|
skoda 100 |
| Autor |
Wiadomość |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 01:03
|
|
|
lookałem patrzyłem po różnych forach jednak nie ma jak to zapytać trabanciarzy:) chłopaki i dziewczyny czy mieliście kiedyś doczynienia z czechosłowackim reliktem prl skodą 100? moja dziewczyna wymarzyła sobie ten pojazd i chciał bym się dowiedzieć jak wygląda z częściami, z naprawami, jakie sa jej mocne i słabe strony, na co trzeba uważać przy zakupie.
Czy można wsadzić 1.8, zrobić quatro i czy będzie można nią pofruwać czyli wiecie standardowe pytania:) |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 01:32
|
|
|
maska przy zderzeniu odcięła słupki razem z głową mojego kolegi ... [*]
o części ciężko ,a skoda 100 jest ładna nie powiem. |
|
|
|
 |
Przemek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-26, 06:55
|
|
|
Pęka tylne zawieszenie, bak z przodu, dużo pali, łatwa przeróbka z 'anglika', dużo części zamienne z późniejszymi modelami.
Pozddr |
|
|
|
 |
trabi80
Gość
|
Wysłany: 2010-08-03, 18:58
|
|
|
Ja od jakiegoś czasu mam trochę nowszą 105S. Części są na zamówienie w sklepach skody, ceny są śmieszne: klocki hamulcowe przednie 13zł, uszczelka pod klawiaturę 2zł itp. Wada: sporo pali porównywalnie z trabantem i ciężko się prowadzi tj prowadza przód chyba dlatego że lekki. Komfort jazdy lepszy niż w trabancie (dużo) ale precyzja prowadzenia zdecydowanie po stronie trabanta. Jeśli nie znalazłeś jeszcze tej stronki to link:
http://forum.skodovka.pl/index.php
Tu dowiesz się więcej odnośnie swojego modelu.
Pozddro z Włocławka. |
|
|
|
 |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2010-08-05, 16:01
|
|
|
| dzięki żółto trabantowy przyjacielu:D |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2010-08-08, 12:01
|
|
|
| Setki mają problemy z korozją, niewydajny układ chłodzenia, często palą tyle oleju co trabant a duże zużycie paliwa to norma. Ponadto tylna półoś jest wykonana z takim podcięciem, że często odpada koło. Podsumowując autka bardzo klimatyczne, acz usterkowe ;) |
|
|
|
 |
|
|