Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
601 do Grecji
Autor Wiadomość
GM
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 18:12   

Dzień Dobry.

Chcę się wybrać sześcestjedynką do Grecji w wakacje. Nie mam doświadczenia w podróżowaniu autem za granicą, więc zastanawiam, się czy nie będzie problemu z wjazdem dwusuwem do Czech/Słowacji/Węgier/Serbii/Macedonii...

Macie jakieś doświadczenia?

GM

wartborgini
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 21:45   

:) bedzie problem jak sie zepsuje w grecji ;-)

timonxxx
Gość
Wysłany: 2010-02-27, 15:36   

nie wiem jak z dwusuwem, ale wydaje mi się że w tych państwach nie powinno być problemu. Ja ze znajomymi (1.3, znajomi uno) w czerwcu wybieramy się przez słowacje, węgry, rumunie, bułgarie i do grecji bo nie mamy paszportów.
Ceny LPG
Grecja 0,55 EUR --->2,2zł
Bułgaria 1,07 BGN --->2,18zł
Rumunia 1,80 RON --->1,74

Ceny Pb 95
Grecja 1,06 ---> 4,23
Bułgaria 1,89 ---> 3,86
Rumunia 3,76 ---> 3,64
liczone wg średniego kursu kilka dni temu.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2010-02-27, 18:04   

True Wartborgini

ZBuK
Gość
Wysłany: 2010-03-11, 10:03   

A co się może zepsuć... Jak dokładnie sprawdzisz auto przed wylotem, znasz je i wiesze czego możesz się po nim spodziewać... Zabierasz parę części, których nie da się zastąpić niczym, i narzędzi i nie widzę problemu.
Wiadomo, że zawsze może szlag trafić co kolwiek, ale to samo może Ci się stać jak będziesz jechać A8, tyle tylko, że jak Ci się A8 zepsuje w Macedonii to po tobie :) A jak Trabant stanie to ludziska z samej ciekawości pomogą, bo kraść nie ma co...

magik
Gość
Wysłany: 2010-03-11, 10:15   

jak wakacje to tylko z przygodami :) Proponuje obliczyc ilośc km do przejechania. Bo jak macie wał po regeneracji i przejechane już trochę po remoncie to może wam nie starczyć silnika. W każym razie w taką trase zabrałbym zestaw naprawczy silnika i to obowiązkowo. Lepiej tez zrobić przegląd alternatora przed trasą i oczywiście wziążć zapasowy gażnik. Reszta jeśli ogarnięta nie powinna przyspożyć problemów

Mac-601
Gość
Wysłany: 2010-03-11, 15:52   

Od wczoraj mam doświadczenia w podróżowaniu trabantem za granicą. :-)

Dość świeże, dość krótkie ~ 30min i dość blisko (Chochołów-Tvrdosin-Chyżne) ale są..

Z tą zagranicą to tak pół serio ale poza tym pierwszy raz gdzieś dalej ruszyłem trabantem: z kolegą wyjechaliśmy z Krakowa do Zębu (koło Zakopanego), (nie)po drodze (czyli dla jaj:) Słowacja, przełęcz Krowiarki, Lanckorona itp. Ogólnie cały dzień i około 300km (w terenie.. podjazdy na dwójce..) a konkluzja jest taka żeby nie dramatyzować bo jak cały trabant jest sprawny, jeżdżony na co dzień i ma się najważniejsze części w bagażniku to się da.

Do Grecji to trochu inna skala, wiadomo. Pozdrawiam!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi