Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Za ile kupowaliście?
Autor Wiadomość
Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2009-12-31, 19:02   

1.1 dobre znaleźć trudniej jest niż 601.
Zrób sobie kanał RSS na allegro, śledź giełdę, reagować trzeba szybko, okazje znikają prędko. Za dobrym autem warto jechać na drugi koniec kraju.

Wojciech Lewandowski
Gość
Wysłany: 2009-12-31, 19:51   

Zauważyłem ze szybko znikają... Oj dużo ludzi chce mieć trabiki ;) nooo a miał ktoś doświadczenie z trabantem i przywiezieniem go na lawecie? wystarcza taka laweta - przyczepka? to musi mieć jakieś dodatkowe rejestracje i można tym jeździć na kategorii B? przepraszam za OT ;) jak się wkurzę to mój sąsiad sprowadza samochody z Niemiec może on coś poradzi ;) jakie są problemy z przewiezieniem traba przez granice i późniejsza rejestracją?

eddie
Gość
Wysłany: 2009-12-31, 23:33   

mnie w mego wyszlo spokojnie 10k w czym nie ma robocizny abo moja cala. (rozkladanie i skladanie , spawanie, (1.1)) w tym tez swap motoru i inne wymiany zbiornika paliwa i zakupy wsie rozne. aa i lakier.

ile masz i tyle wsadzisz.. a jak nie masz to i tak wcisniesz kilka ladnych K ;D

powodzenia

edd

Jasiek
Gość
Wysłany: 2010-01-01, 22:59   

Niestety nie jest to tanie hobby

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-01-01, 23:17   

A widział ktoś z Was tanie hobby?

Jasiek
Gość
Wysłany: 2010-01-02, 11:29   

No np zbieranie kapsli od butelek :P Lub innych "śmieci"

JOHNEK
Gość
Wysłany: 2010-01-02, 11:55   

pstryczki od puszek są tanim hobby:) punki często bawią się w to hobby:P

Jasiek
Gość
Wysłany: 2010-01-02, 15:48   

Ale z coca-coli czy z piwa? :P

Potap
Gość
Wysłany: 2010-01-03, 22:27   

nawiązując do tematu.
Swojego Traba 1.3 kupiłem za 900zł w sierpniu 2008. Ile w niego włożyłem strasznie ciężko jest powiedzieć, bo było to wsadzanie pieniędzy wszystkich, jakie zarobiłem, a zarabiam w wakacje, ferie i weekendy. Był on daleki od oryginału i nie ma najmniejszego sensu go w tą stronę ciągnąć. Moja rada przy kupnie, to sprawdzenie przede wszystkim podłogi i oryginalności instalacji elektrycznej. Przede wszystkim elektryka, u mnie była popier****na, bo inaczej tego nie ujmę. Do tej pory co raz mi coś się miesza, a był już ze 3 razy u elektryków i co raz coś nowego. Myślę tak jak inni, dozbieraj, kup w lepszym stanie do małych poprawek, chyba że chcesz poznać budowę trabanta od podstaw i dogłębnie. Pozdrawiam z Augustowa.

Jasiek
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 00:01   

Kolega wyżej napisał, że łatwiej jest kupić Trabanta 1.1 niż 601 nie zgodzę się z tym ponieważ w moim przypadku było inaczej, znajdowałem same fajne 1.1 a nie mogłem znalezć 601. Myślę ,że jest to sprawa umowna i chodzi tu wyłącznie o szczęście.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 14:21   

oj tam. Ja np codziennie w użytku to widzę tylko 1.1 , 2T w użytku u kogoś to widzę raz na rok.

do sprzedaży pełno dwusuwów ale nic co było by warte kwoty którą za nie chcą. a polo... zdrowego jeszcze na oczy nie widziałem..

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 16:29   

Dokładnie, polówek wartych uwagi widziałem przez ostatnie 9 lat może z 5 sztuk.
Reszta - głównie zgniłe padła.
Dwusuwów ładnych troche się przewinęło w tym czasie :)

RAV
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 17:27   

Ojc to źle szukacie.Mam od miesiąca kolejną polówkę-wybitnie zdrowa :) Za 800 pln :D

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 18:06   

hmm.. może po prostu z zamkniętymi oczami ją oglądałeś ?:P

Kargul
Gość
Wysłany: 2010-01-04, 19:46   

ta słabo szukacie, ja od pół roku jeżdze po Polsce i nie mogłem nic godnego uwagi kupić... wkońcu kupiłem ostatnio sedana i kombi a sedana sprzedaje bo kombi chciałem:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi