|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
ANTY-MECHANIKA |
| Autor |
Wiadomość |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2008-11-13, 10:32
|
|
|
| i po co ja to czytaałem? planuje trabiego oddac do warsztatu, teraz to chyba będzie cięzko... |
|
|
|
 |
Andrzej Hnat
Gość
|
Wysłany: 2010-01-15, 13:01
|
|
|
DOTYCZY Postu Wojciecha K
Jestem współwłaścicielem Firmy Stan-Pol która nie splajtowała jeszcze i ma się dobrze Szkalowanie i pomówienia to poważna rzecz Nie przypominam sobie abyśmy sobie przez 15 lat działalności dopuścili się do takiej naprawy/fuszerki/jak została tu przedstawiona Ządam sprostowania i rzetelnego poinformowania o co chodziło panu w tym poście Proszę o odpowiedż i przedstawienie się Z Poważaniem- Andrzej Hnat współwłaściciel Stan-Pol Sc Dąbrowa Górnicza Ul Wybickiego 1 |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2010-01-18, 11:50
|
|
|
| Nie komentując w żaden sposób sprawy, chciałbym zauważyć że tamten wpis pochodzi z przed ponad trzech lat. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 11:33
|
|
|
| ... i dotyczy naprawy sprzed prawie 10 lat. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 13:28
|
|
|
| Ale,jest.Czy to rozsądne,trzymać na, forum, przez taki okres czasu, te wypowiedzi? |
|
|
|
 |
Bogdan 611
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 17:21
|
|
|
| Bardzo rosądne jest trzymać takie posty ku przestrodze, bo chyba po to ten dział jest. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 17:44
|
|
|
2 panmajor:
najrozsądniejsze było by kasowanie wszystkich postów po roku i forum by szybciej chodziło bo nic by prawie na nim nie było ( w porównaniu do tego co jest teraz ) |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 18:07
|
|
|
| No nie wiem,a jeśli ktoś przejmie taką obsmarowaną na tym forum firmę,nie zmieni jej nazwy,a jednocześnie podniesie jakość świadczonych w niej usług,to ma cierpieć za grzechy poprzednich właścicieli, poprzez stare wpisy w tej rubryce?Przykład troszkę i może naciągany,ale chyba wszyscy zakumają o co mi chodzi.Obsmarować komuś dupe jest bardzo łatwo,szkoda tylko że działa to tylko w jedną stronę.Obsmarowany zazwyczaj nie wie o takim forum,i nie ma szans na obronę,i wyjaśnienia.Mamy pierwszy wyjątek,bo koleszka się dowiedział,i chce wyjaśnić sprawę,ale oczywiście nie ma teraz chętnych do podjęcia dyskusji. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2010-01-19, 20:51
|
|
|
bo jak już ktoś zauważył wątek sprzed lat.
a jeśli ktoś by był zainteresowany jakimś zakładem to by się zapytał czy coś się zmieniło przez lata. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2010-01-26, 21:11
|
|
|
Piotrek, piszesz z perspektywy osoby związanej z warsztatem, która jest trochę inna jak punkt widzenia klientów. Dlaczego kasować wpisy z uwagi na długi czas jaki minął od ich powstania?
Wiadomo, że różne są opinie ludzi, już tak bywa że te złe bardziej się odciskają w świadomości, ale są też dobre. Jeśli o zakładzie nie pisze się tylko źle - bo wtedy już to coś znaczy, to każdy może się wybrać i sprawdzić ile prawdy jest z tego co inni przekazali. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2010-01-26, 22:27
|
|
|
Grzegorzu, wątpię by ktoś ryzykował wstawienie swojego samochodu do zakładu o wątpliwej renomie tylko po to, by przekonać się czy się już poprawili. Tak to już jest z opinia.
