Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
prosze o rade
Autor Wiadomość
weider
Gość
Wysłany: 2009-09-28, 19:53   

Witam po raz pierwszy na forum. Od dziecinstwa zawsze chcialem miec trabanta 601 kombi. Teraz mam okazje nie okazje nie wiem jak to nazwac a mianowicie. Moge zamienic moj rower giant na trabanta.Czy to mi sie moze oplacac? Na co zwrucic uwage zeby nie wpasc w jakies bagno? Zebym nie zamienil mojego rowera nazlom jakis. Chcialbym go odrestaurowca i poprostu miec. Bylo by to moje drugie auto uzywane odswietnie:) Ile kosztuje oc na trabanta? I czy sa problemy z przegladami reejestracyjnymi dwusowow? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-09-28, 21:16   

Info na temat co i jak przy kupnie poszukaj na forum jest tego multum aż nie wiadomo za co się wziąść, pozatym jak się napalisz to rady Trabanciarzy i tak Cię nie zniechęcą, potem bęziesz se pluł w brode, że nie posłuchałeś doświadczonych ludzi ale to już inna bajka :) Jak chcesz zamienić rower na trabanta to tego nie rób hehe bo czym bedziesz jeździł jak trabi się zepsuje? (pomijam drugie auto) :)
A OC na trabanta jeśli jesteś młody a chcesz mieć go tylko na siebie to niejednokrotnie przewyższa wartość przeciętnego zdezelowanego trabanta.
DDR!

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-28, 21:29   

zacznę od tego że dość ciężko znaleźć 601 kombi. A w przyzwoitym stanie jeszcze ciężej. nie spiesz się z zakupem. Zawsze można znaleźć coś godnego uwagi ale to wymaga czasu. Nie szukaj po allegro i ogólnie popularnych miejscach. Daj ogłoszenie w lokalnej gazecie. Tak chyba najłatwiej znaleźć coś dobrego i za rozsądną cenę. Oglądaj dokładnie wszystkie elementy z blachy. Jeździj z młotkiem na oględziny. Zaglądaj dokładnie pod dywaniki (wszędzie), od spodu oraz w ranty nadkoli. Blacha najważniejsza. Resztę da się zrobić.

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-09-28, 22:08   

Czy kolega "weider" nie chce przypadkiem "601s"?? taki maly szczegół;p a poza tym to blacha!!!progi, nadproza, jaskólka(belka poprzeczna), nadkola itd. bo jak tego nie bedziesz mial ok to masz zabawe na cale lato, ja wlasnie skonczylem i nie pytaj jakie to koszty i nerwy...;p Powodzenia i nie zamieniaj, albo Cie stac na TRABANTA i płacisz za niego i jego utrzymanie albo nie... To ze mozna Go dostac za przyslowiową flaszke nie oznacza ze bedziesz do niego mial wszystko za flaszke, jesli cchcesz go odrestaurowac, mowa oczywiscie o nowych czesciach a nie uzywkach.
pozDDRo!

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 07:06   

strzałka weź idź się doucz "s" to nie kombi

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 09:43   

Tez fakt, chodzilo mi o tego ze zderzakami starego typu (okragle);p a tak przy okazji "wieder" nikt nie wie jaki masz ten rower dokladnie i nikt nie wie jaki jest ten Trabant... takze trudno stwierdzic...

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 09:49   

Strzałka dalej nie wiesz co to "s"
Kolego wider Twoja propozycja zamiany na rower brzmi co najmniej śmiesznie.
W miarę dobry trabant kosztuje 1200 zł dolicz do tego koszta ubezpieczenia i conajmniej 3 tys na podstawowy remont

strzałka007
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 10:20   

Kurde, znowu sie pomyslilem , wybaczcie to dlatego ze w moim zyciu sa za dluuugie weekendy;]
PozDDRo! podaj namiary zeby ktos mogl zobaczyc tego Trampka i ten rower...

kasq5510
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 16:22   

dobre rowery magik nie jednokrotnie przewyższają koszt zakupu dobrego trabanta...

magik
Gość
Wysłany: 2009-09-29, 16:47   

ja sobie doskonale zdaję sprawę ale to raczej niemożliwe w powyższym przypadku

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi