|
Sprzedaż auta |
| Autor |
Wiadomość |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 12:00
|
|
|
| ja żadnych pieczątek na umowie poniżej 1000 PLN nie zdobywałem, auto normalnie rejestrowałem. Jeżeli jest zwolniony z podatku, to od pieczątki ze skarbowego bardziej zwolniony nie będzie. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:01
|
|
|
| Z jakiej taryfy się biorą tacy ludzie.P |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:04
|
|
|
| Pytam się konkretnie a gość sobie jakieś wycieczki prywatne do mnie robi,Magik jak nic nie wnosisz do rozmowy to oszczędź sobie swoje pyskówki. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:28
|
|
|
| wiedza kosztuje trochę wysiłku |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 13:29
|
|
|
| a tu poczytasz tylko komu się udało albo nie udało zapłacić |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 18:42
|
|
|
Dzisiaj jeszcze byłem w urzędzie i gość mi powiedział że wystarczy ciągłość umów(nawet dowód rej. może być zabrany),szkoda że każdy urzędnik inaczej mówi bo kiedyś taka niezbyt miła pani mówiła mi coś innego.
A tak na marginesie to atmosfera na tym forum jest taka że jak się ktoś coś spyta to zaraz na niego się z mordą wyjeżdża i zamiast rozmowy na konkretny temat są pyskówki a stałym zwyczajem stało się jeba..e nowych użytkowników forum i potem jest płacz że nie ma nowych osób na forum czy na zlotach |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 22:52
|
|
|
Kiedyś w US Warszawa Praga uzyskałem pieczątkę na umowie, że auto jest zwolnione z podatku. Podobnie jak w US w Pruszkowie tak więc jak widać na dwoje babka wróżyła. |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-17, 23:33
|
|
|
| Do skarbówki to lepiej iść nawet jak auto jest warte tyle co para butów ze stadionu,bo straci się góra godzinę a z nimi lepiej nie zadzierać bo będzie kara tyle co mercedes w salonie kosztuje. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-18, 06:55
|
|
|
| jebie się głupie pytania na które łatwiej jest znaleźc odpowiedź samemu. A że masz ich dość sporo to możesz odnieść takie wrażenie. Czy Ciebie trzeba za rączkę i nie wiesz chociażby że są np fora prawne?. Czy Ty tylko dorastasz do CT ? |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-08-26, 08:42
|
|
|
| Nie jebie się głupie pytanie. Tylko mam konkret z życia,w Częstochowie mi powiedzieli że na skarbówkę ma 14 dni roboczych(weekendy się nie liczą) a facetowi co kupił moje auto powiedzieli że weekendy się liczą.Czyli co urząd i co urzędnik to inna interpretacja prawa a ty Magik jak nie chcesz pomóc to chociaż nie psuj atmosfery. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-08-26, 09:26
|
|
|
| jakbyś zrobił od razu to co w ostatnim poście to byś nie śmiecił na forum i nie dywagował. Nie dostałeś jednoznacznej odpowiedzi. Co z resztą to było oczywiste tylko chyba nie dla Ciebie. Zamiast dać jakiś porządny temat do myślenia to czytamy tu Twoje pitu pitu które nic nie wnosi a obnaża jedynie lenistwo |
|
|
|
 |
Komoon
Gość
|
Wysłany: 2010-08-26, 09:50
|
|
|
| przeanalizowałem sytuacje i w krakowie nie ścigają za brak pieczątki na aucie do 1000 ;) Miałem już naście aut, żadnemu nie podbiłem umowy, kilka już sobie nowi właściciele przerejestrowali. Może ze mną umowy podbijali, może. Jak auto masz krótko, np. rok i go nie chcesz przerejestrowywać i śmigasz na umowie--to z całą pewnością nikt u mnie pieczątki nie wymaga. |
|
|
|
 |
|
|