|
Trabant powrócił!! |
| Autor |
Wiadomość |
Bartek Z.
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 17:57
|
|
|
| Chętnie :) A ile można stracić? |
|
|
|
 |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 18:00
|
|
|
ja zawsze muszę na raty napisać;p
Bartek nikt się nie spodziewał budy z 1965r z nowoczesnym wyposażeniem ale można było to troszeczkę lepiej, wystarczyło aby jego stwórcy zapytali konstruktorów nowej 500-tki jak i było by po sprawie... |
|
|
|
 |
Jasiek
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 18:09
|
|
|
| Dobrze że wogóle zrobili nowego Trabanta. Chociaż nie bardzo podoba mi się , że silnik ma być elektryczny to w sumie reszta może być trabanta troszeczkę przypomina więc chyba jest ok. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 20:48
|
|
|
| Po pierwsze to fajna idea, ale wykonanie gorsze. Zgodzę się z faktem że wygląda o wiele lepiej niż to co herpa proponowała na początku. Jednak patrząc na to coś podoba mi się jedynie od przodu do końca drzwi. Dobrze, że znaczek zmienili, bo nie będziemy musieli się wstydzić nosząc logo na koszulkach i innych gadżetach :) Miejmy nadzieje, że produkcyjna wersja końcowa zmieni się na lepsze. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 21:13
|
|
|
| Mam mieszane uczucia jak na to patrze,i logo jakieś nie fafuśne na tej masce. |
|
|
|
 |
panmajor
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 21:22
|
|
|
| Ja jeszcze raz do kolegi który pisał o nowej 500-tce,jeśli ci chodziło,o tą 500-kę,białą z szachownicą na dachu,z cwikałowa,to jak najbardziej TAK!,powinni się ich spytać jak to zrobić. :)) |
|
|
|
 |
Mac-601
Gość
|
Wysłany: 2009-09-15, 21:35
|
|
|
Właściwie sie tego spodziwałem.
W sumie jest to straszliwie nudne - obowiązuje jedyna słuszna stylistyka projektowania samochodów niezależnie od marki, i w tą stylistyke wciska się projekty z przed lat, bo tak jest modnie. Zero pomysłu.
W sumie najlepiej obrazuje to zagadka (na proporczyk już nie liczę) nowy trabant (tfu tfu) i nowe min mini (tfu tfu większego swoją drogą od połowy aut) tylko do czego podobne są tam te dwa samochody na górze?. Nie da sie wziąć kilku kształtów i nagiąć ich do jedynego słusznego wzornictwa a potem jeszcze rozdęć żeby zmieścić całą elektronikę itd. i udawać że jest sie 'retro'.
W sumie ja wypatrzyłem tylko jeden uśmieszek w całym projekcie, mianowicie gałkę zmiany świateł, jakoś tak znajomo wygląda. |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2009-09-16, 14:24
|
|
|
| wyglda niefajnie. pomysl z reaktywacja cacy, jednostka napedowa powinna byc do wybory - pradzik czy paliwo, no i wyglad bardziej trabantowy niz mini by sie przydal. |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-16, 15:58
|
|
|
| A ja się wyłamie. Mi się podoba. Lepszy taki niż żaden. |
|
|
|
 |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2009-09-16, 22:31
|
|
|
jeśli my jesteśmy fanami marki nie powinniśmy zachwycać się tym że zrobili jakiego kolwiek trabanta powinniśmy wymagać a nie zadowalać się byle czym.
takie est moje zdanie. ot to;p |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 07:45
|
|
|
Niezadowoleni mogą od razu siadać do desek kreślarskich i wysyłać projekty do producenta a nie pierd....ć że komuś coś wyszło. Wszyscy są super fani a jak się na zlot przyjedzie to 80% to złomy. Ja pytam: kto tu wymaga ? Ja znam dosłownie kilku....no może 10ciu
Odnośnie nowego to bardzo mi się podoba nawiązanie do starych detali Chociażby przykładem może być linia maski , daszek licznika łudząco podobny do starego, obrotowy wlącznik świateł, zderzak chromowany. Widać że to trabant. Szkoda tylko że logo się zmieniło.
Pozostaje mieć nadzieję że może za rok przyjdzie jakiś egzemplarz na zlot |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 09:52
|
|
|
| Pewnie już ktoś myśli nad zrobieniem bodykita na 601/1.1 żeby przypominał nt:). |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 12:02
|
|
|
| święte słowa Magik... |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2009-09-17, 16:24
|
|
|
| To już zaczyna być irytujące wyróżnianie przez ciebie ciągle jakiejś elity Magiku :( |
|
|
|
 |
Dany
Gość
|
Wysłany: 2009-09-18, 07:58
|
|
|
Każdy ma jakieś tam swoje spostrzeżenia, które nie koniecznie mogą się podobać innemu. Ale jak miałby taki samochód przyjechać na zlot na pewno nie jeden by się posikał z radości, a jak nie to chociaż by sobie obejrzał.
Pomysł z bodykitem fajna sprawa. Może tak zamówić u p. Jarząbka replikę z silnikiem benzynowym? |
|
|
|
 |
|
|