Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
daszek
Autor Wiadomość
Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-07-24, 18:22   

Po pierwsze - PMMA (plexi) można kupić w niemal dowolnym kolorze. Nie trzeba oklejać folią.
Po drugie - do gięcia plexi pod kątem prostym potrzebna jest wprawa, a co dopiero do uzyskania wypukłego kształtu. Moim zdaniem jest to niemal niemożliwe w rękach. Konieczne będzie raczej wykonanie formy i termoformowanie. Dla jednej sztuki nieopłacalne.

magik
Gość
Wysłany: 2010-07-24, 19:17   

Zbyszek niektórzy dopiero co otrzymali cenzurkę z piątką z ZPT-ów :)

Baca
Gość
Wysłany: 2010-07-24, 19:39   

Witam Trabanciarze.:)Wszystko da się zrobić tylko trzeba mieć gdzie.Jak bym miał czas to bym zrobił kilka sztuk ale to dopiero w zimie będzie na to czas.Wiadomo rarytas kosztuje ale warto.Moja osłona poddana odnowie i kilku zmianom :DD
http://www.polskajazda.pl...ia/82517,775700
http://www.polskajazda.pl...ia/82517,775699

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-24, 22:29   

Ramka żeby się to zbytnio nie gięło od wiatru, przy okazji do mocowania przy aucie. Co do wyginania plexi, jeśli była by cienka, to moim zdaniem wystarczy kawałek wyprofilowanego kolcka drewnianego opalarka z odpowiednią końcówką lub wspomniany palnik odpowiednia odległość i idzie to nagiąć na końcach tak jak jest to przedstawione na fotkach wyżej...

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-24, 22:35   

Jeśli znajdę fundusze, to podejmę się tego stworzyć w ferie. Aczkolwiek nie wiem czy coś z tego wyjdzie bo muszę zbierać na oc, przegląd, przerejestrowanie, remont i być może na prawko, co niestety pochłonie sporą sumę :(

Kędzior
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 09:55   

już jeden taki był w lublinie co luksary robił :) jak to wyglądało chyba mówić nie muszę.

Mały601
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 09:56   

Nie wiem czy to by wypaliło tak dokładnie pogiąć, myślę że prościej by było kupić zwykłą niż bawić się rok w pasowanie. Tańszym rozwiązaniem urozmaicenia wyglądu trabika (sedana bo na kombi to nie zbyt fajnie wygląda) bagaj dachowy :).

magik
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 11:26   

i tak g... będzie z tych pomysłów. Każdy ma wielkie plany a robić nie mam komu. Jeden chce swapa, drugi zawieszenie od innego auta a trzeci chce sam luxara zrobić.
Niech ktoś zrobi i pokaże mądrale.

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 15:03   

Kędzior masz jakieś foty tych luxarów hand-made? Specjalnie dla Was zrobię takiego luxara, wykonam go jak najlepiej,a jeśli Wam się spodoba to bd mógł zrobić jakieś zamówienie, dajcie mi czas do zimy na wszystko.

Ptak
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 17:33   

trzeba być optymistą kolego Magiku. Pomysły krążą i w końcu ktoś to robi. Forum jest po to żeby sobie je przedyskutować nawet jeśli ktoś juz kiedys o nich mówił

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 17:37   

Ptak, pomyśl, źe słowa Magika moga podziałać na kogoś jak bat. Ale nie taki co rozmywa pomysły i sprowadza na ziemie. Ot, zwykłe wejście na ambicję. Swoją droga gdyby wielkie pomysły wieu ludzi wszły w życie, byłoby co oglądać:)

Ptak
Gość
Wysłany: 2010-07-25, 19:42   

Jeśli w takim znaczeniu, to zgadzam się Kosiek z Tobą:)

Mały601
Gość
Wysłany: 2010-07-26, 08:25   

Ja mam wizje może kiedyś ją wykonam ... Ale najpierw mechanika.

Mateusz Żułtowski
Gość
Wysłany: 2010-07-26, 08:44   

Baca mógłbyś mi zmierzyć wysokość tego luxara Twojego? I zrobić dokładne zdjęcia mocowania do nadwozia? Z góry dzięki ;)

I jeszcze pytanie do Was, jeśli stworzyłbym takiego luxara, który byłby łudząco podobny do oryginału, ile byście byli w stanie zaoferować za niego?

Mały601
Gość
Wysłany: 2010-07-26, 08:47   

Zaproponuj coś my się dostosujemy :).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi