aut, żadnemu nie podbiłem umowy, kilka już sobie nowi właściciele przerejestrowali. Może ze mną umowy podbijali, może. Jak auto masz krótko, np. rok i go nie chcesz przerejestrowywać i śmigasz na umowie--to z całą pewnością nikt u mnie pieczątki nie wymaga.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi