Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
chcieli ukraść trabanta
Autor Wiadomość
kasq5510
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 19:36   

wchodzę dziś do trabanta 601 przekręcam kluczyk a tu dupa nie wiem o co chodzi niby wszystko gra po czym po chwili zorientowałem się że ktoś wypiął wszystkie kable ze stacyjki... mam problem z ponownym podłączeniem przesłał by mi ktoś fotę jak to ma być podłączone ?

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 19:47   

Albo takie ciule ze nie umiekli zewrzec albo kranik zadziałał,ciesz się ze te k..wy nic nie zniszczyły.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 22:29   

Witam nie poniszczyli tobie zamków gamonie najlepiej jest wypiąć kable ze świec i cewek wtedy na pewno nie odjadą.Tylko nie wiadomo co takie młoty potem zrobią z biednym Trabikiem.Widać trafiło na jakieś małolaty którym wydawało się że odpalą traba z kabelka tylko nie wiedzieli z którego.Dlatego w swoim Trabie zamontowałem alarm zawsze to jakieś zabezpieczenie przed wejściem bo wyje.

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2010-03-29, 22:52   

Miałem 2 włamy.
W pierwszym poszło się walić radio Blaupunkta, głośniki z tylnej półki, połamali półkę na radio skręcona wkładka zamka drzwi.
Drugi włam, a tu kuku, alarm zadziałał i skręcona tylko wkladka zamka drzwi. Teraz mam brak wkładek w zamkach drzwi, bo jest centralny.
Złodzieje teraz kradną co popadnie, bo jest kryzys:)
Tylko szkoda, że dobieraja się do naszych drogich pod względem emocjonalnym Trabantów.

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 06:06   

Ja przy drugim włamie zciągnołem kabel z cewki i zabrałem do domu to te ch@# przepchneli ulice dalej i wybili szybe. Policja powiedziała że ma w dupie jakieś tam syfy trabanty(dosłownie)a materiału dowodowego było przy i w aucie dużo i ze jakies analizy to mogą robić ale na mój koszt a sprawiedliwość to żebym sobie sam wymierzał bo oni nie mają czasu.

Kosiek
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 08:42   

Jeśli oszacowałbyś straty na konkretną kwotę to mogłaby bić inna gadka. Najlepsze by było nagranie rozmowy z panami policjantami i tvn24. Szybciutko by ruszyli zadki choćby do wyskrobania notatki:]

kuzyn353
Gość
Wysłany: 2010-03-30, 09:28   

Jak byłem na urlopie nad morzem w ostatnie wakacje to miałem włam do Pandy. Ukradli radio Uniden520. Zamek w drzwiach zniszczony i nie działał. Zorientowałem się zaraz ile kosztuje naprawa w serwisie i wyszło że 1400za wymianę wszystkich zamków.
Nowy Uniden mniej niż 300...
Musiałem wręcz zapraszać policjantów do ściągnięcia odcisków palców. Ale szczątkowych chyba im się nie chciało bo stwierdzili że nie ma. Zabezpieczyli tylko jakieś tam organiczne ślady wykałaczką. Złodziej miał tłustą rękę bo zostawił na szybie drzwi tłusty odcisk.
Radio i tak się nie znalazło. Ale wszystkie włamy i kradzieże trzeba zgłaszać i ciągać policję niech robi wszystko co w ich mocy. A jak nie mają czasu to niech zatrudnią więcej osób.
Pozdrowienia dla policjantów z forum, którym żaden trampek nie gównem... :)

szkielu
Gość
Wysłany: 2010-06-01, 09:25   

po pierwsze należy na dzień dobry powiedzieć jaka jest wartość zniszczeń/ strat. poniżej 250 zł to wykroczenie. powyżej przestępstwo. przykładowo - dzień dobry .skradziono mi radio, wybito szybę straty wyceniam na ok.450 zł zgodnie z prawem jest to przestępstwo. - to podnosi rangę zdarzenia i zmusza do sporządzenia notatki i przyłożenia się do pracy. jeżeli i tak zostaniesz olany siadasz do komputera i piszesz ładne podanie do komendanta miejskiego/wojewódzkiego (do wiadomości komendanta głównego) z opisem działań policji i prośbą o wytłumaczenie procedury zastosowanej przez funkcjonariuszy bo ty jej nie rozumiesz - zanosisz osobiście (potwierdzenie odbioru najlepiej pieczęć i podpis na kopii) lub wysyłasz listem poleconym. jeżeli dobrze pamiętam komendant ma 14 dni roboczych na udzielenie wyjaśnień.
policjanci mają w c.j roboty ale nie oznacza to ,że mogą zlewać cię tylko z powodu niskiej wartości samochodu.aby uniknąć ewentualnej wojny z policją wystarczy po stwierdzeniu "że ma w dupie jakieś tam syfy trabanty" grzecznie , spokojnie poinformować,że masz zamiar poprosić komendanta o wytłumaczenie niezrozumiałej dla ciebie procedury...
na marginesie "sprawiedliwość to żebym sobie sam wymierzał bo oni nie mają czasu" można spokojnie odczytać jako namawianie do samosądu.gdybyś miał nagraną rozmowę i dopadł gościa , który np. uciekając przed tobą spadłby ze schodów to byłaby niezła jazda przed sądem potem ...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi