Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Giełda Cartoon Trabant
Autor Wiadomość
Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 17:42   

Noszę się z zamiarem porzerobienia giełdy. Proszę Was o propozycje odnośnie tego tematu.

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 17:43   

Ja proponuję podpiąć ją jako jeszcze jedno forum.
Zbieram podpisy pod moją propozycją. :] :] :]

pozDDRawiam serdecznie
Grzesiek

Ciotka_Lilka
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 17:56   

proponuję (juz kiedys Ci to Paplo zglaszałam pod wpływem przeżyc własnych) żeby była możliwość umieszczania komentarzy, chodzi mi szczególnie o ogłoszenia o Trabantach, sama doświadczyłam nie raz że oglaszane na naszej giełdzie "Trabanty w idealnym (lub chociaż bardzo dobrym) stanie" były ruinami nie wartymi pieniędzy ani drogi pokonanej w celu ich obejrzenia (np. Warszawa-Kraków)

pozdrawiam
CL

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 19:08   

I wyszukiwanie konkretnej rzeczy w czesciach by bylo przydatne, wpisuje np."kierownica" i wyskakuje.Zero przegladania ogloszenie po ogloszeniu. Oczy zdrowsze...

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 19:39   

Ciociu. A co z ludzmi, ktory z glupoty/zawisci beda oczerniac sprzedawane przedmioty? Jak to moderowac? Przeciez nie bede jezdzil i ogladal kazdego trabanta... Jakies rozwiazania?

Grzesku, na pewno nie bedzie to jako forum. Ogloszenia musza sie automatycznie kasowac po czasie, a forum na to nie pozwala.

blaz
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 19:50   

może chociaz mała fotka -coś jak na forum w prawym górnym rogu?

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 21:12   

Może coś w stylu allegro system komentarzy??

trabi23
Gość
Wysłany: 2004-10-06, 22:42   

szkoda ze nie znikaja posty jak np w phpBB bo tam mozna ustawic sobie na np 7 dni i 7 dni ogloszenie by bylo...

jako forum bylo by oki
ale skoro nie mozna to przynajmniej linka do gieldy w forum...

a moze by cale forum zrobil w phpBB?? co wy na to??

Janznaj
Gość
Wysłany: 2004-10-07, 06:50   

Wg mnie phobb jest raczej zbedne.Ma milion niepotrzebnych opcji i w zwiazku z tym bedzie ciezsze niz to. Forum proponowalbym zostawic.

Bart
Gość
Wysłany: 2004-10-07, 08:04   

anonse, gratka, allegro... jak nie mozna zrobic czegos na wzor i podobienstwo, to moze nie robic a zaczac korzystac z tych co istnieja. I tak polowa korzysta z allegro. Albo moze podłączyc kolejna kategorie do Ogólnej, Technicznej, Spotkań, np. Giełda (wszystkie ogloszenia ktore maja wiecej niz np 7 albo 10 dni kasowac bez wzgledu na to czy ktos sprzedal czy nie)
/moje zdanie/ ;)
POzdRAwiAM

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-10-07, 16:48   

Mozna. Myslalem w sumie o czyms zblizonym do allegro.

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-10-07, 18:05   

ale skoro nie mozna to przynajmniej linka do gieldy w forum...

Właśnie to miałem powiedziec... :]

Trabanciarze na pewno częściej zagladaliby na giełde gdyby była ona bliżej najpopularniejszej chyba części tej strony - forum.
Gieda musi sie rzucać w oczy żeby każdy o niej pamietał.
Gdyby link do gieldy pojawiał się przy wchodzeniu do forum może niektórzy zastanowili by się "a czy nie powinienem tego napisać na gieldzie a nie na forum?"
Przynajmniej tak mi sie do tej pory wydawało... :p
pozDDRawiam
GN

Pawel "lyssy&
Gość
Wysłany: 2004-10-07, 19:40   

1. slowa kluczowe - zeby jedna czesc sie zawsze tak samo nazywala, np swiatla to swiatla a nie zarowki czy lampy
2. mozliwosc edycji/usuniecia ogloszenia (np zmiana ceny, albo gdy jest juz nieaktualne)

Mr Muzik
Gość
Wysłany: 2004-10-10, 11:08   

Witam
Ja proponuję stworzenie działów (trochę na wzór Allegro:
Silniki, oświetlenie, karoseryjne, całe auta itp (poprzednik coś podobnego już pisał)
Dodatkowo uważam, że 7 dni to za krótko, ale może dwa tygodnie obecność ogłoszenia pewnie by była niezła. Nie zaśmieca listy starociami i jest duże prawdopodobieństwo, że wszystko jest aktualne, a jeśli ktoś nie sprzeda (czy nie kupi) to nic nie stoi na przeszkodzie, aby wystawić jeszcze raz ogłoszenie po wygaśnięciu poprzedniego.
Może ew zostawić gdzieś w skrytce to ogłoszenie z opcjami usuń - edytuj - wystaw ponownie. (skrytka i opcje oczywiście dostępne wyłączeni dla właściciela ogłoszenia po zalogowaniu)
Może by tak jeszcze dopuścić w tytule oprócz pozycji Trab600, 601, polo dodatkowo W353 itp.
przecież wielu z nas próbuje różnych połączeń trabika z Warbim, więc nie jest to chyba jakaś kryptoreklama konkurencji :-)
Pozdrawiam

Alan
Gość
Wysłany: 2004-10-10, 22:22   

Heh, no to będę miał tam coś do wstawienia :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi