|
Giełda Cartoon Trabant |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 17:42
|
|
|
| Noszę się z zamiarem porzerobienia giełdy. Proszę Was o propozycje odnośnie tego tematu. |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 17:43
|
|
|
Ja proponuję podpiąć ją jako jeszcze jedno forum.
Zbieram podpisy pod moją propozycją. :] :] :]
pozDDRawiam serdecznie
Grzesiek |
|
|
|
 |
Ciotka_Lilka
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 17:56
|
|
|
proponuję (juz kiedys Ci to Paplo zglaszałam pod wpływem przeżyc własnych) żeby była możliwość umieszczania komentarzy, chodzi mi szczególnie o ogłoszenia o Trabantach, sama doświadczyłam nie raz że oglaszane na naszej giełdzie "Trabanty w idealnym (lub chociaż bardzo dobrym) stanie" były ruinami nie wartymi pieniędzy ani drogi pokonanej w celu ich obejrzenia (np. Warszawa-Kraków)
pozdrawiam
CL |
|
|
|
 |
Janznaj
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 19:08
|
|
|
| I wyszukiwanie konkretnej rzeczy w czesciach by bylo przydatne, wpisuje np."kierownica" i wyskakuje.Zero przegladania ogloszenie po ogloszeniu. Oczy zdrowsze... |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 19:39
|
|
|
Ciociu. A co z ludzmi, ktory z glupoty/zawisci beda oczerniac sprzedawane przedmioty? Jak to moderowac? Przeciez nie bede jezdzil i ogladal kazdego trabanta... Jakies rozwiazania?
Grzesku, na pewno nie bedzie to jako forum. Ogloszenia musza sie automatycznie kasowac po czasie, a forum na to nie pozwala. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 19:50
|
|
|
| może chociaz mała fotka -coś jak na forum w prawym górnym rogu? |
|
|
|
 |
Rafał Malinowski
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 21:12
|
|
|
| Może coś w stylu allegro system komentarzy?? |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2004-10-06, 22:42
|
|
|
szkoda ze nie znikaja posty jak np w phpBB bo tam mozna ustawic sobie na np 7 dni i 7 dni ogloszenie by bylo...
jako forum bylo by oki
ale skoro nie mozna to przynajmniej linka do gieldy w forum...
a moze by cale forum zrobil w phpBB?? co wy na to?? |
|
|
|
 |
Janznaj
Gość
|
Wysłany: 2004-10-07, 06:50
|
|
|
| Wg mnie phobb jest raczej zbedne.Ma milion niepotrzebnych opcji i w zwiazku z tym bedzie ciezsze niz to. Forum proponowalbym zostawic. |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2004-10-07, 08:04
|
|
|
anonse, gratka, allegro... jak nie mozna zrobic czegos na wzor i podobienstwo, to moze nie robic a zaczac korzystac z tych co istnieja. I tak polowa korzysta z allegro. Albo moze podłączyc kolejna kategorie do Ogólnej, Technicznej, Spotkań, np. Giełda (wszystkie ogloszenia ktore maja wiecej niz np 7 albo 10 dni kasowac bez wzgledu na to czy ktos sprzedal czy nie)
/moje zdanie/ ;)
POzdRAwiAM |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2004-10-07, 16:48
|
|
|
| Mozna. Myslalem w sumie o czyms zblizonym do allegro. |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-10-07, 18:05
|
|
|
ale skoro nie mozna to przynajmniej linka do gieldy w forum...
Właśnie to miałem powiedziec... :]
Trabanciarze na pewno częściej zagladaliby na giełde gdyby była ona bliżej najpopularniejszej chyba części tej strony - forum.
Gieda musi sie rzucać w oczy żeby każdy o niej pamietał.
Gdyby link do gieldy pojawiał się przy wchodzeniu do forum może niektórzy zastanowili by się "a czy nie powinienem tego napisać na gieldzie a nie na forum?"
Przynajmniej tak mi sie do tej pory wydawało... :p
pozDDRawiam
GN |
|
|
|
 |
Pawel "lyssy&
Gość
|
Wysłany: 2004-10-07, 19:40
|
|
|
1. slowa kluczowe - zeby jedna czesc sie zawsze tak samo nazywala, np swiatla to swiatla a nie zarowki czy lampy
2. mozliwosc edycji/usuniecia ogloszenia (np zmiana ceny, albo gdy jest juz nieaktualne) |
|
|
|
 |
Mr Muzik
Gość
|
Wysłany: 2004-10-10, 11:08
|
|
|
Witam
Ja proponuję stworzenie działów (trochę na wzór Allegro:
Silniki, oświetlenie, karoseryjne, całe auta itp (poprzednik coś podobnego już pisał)
Dodatkowo uważam, że 7 dni to za krótko, ale może dwa tygodnie obecność ogłoszenia pewnie by była niezła. Nie zaśmieca listy starociami i jest duże prawdopodobieństwo, że wszystko jest aktualne, a jeśli ktoś nie sprzeda (czy nie kupi) to nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystawić jeszcze raz ogłoszenie po wygaśnięciu poprzedniego.
Może ew zostawić gdzieś w skrytce to ogłoszenie z opcjami usuń - edytuj - wystaw ponownie. (skrytka i opcje oczywiście dostępne wyłączeni dla właściciela ogłoszenia po zalogowaniu)
Może by tak jeszcze dopuścić w tytule oprócz pozycji Trab600, 601, polo dodatkowo W353 itp.
przecież wielu z nas próbuje różnych połączeń trabika z Warbim, więc nie jest to chyba jakaś kryptoreklama konkurencji
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2004-10-10, 22:22
|
|
|