|
Poszukiwany Trabant Kombi |
| Autor |
Wiadomość |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 11:23
|
|
|
| Ja swojego kupiłem za 6 stów. Koleś lat 40 kilka wiedział co sprzedaje. Mój był rozbity więc o polowe taniej i zagazowany chociaż w dokumentach nie miał wbite LPG. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 11:51
|
|
|
boże.. ja chciałem swego czasu oddać Traba za friko, co prawda brakowało mu co nieco ale odpalał i się toczył, to ludziska przyjeżdżali i wybrzydzali, że nie ubezpieczony, że to że tamto i to mnie nauczyło, że lepiej rozebrać takie auto i pochować części niż jeszcze się prosić aby ktoś coś zabrał.
myślę, że autor wątku jest niepełnosprawny np umysłowo i nie jest w stanie zarobić sobie na auto i szuka frajerów. |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 11:55
|
|
|
| Nie wiem o co Ci chodzi Magik ale pewnie że lecę w koko z ceną. Od Jamesa ostatnio się dowiedziałem co malował kombi i musiał 2500 zapłacić albo zapłacił tylko ostatniej raty nie dał... |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 12:13
|
|
|
| zapłacił ale samochód tak zepsuli że jest do malowania jeszcze raz ;/ masakra co ten koleś zrobił. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 12:16
|
|
|
| A po co Ty Jamesa wyręczasz? Jeszcze masz szczątkowe informacje i piszesz. Zaśmiecasz forum i piszesz nieprawdę. Przez takich jak Ty tworzą się nieprawdziwe stwierdzenia, plotki itp. Opisuj tylko swoje dokonania i doświadczenia w innym przypadku proponowałbym cytować autorów postów wraz ze wskazaniem źródła. |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 12:19
|
|
|
| Magik, to ty malowałeś że się tak wzruszyłeś? |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 12:32
|
|
|
| Nie rozumiem czego się tak przewrażliwiłeś jak napisałem to co wiem... |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 12:46
|
|
|
| na forum jestem już od 7 ? lat. Wystarczy żeby się zorientować kto robi a kto czyta forum i przepisuje. Ostatnio Adic zadał pytanie na zlocie: Gdzie te trabanty ? Germanstyle, raty, swapy. Ja też się pytam. GDZIE ONE SĄ ? Odpowiedź często jest oczywista W GŁOWACH ! i często w awatarach :] Dlatego w większości jak stwierdziliśmy wspólnie - polskie zloty są nudne. Cały czas te same auta. Większość tego całego trabanciarstwa istnieje tylko na forum. |
|
|
|
 |
kuzyn353
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 13:10
|
|
|
| Magik kończ swojego to będzie jeden więcej :D |
|
|
|
 |
Mały601
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 14:33
|
|
|
| Ja za swojego muszę się wreszcie zabrać i na następny sezon może będzie żył :D |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 18:34
|
|
|
mój jest skończony, mam tylko do włożenia silnik i wnętrze. Dobrze ma w garażu i nic mu się nie dzieje, więc się trochę opuszczam się z pracami, za to mam kupę pracy z innymi
i nie zawsze chce się po robocie jeszcze ze swoim walczyć. Z resztą mój trabant będzie jeżdził na zloty i za 20 lat kiedy 80 % ludzi stąd dawno zapomni o tej marce |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 18:41
|
|
|
| magik :D według majów za 2 lata zostanie tylko gwiezdny pył i twój trabant :D żartuje ;) stawiam piwo za ambicje ;] |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2010-07-20, 19:54
|
|
|
Podniecacie się swojego traba sam przygotowywałem 2 tygodnie:) przed malowaniem więc z kosztów zeszłem.Samo pomalowanie wyniosło mnie tylko 700 zł plus mój lakier i podkład plus 100 by przyciagnąć samochód od lakiernika na lawecie razem 1200 zł.
I jeszcze jedno Magik kiedyś mój samochód był koloru papirus teraz wygląda jak na miniaturce więc nie jest taki sam.
Stwierdzenie ze ciagle te same samochody na zloty zagladają trochę mnie rozbawiło,spytam a jakie mają przyjechać skoro grono trabantowe nie jest zbyt wielkie.Większość z posiadaczy Trabantów to studenci,zapalona młodież i inni starsi weterani a skąd oni mają brać pieniądze by zmieniać swoje trabiki w coś lepszego wielu nie stać na taki lifting.Dlatego na zlotach widzimy starych znajomych w swoich nie zmienionych bolidach:)z małymi wyjatkami. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2010-07-21, 07:42
|
|
|
| I w dodatku jak się przyjedzie na zlot to nie bardzo jest co oglądać. Yogi ja trabanty traktuje bardzo poważnie. Dla mnie "świra ideału" to w zasadzie nie ma co oglądać na zlotach. Ja oczywiście mówię tylko o 601. Mnie kręcą tylko stany kolekcjonerskie (np kuchar, zbyszek), resztę traktuję jako auta do remontu. Ktoś kto nie włoży kupy kasy długo trabancierzem nie będzie. Znudzi mu się auto pojeżdzi, pozajeżdża i sprzeda. Ja auta nigdy nie sprzedam bo nigdy nie odzyskam wkładu a i wiem że nie kupię nigdzie niepoprzerabianego i nierozdłubanego egzemplarza. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2010-07-21, 16:48
|
|
|
| Mnie kręcą tylko stany kolekcjonerskie (np kuchar, zbyszek), resztę traktuję jako auta do remontu. Nie mam oryginalnych nitów do mocowania przyczłapy do bulbulatora. Znaczy, że na zlot już wjazdu nie mam? :D |
|
|
|
 |
|
|