Kiedyś rozmawiałem z facetem, ktory montował u mnie kolektory. Powiedział tak: "Najlepszą reklamą jest dobra opinia. Jeśli zrobisz dobrze, to się trzech dowie, ale jeśli coś spier*** do sie dziesięciu dowie. "
Niby po co te wpisy kasować? Taka była historia i tyle, nie można temu zaprzeczyć.Kasowanie to jak zacieranie śladów przestępstwa.
Każdy ma swój rozum i widzi że wpisy są stare, dużo mogło się zmienić.Nikt nikogo nie zmusza do wstawiania tam samochodu ani nie zabrania tego. |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-01-26, 23:05
|
|
|
Jeśli zrobisz dobrze, to się trzech dowie, ale jeśli coś spier*** do sie dziesięciu dowie. "
święta racja święte słowa...:) |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2010-01-27, 13:48
|
|
|
| Miło że ktoś podjął dyskusje w tym temacie.Właśnie o to mi chodziło.:) |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2010-03-30, 14:12
|
|
|
Panie Hnat, zapraszam do ponownej lektury mojego postu z dnia 2006-11-17.
Jeżeli nie zrozumiał Pan treści, proszę o ponowne przeczytanie. I tak do skutku. Jeżeli to jednak nie pomaga,proszę bardzo, na własne życzenie: wymiana jaskółki, progów i nadproży.
Co można spieprzyć, jak niektórzy twierdzą, w tak renomowanej firmie?
Wszystko. Począwszy od krzywego wspawania jaskółki poprzez różnorakie druciarstwo. Już śpieszę z dalszymi wyjaśnieniami.
Jaskółka krzywo, samochód robi cztery ślady.Wyjaśnienie:na zbieżności wyciągnąć. Choć to przecież nic takiego, jest ok, bo przecie półosie ze skrzyni nie wyskakują... Takimi oto "rewelacjami" zostałem spławiony.
Kłania się budowa zawieszenia w 601, ale mniejsza z tym.
Dalej. Wymiana progów. Za słupkami środkowymi jak dziury były, tak zostały.
No dobra, zatkane gazetą i zaciaprane bitexem,bo przecie za błotnik nikt nie zagląda. Łączenie progu z nadkolem tylnym - dziura, po jednej i drugiej stronie. Znowu bitex i gazeta. Spawy nieoczyszczone z resztek spalenizny, nieodtłuszczone tak samo jak wszystkie elementy, pomalowane bez podkładu na kolor nadwozia. Nie muszę tłumaczyć chyba, po jakim czasie ów "lakier" odpadał już płatami.
Urwana linka od licznika. No bo po co ją odkręcać przy wyciąganiu przodu.
Zapowietrzone hamulce, powypalane dziury w siedzeniach,w podłodze obok progów...
To, że jak Pan sam pisze, nie przypomina sobie, cytuję "naprawy/fuszerki/jak została tu przedstawiona", nie oznacza, że jej nie było. W czas Waszej działalności się łapie, by był to przełom roku 2001/2002. Pamięć jak widać bywa zawodna, lub jest zawodna, jeżeli zechcemy.
Mam dalej sprostowywać? Nie chce mi się. Na zakończenie swojego postu, który i tak nic nie wniesie, dodam, że niedługo po mojej wizycie, do Waszego sklepu zawitał kolega w poszukiwaniu cylindrów i tłoków, również do 601. Oczywiście były, używane, zdemontowane z silnika w idealnej kondycji. Do zestawu dołączona był karteczka z wydrukiem kompresji, mierzonej na owym silniku. Kompresja była rzędu 13-14... |
|
|
|
 |
Bachur
Gość
|
Wysłany: 2010-04-08, 23:33
|
|
|
omijac z daleka trzeba niestety :)
mysla ze trabant to @!#$ mozna (...) gazeta itd....mechanicy (...) ...
ps zdenerwowalem sie przepraszam....ale tak nie mozna
----
Nie tłumacz się, pomyśl zanim napiszesz, albo nie pisz.
G_mode
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|