Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ANTY-MECHANIKA
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2010-05-07, 08:28   

Panowie jeśli oddajecie auto na prace blacharskie, zaglądajcie do warsztatu i oglądajcie postęp. Trzeba patrzeć na wszystkie etapy, najpierw zlecić rozebranie i wycięcie elementów i przyjśc na oględziny i dac kolejne wskazówki.Mechanicy to nie inteligenci i w małych warsztatach często zapominają o połowie prac Jak się daje wolna rękę nieznanemu mechanikowi to ryzyko jest ogromne. Poza tym SPISUJCIE UMOWY !!!

Jakim
Gość
Wysłany: 2010-08-07, 14:53   

No to cofka do Stan-Pol w Dąbrowie Górniczej. Poszukiwałem łożyska wyporowego do sprzęgła w Trabim 1.1. Wcześniej dowiedziałem się, że z Wartka mimo, że jest podobne, to nie pasuje. Z tą tajemną wiedzą po obdzwonieniu coraz to dalszych od Gliwic sklepów trafiłem na Stan-Pol, gdzie sprzedawca zarzekał się, że ma owe cudo do Trampka 1.1 i na pewno to nie jest do Warczyburga. Więc pojechałem tam, a gościu wciska mi łożysko z Wartka, cisnąc ciemnotę, że do Trabika pasi. Sporo czasu i kilometrów na nic.
Reasumując: nie tylko brak rzetelności, ale i wiedzy w temacie, na dodatek oszukańcze wciskanie niepotrzebnych rzeczy.
Pozdro.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 08:43   

A ja powiem tylko tyle żebyście nie wysyłali nikogo nieznającego się po części na nowolipki do sklepu. Albo wciska regenerki albo elementy gumowe dorabiane z byle gówna np z domowej wycieraczki gumowej. Dziadostwo !

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 10:49   

Ja tam kupiłem narożniki zderzaków, które nie pasowały :) I uszczelki pod głowice, które nic nie uszczelniały.

magik
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:01   

jak moga narożniki nie pasować ? Pewnie zapomniałeś o odgięciu zatrzasku na zderzaku

Qba Pe.
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:11   

Nie zapomniałem. Trzeba było je trochę porzeźbić, bo odlew był zły Było za małe wcięcie na zderzak, już pasują.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 11:59   

te z motirexu podobnie, mają fakturę jak worek na śmieci zresztą

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-08-08, 21:53   

Pilnujcie się jak robicie interesy w Mototechnice na Kawiej w Częstochowie bo lubią nie dawać paragonów na części a potem są jaja jak coś.O braków części do trabantów nie wspominam.

kasq5510
Gość
Wysłany: 2010-08-12, 14:49   

Z jednej koleżanki mechanik zdarł 3 stówy za wymianę silnika który zatarł się po przejechaniu 25km zaś drugiej za hamulce policzyli 1000zł a na czyszczeniu gaźnika auto stało 2 miesiące i wygląda na to że operacja zakończyła się podciągnięciem linki gazu rachunek bliżej mi nie znany...

Warsztatów nie znam ale domyślam się że w co drugim tak zabawa się kończy!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi