|
Rejestracja |
| Autor |
Wiadomość |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 12:33
|
|
|
To są przełożenia, a mi chodzi o prędkość na wstecznym :)
GrzegorzG - ładowność bagażnika ma być w kg, a nie w m3 :) Ma ktoś taką informację? Tylko tego z istotnych rzeczy mi brakuje. |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 13:51
|
|
|
| Mówię Ci że te dane nie będą potrzebne, no chyba że sam chcesz wiedzieć jaką ładowność w kg ma bagażnik. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 14:40
|
|
|
Znalazłem :)
Można załadować 260 kg ludzi i 125 kg walizek.
Jeszcze prędkość na wstecznym i mam komplet :)
Wie ktoś?
Myślę, że czy to jest potrzebne, czy nie zależy od konkretnego diagnosty, wolę mieć komplet.
Dzięki za dane :)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2009-09-23, 21:06
|
|
|
a gdzie to znalzałeś? :) ja w instrukcji obsługi znalazłam tylko że na bagażnik dachowy można 65 kg ale na odpowiedzialność własną użytkownika :)
ja wpisałam w m3 i nikt nic nie miał naprzeciwko.
a jaki wpisałeś minimalną średnicę zawracania? hę? :) bo tego nigdzie w ksiazkach nie ma , mój brat mi to wyznaczył i obliczył :) |
|
|
|
 |
Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-24, 06:54
|
|
|
| Średnica zawracania chyba u Skurskiego jest jeśli dobrze pamiętam... |
|
|
|
 |
Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-24, 06:57
|
|
|
| Jest "najmniejsza średnica zawracania pojazdu 9500 mm". Strona ósma koniec czwartej szpalty, jak kto woli prawy dolny róg:P |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-09-24, 07:45
|
|
|
Waga pasażerów i bagaży jest podana na rysunkach w "Instrukcji użytkowania Trabant 601" z 1972 roku.
Masa samochodu: 615 kg, 4 osoby: 260 kg, bagaże: 125 kg.
Nigdzie nie znalazłem najmniejszej szerokości skrętu, ale dostałem tę wartość od Was, więc wpisałem :) |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2009-09-25, 22:27
|
|
|
| ja mam bardzo stare wydanie "skuskiego" :) |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-02-24, 12:40
|
|
|
| No to mamy kolejnego trabanta na żółtych w PL :D |
|
|
|
 |
Arek Mikuła (Miki)
Gość
|
Wysłany: 2010-02-24, 13:48
|
|
|
| To gratulacje za wytrwałość, włożoną pracę i środki, na odbudowę Twojego auta. Mój 601 w czerwcu kończy dopiero 20 lat, ma posade u mnie do końca, lecz żółtych blach się raczej nie doczeka. |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2010-02-24, 19:19
|
|
|
| opowiadaj! jak było? :) wszystko ze szczegółami! no i gratulacje! |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-02-25, 18:04
|
|
|
Do przeglądu trabant podchodził 2 razy.
Za pierwszym diagnosta wykrył nierówno działające hamulce tylne.
Po poprawieniu sprężyn i odpowietrzeniu lewego tylnego hamulca wróciłem i tym razem trabant zdał bez problemów :)
Ważne jest sumienne przygotowanie wniosku i zdjęć - diagnosta przyglądał im się dokładnie.
Widocznie często przyjeżdżają kompletnie nieprzygotowani ludzie na wieczysty przegląd, bo zanim cokolwiek zostanie sprawdzone w aucie przeglądane są papiery.
Wypisywanie karty przeglądu trwa około godziny, dlatego warto przyjechać na stację (okręgową!) poza godzinami szczytu.
Jak niektórzy wiedzą nasz trabancik został uratowany przed kasacją. Możliwe jest, jak widać, LEGALNE ponowne zarejestrowanie wyrejestrowanego wartościowego autka. Dlatego gdy widzicie wartościowy okaz na szrocie - ratujcie go!
Rejestracja zajęła "trochę" czasu (2 lata), ale było chyba warto :)
W odpowiednim miejscu i czasie pojawi się dokładne "know how" pozwalajace skrócić ten czas podobnym zapaleńcom do absolutnego minimum. Proszę o cierpliwość. |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2010-02-28, 20:09
|
|
|
| No Zbychu powiem ze jestes prze-DZIKUS. Gratulacje i szczere wyrazy podziwu. nie wiem ile miales problemow z rejestracja,ale to co zrobiles z tym trabem samo w sobie zasluguje na Nobla. pozDDRo |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2010-02-28, 21:48
|
|
|
Dzięki, miło że tak myślisz :). Problemów z rejestracją było wiele, ale nie żałuję że nie poszliśmy na "łatwiznę".
Co do Nobla - baza była dobra. To wiele ułatwiło. |
|
|
|
 |
|
|