Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzedaż auta
Autor Wiadomość
Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-14, 12:04   

Kupiłem sobie okazyjnie Poldka auto fajne nie psuję itd.Ale szczerze to auto mi jest nie potrzebne,miał być do jazdy ale ja teraz jedzę tylko okazyjnie więc postanowiłem go sprzedać albo zamienić za coś klasycznego wartburg zastawa lub wrócić Trabanta tak żeby było auto fajne auto i opłaty niskie ale do rzeczy.Czy mogę sprzedać auto które kupiłem ale jeszcze nie przerejstrowałem na siebie,bo już mi się nie chce ładować w koszta typu przegląd 170zł i przerejstrowanie 80zł bo wiem że tego już nie odzyskam bo to są bardzo tanie auta a szkoda mi go złomować bo auto jest w stanie co najmniej dobrym.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-08-14, 13:10   

Mówiłem Ci już. Musisz mieć ciągłość umów. umowy podbite w skarbówce bez względu na wartość auta i tyle. potem nowy nabywca spisuje z Tobą umowe, Ty mu dajesz swoją z kolesiem od którego kupowałes poldka, czyli nowy nabywca ma ciągłość umów itp. Wszystko zgodne i z przepisami.
Ja już tam z 3 Traby sprzedałem. I dzisiaj mam nadzieję, że Wartburga.

tomecki
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 10:00   

Umowy nie musza byc podbite w skarbowce, wazne zeby byla ich ciaglosc. Kupilem jakis czas temu w ten sposob Traba jeszcze na czarnych blachach i zarejestrowanego na pierwszego wlasciciela, a "po drodze" bylo kolejnych dwoch.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 10:56   

Proszę o dowód, że nie muszą

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 12:03   

umowy muszą być podbite w skarbówce- nawet jeżeli wartość pojazdu jest nizsza niz 1000 zł inaczej skarbówka Cię scignie.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 13:28   

No właśnie! a poza tym w niektórych urzędach jest wymagana umowa podbita w Urzędzie Skarbowym bez względu na wartość zakupu.
Dlatego chciałem dowodu na to, że NIE musi być umowa podbita.

Komoon
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 18:17   

kiedy mnie ścigną? mam za sobą parenaście wozów, w żadnym nie podbijałem umowy. nie jest to potrzebne do tausena. inaczej bym siedział.

tomecki
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 21:20   

piszę jak jest w gdanskim urzedzie. nie potrzeba zadnego kwitu z US obojetnie czy samochod jest warty mniej czy wiecej niz 1000 zl. zreszta najlepiej zadzwonic na informacje w swoim miescie i sie dowiedziec samemu. ja mialem problem jedynie z ubezpieczeniem. urzedasy chcieli przy wystawieniu stalego dowodu ubezpieczenie na moje nazwisko, a w warcie mi powiedzieli, ze moge jezdzic na polisie poprzedniego wlasciciela.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2010-08-15, 22:23   

Do 1000 zł nie odprowadzasz podatku od nabycia samochodu nie mniej pieczątkę otrzymujesz i z taką pieczątką na umowie idzie się do urzędu komunikacji. Inaczej sam urząd może cie odesłać po pieczątkę tj zaświadczenie o kupnie. Jeżeli nie podbiłeś a kupiłeś to urząd i tak się o to upomni. W końcu z tego żyją :) Tzn my ich żywimy, od takie wychowywanie pasożyta :)

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-16, 11:21   

jest coś takiego jak Dziennik Ustaw i do czegoś on służy. Szukanie przepisów prawa na tym forum to w wielu przypadkach głupota o lenistwie nie wspominając. A już najprościej zawitać do wydziału komunikacji.

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-08-16, 22:30   

np. w Kielcach nie zarejestrują Ci auta jak nie masz pieczątki ze skarbówki.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-16, 22:46   

Oj Magiku chyba żyjesz w jakimś utopijnym świecie,przecież wiadomo że urzędy są po to żeby utrudniać nam życie i wiadomo powiedzą mi że wszystko jest potrzebne żeby nie psuć sobie zarobku,pamiętam jak mnie debil ganiał jak brakowało mu ptaszka na zaświadczeniu lekarskim do prawa jazdy.Dlatego wolę się spytać starych cwaniaków.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 08:23   

propaguj sobie cwaniactwo gdzie indziej. Nie stać Cię ? zamień na rower

Heniu Portier
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 11:13   

Z doświadczenia napiszę, że każdy urząd ma swoje wymagania co do pieczątek ze Skarbówki.

Niech pójdzie i sprawdzi w swoim :-)

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-17, 11:16   

Więcej szumu niż dziqłania. Ale to przecież jest super trudne

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi