|
Za ile kupowaliście? |
| Autor |
Wiadomość |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-12-31, 19:02
|
|
|
1.1 dobre znaleźć trudniej jest niż 601.
Zrób sobie kanał RSS na allegro, śledź giełdę, reagować trzeba szybko, okazje znikają prędko. Za dobrym autem warto jechać na drugi koniec kraju. |
|
|
|
 |
Wojciech Lewandowski
Gość
|
Wysłany: 2009-12-31, 19:51
|
|
|
| Zauważyłem ze szybko znikają... Oj dużo ludzi chce mieć trabiki ;) nooo a miał ktoś doświadczenie z trabantem i przywiezieniem go na lawecie? wystarcza taka laweta - przyczepka? to musi mieć jakieś dodatkowe rejestracje i można tym jeździć na kategorii B? przepraszam za OT ;) jak się wkurzę to mój sąsiad sprowadza samochody z Niemiec może on coś poradzi ;) jakie są problemy z przewiezieniem traba przez granice i późniejsza rejestracją? |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2009-12-31, 23:33
|
|
|
mnie w mego wyszlo spokojnie 10k w czym nie ma robocizny abo moja cala. (rozkladanie i skladanie , spawanie, (1.1)) w tym tez swap motoru i inne wymiany zbiornika paliwa i zakupy wsie rozne. aa i lakier.
ile masz i tyle wsadzisz.. a jak nie masz to i tak wcisniesz kilka ladnych K ;D
powodzenia
edd |
|
|
|
 |
Jasiek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-01, 22:59
|
|
|
| Niestety nie jest to tanie hobby |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-01, 23:17
|
|
|
| A widział ktoś z Was tanie hobby? |
|
|
|
 |
Jasiek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-02, 11:29
|
|
|
| No np zbieranie kapsli od butelek :P Lub innych "śmieci" |
|
|
|
 |
JOHNEK
Gość
|
Wysłany: 2010-01-02, 11:55
|
|
|
| pstryczki od puszek są tanim hobby:) punki często bawią się w to hobby:P |
|
|
|
 |
Jasiek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-02, 15:48
|
|
|
| Ale z coca-coli czy z piwa? :P |
|
|
|
 |
Potap
Gość
|
Wysłany: 2010-01-03, 22:27
|
|
|
nawiązując do tematu.
Swojego Traba 1.3 kupiłem za 900zł w sierpniu 2008. Ile w niego włożyłem strasznie ciężko jest powiedzieć, bo było to wsadzanie pieniędzy wszystkich, jakie zarobiłem, a zarabiam w wakacje, ferie i weekendy. Był on daleki od oryginału i nie ma najmniejszego sensu go w tą stronę ciągnąć. Moja rada przy kupnie, to sprawdzenie przede wszystkim podłogi i oryginalności instalacji elektrycznej. Przede wszystkim elektryka, u mnie była popier****na, bo inaczej tego nie ujmę. Do tej pory co raz mi coś się miesza, a był już ze 3 razy u elektryków i co raz coś nowego. Myślę tak jak inni, dozbieraj, kup w lepszym stanie do małych poprawek, chyba że chcesz poznać budowę trabanta od podstaw i dogłębnie. Pozdrawiam z Augustowa. |
|
|
|
 |
Jasiek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 00:01
|
|
|
| Kolega wyżej napisał, że łatwiej jest kupić Trabanta 1.1 niż 601 nie zgodzę się z tym ponieważ w moim przypadku było inaczej, znajdowałem same fajne 1.1 a nie mogłem znalezć 601. Myślę ,że jest to sprawa umowna i chodzi tu wyłącznie o szczęście. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 14:21
|
|
|
oj tam. Ja np codziennie w użytku to widzę tylko 1.1 , 2T w użytku u kogoś to widzę raz na rok.
do sprzedaży pełno dwusuwów ale nic co było by warte kwoty którą za nie chcą. a polo... zdrowego jeszcze na oczy nie widziałem.. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 16:29
|
|
|
Dokładnie, polówek wartych uwagi widziałem przez ostatnie 9 lat może z 5 sztuk.
Reszta - głównie zgniłe padła.
Dwusuwów ładnych troche się przewinęło w tym czasie :) |
|
|
|
 |
RAV
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 17:27
|
|
|
| Ojc to źle szukacie.Mam od miesiąca kolejną polówkę-wybitnie zdrowa :) Za 800 pln :D |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 18:06
|
|
|
| hmm.. może po prostu z zamkniętymi oczami ją oglądałeś ?:P |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2010-01-04, 19:46
|
|
|
| ta słabo szukacie, ja od pół roku jeżdze po Polsce i nie mogłem nic godnego uwagi kupić... wkońcu kupiłem ostatnio sedana i kombi a sedana sprzedaje bo kombi chciałem:D |
|
|
|
 |
|
|